Азиатска козметика и грим 14

• 33 003
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Violaaaa, вече давай банкова сметка да  осребриш знанията си! IllМного благодаря, точно започвам да се боря...

# 106
И аз искам да се впиша с благодарност към Виола! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Имам и двата пептидни серума от примера на първа страница, но сутрин обикновено слагам и витамин Ц (което разбирам, че е грешка, да не говорим че често не изчаквам да е попил фърст тонера и не е абсолютно суха кожата).
Та вече очаквам сериозни резултати след правилната употреба на пептидите!
Ето колко е важно употребата на конкретни продукти с правилен режим и условия.

Благодаря отново! Simple Smile

# 107
Пит, ампулата на Ample:N спокойно можеш да я ползваш сутрин след вит.С с изчакване. В нея има основно матриксил, а той в комбинация с аргирелин си е стабилен дори и при употреба с киселини. Bortox не бих, защото ще се убият най-малко медните пептиди.

Въпрос за ebay- като пуснат месечния код с него мога ли да пазарувам от различни търговци? Например в количката имам 3 продукта всеки от различен търговец. Мога ли с един чекаут да платя всичко и да използвам кода за отстъпка?

# 108
Въпрос за ebay- като пуснат месечния код с него мога ли да пазарувам от различни търговци? Например в количката имам 3 продукта всеки от различен търговец. Мога ли с един чекаут да платя всичко и да използвам кода за отстъпка?
Ако цените са в една и съща валута - да. Не е проблем ако продуктите са от различни търговци. Миналия месец го опитах този номер и си блъсках главата да разбера защо само някои неща успях да купя, а не всичко от кошницата, както бях маркирала.  Сега съм подредила само неща с цени в австралийски долари и дебна Smiling Imp

Оф, това Джолсе пак ме прилъга. Някой нещо чувал ли е за продуктите на GD11 Cell Factory? https://m.jolse.com/product/list.html?cate_no=1330
Нямам спомен изобщо да съм ги срещала досега.
Метнах се на тез три неща...

От толкова разговори за пептиди, апетита ми пак се изостри и сега ме мъчи дилема. Не мога да избера между Medi-Peel 5-Growth Factors Bor-Tox Peptide Ampoule и [Isntree] TW-Real BIFIDA Ampoule. Някой може ли да посочи разликите между двете? И дали някоя е по-безопасна за кожа с чат-пат отключващо се гъбично акне?

# 109
Blixa, благодаря!

И нещо да се посмеете. Поредния бисер от поредния БГ-китайски он-лайн магазин, в случая на тема 10 стъпки:

Скрит текст:
  1. Важно да се знае, че предварителното почистване, което премахва грима и замърсяванията на кожата е задължителна стъпка (ок, ама никъде не се казва как точно се случва това почистване. Терминът хидрофилно масло явно не присъства в речника им)
    2.След това МОЖЕ  да използвате измиващ гел на водна основа. (т.е. според тях явно може и да не измивате маслото Joy). Един път в седмицата може да използвате и скраб. Тази стъпка се нарича двойно почистване. Задължително в Корея е да се уверите, че кожата е свободна от замърсявания, преди да преминете към останалата част от грижата за лицето.
    3.След измиващия гел/пяна може да използвате тонер (пак същото "може" предвид, че цялата азиатска грижа се базира основно на хидратацията на тонерите!), за да балансирате рН на кожата.
    4. (и тук вече падам от стола...) Следващата стъпка са маслата . Може да не ги използвате всеки ден, но 2 пъти в седмицата е достатъчно да подобри цялостния вид на вашата кожа, за изглежда хидратирана и подхранена.
    5. Серумът е много важна част от грижата за лицето, тъй като той не само съдържа изключително концентрирани съставки, но и има лека консистенция. (и как хубаво ще попие след едно масло....)
(?) Някак си липсва каквато и да е грижа за околоочната зона
    6. Завършите с хидратантен крем. Ако полагате специални грижи за вашата кожа като лечение на акне, бръчки, хиперпигментация или разширени пори, тогава можете да изберете да добавите есенции, серуми, ексфолианти и /или маска, специфични за вашите проблеми. (явно заедно с крема)
    7.Два пъти в седмицата е препоръчителна употребата на еднократните sheet masks. (на стъпка 7 след хидратантния крем!? Scream на друго място пък съветват шийт-маските да се използват под душа... )
    8. Маските за спане подхранват вашата кожа през нощта като й осигуряват интензивна хидратация.
    9.Никога не пропускайте слънцезащитните продукти, независимо дали е слънчево, дъждовно или облачно. Те са задължителни! (Е, поне за едно нещо да са прави!)
10.Тъмни кръгове около очите, които искате да поправите? Може да вземете и крем за очи. (ааа, ОК, ето къде била опцията за околоочна грижа. Само не става ясно по ред след слънцезащитата ли е, или след  нощната маска?

# 110
Blixa, благодаря!

И нещо да се посмеете. Поредния бисер от поредния БГ-китайски он-лайн магазин, в случая на тема 10 стъпки:

Скрит текст:
  1. Важно да се знае, че предварителното почистване, което премахва грима и замърсяванията на кожата е задължителна стъпка (ок, ама никъде не се казва как точно се случва това почистване. Терминът хидрофилно масло явно не присъства в речника им)
    2.След това МОЖЕ  да използвате измиващ гел на водна основа. (т.е. според тях явно може и да не измивате маслото Joy). Един път в седмицата може да използвате и скраб. Тази стъпка се нарича двойно почистване. Задължително в Корея е да се уверите, че кожата е свободна от замърсявания, преди да преминете към останалата част от грижата за лицето.
    3.След измиващия гел/пяна може да използвате тонер (пак същото "може" предвид, че цялата азиатска грижа се базира основно на хидратацията на тонерите!), за да балансирате рН на кожата.
    4. (и тук вече падам от стола...) Следващата стъпка са маслата . Може да не ги използвате всеки ден, но 2 пъти в седмицата е достатъчно да подобри цялостния вид на вашата кожа, за изглежда хидратирана и подхранена.
    5. Серумът е много важна част от грижата за лицето, тъй като той не само съдържа изключително концентрирани съставки, но и има лека консистенция. (и как хубаво ще попие след едно масло....)
(?) Някак си липсва каквато и да е грижа за околоочната зона
    6. Завършите с хидратантен крем. Ако полагате специални грижи за вашата кожа като лечение на акне, бръчки, хиперпигментация или разширени пори, тогава можете да изберете да добавите есенции, серуми, ексфолианти и /или маска, специфични за вашите проблеми. (явно заедно с крема)
    7.Два пъти в седмицата е препоръчителна употребата на еднократните sheet masks. (на стъпка 7 след хидратантния крем!? Scream на друго място пък съветват шийт-маските да се използват под душа... )
    8. Маските за спане подхранват вашата кожа през нощта като й осигуряват интензивна хидратация.
    9.Никога не пропускайте слънцезащитните продукти, независимо дали е слънчево, дъждовно или облачно. Те са задължителни! (Е, поне за едно нещо да са прави!)
10.Тъмни кръгове около очите, които искате да поправите? Може да вземете и крем за очи. (ааа, ОК, ето къде била опцията за околоочна грижа. Само не става ясно по ред след слънцезащитата ли е, или след  нощната маска?
Нямам думи, абе пляскай там каквото се продава а в сайта и тва е Laughing

# 111
Прави ми впечатление колко много малки он-лайн магазинчета за КК се появиха последните месеци. Неадекватни са, цените също, но има надежда!

# 112
Въобще не ги следя бг продавачите. Днес реших да си подновя хиалуроновия тоник и се чудех дали пак да си взема сегашния му вид Isntree Hyaluronic Acid Toner или този, който е плюс Isntree Hyaluronic Acid Toner Plus.
Но взех плюс-а, за да видя дали има разлика.
Скрит текст:

# 113
  • софия
ама в София има и реални магазини за КК. Единият е близо до НДК, аз ходих като беше нов- беден асортимент и девойки, които не знаят много какво продават.Може да са се научили, де....
а да ви питам знаете ли нещо за този  сайт : bellahut.com? Ясно, че са USA , но м и харесва, че са групирани добре продуктите.

# 114
Теди, и аз го чакам този тонер ама май няма сега да го отварям, че реших да дам шанс на Хада Лабо-то

Swetulka, до НДК са ankorean и са потресаващи. Имат и сайт, много са активни във фейса напоследък и много им се забавлявам с писанията. Май точно те се бяха изцепили с "емулсията е серум".

# 115
За шийт маската под душа Joy Joy Joy
Историята помни и влогъри, които я измиват. Щото е логично Виола, логично е. Масла преди серум пък е още по-логично. Азиатската козметика лежи на тях. Grinning По желание ползвате измиващ гел, може дори и тонер да сложите ако решите, но следващата стъпка задължително са маслата.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 00:58 от MaNishma🌸

# 116
Хич не им обръщам внимание на родните КК магазини, ама си викам дай пък да ги видя тия гореспоменатите. Още в първата минута се натресох на това:

...и аз, като една средно грамотна българиянка, съ врътнАх на пети и си излезнАх Joy
Направо си е обидно как кьораво и сакато нагло се пъне да печалбарства.

# 117
Ами то корейка на руски е "кореянка". Навестяваше се тук при нас една потребителка дето българският май не й беше роден...

# 118
Да, анкореан е руски сайт и понякога преводите им са доста интересни Joy Предвид колко отдавна е разпространена КК в Русия, и как заради чисто географското положение, от там направо черпят от извора се учудвам колко много грешки и недомислия допускат от сайта в описания и обяснения.

blixa,мога да направя някакъв коментар само на база състава на  5Peptides. Нито една от двете ампули (BorTox и IsNtree) не би трябвало да провокира гъбичното акне, защото нямат масла в състава, а те са тригера за него (всъщност бортох има ама на последни позиции).  Колкото до това коя е по-добра- зависи какво целиш като резултат. Силата на medi-peel е във волюфилина, който има много бърз "напомпващ" ефект. Това е съставка която се използва в кремовете за увеличаване на бюста и подпомага липидния синтез в тъканите, като  по този начин видимо има уплътняване и възстановяване на обема. IsNtree е с много хубав състав, има ниацинамид на предни позиции и той ще е оснавна активна съставка. И в двата състава имат хидролизиран колаген, много ферменти, хиалурон плюс комплекс пептиди - EGF в единия случай или 3вида в другия  - сигнален,меден и миорелаксант (синергично действие аргирелин и аденозин).

# 119
Viola, голямо благодаря за изчерпателното сравнение на ампулите. Лоша работа... искам ги и двете, никоя не отпадна от надпреварата.
Те и ферментите се водят евентуален тригер, но аз упорито се правя на неразбрала, че иначе трябва да си опразня КК гардероба.

Тц тц, свиди им се на руснаците да платят на един преводач, че да им оправи гьовеча дето са забъркали. Ама доколкото разбирам това им е най-малкия проблем, щом си подвеждат купувачите с неадекватни съвети и обяснения.
Ми като правиш нещо, направи го като хората, още повече щом искаш и пари да печелиш с това... айде пак се ядосах Smile

Заспах докато пиша с телефон в ръка, тия късни кафета ще ме довършат Sleeping

Общи условия

Активация на акаунт