Азиатска козметика и грим 14

• 33 078
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Valandin, много си мила! Изобщо всички в тази тема са супер. Тогава аз директно помолих нея, че скоро бяхме коментирали, че го ползва и пак ще си поръчва. И аче за ползването бях писала някъде назад, че ако го сложа просто ей така, на суха кожа, не попива, лепне, я се оправи положението с нещо отгоре, я не. И резултат не виждах никакъв. Четох после, че молекулата на хиалуроновата киселина носи хиляди пъти теглото си вода в кожата и е отличен хидратант. Съответно, ако няма вода, която да "вземе" все тая, че го слагам. Тонерът се нанася най-добре на влажна кожа, попива по-добре, навлиза в дълбочина и резултатът е моментален. Не се чака, за да проличи работи ли. Другото е, че е краткотраен ефекта, просто след няколко часа все едно нищо, затова е нужно всеки ден да се слага за оптимален ефект. Друго, което прочетох е, че предвид начинът си на работа в сух климат не е особено ефективна хиалуроновата киселина, но на влажен е незаменима. Та с тези си нови знания започнах да експериментирам. На мокро лице не ми хареса, просто изчезваше тонера. Да, усещах повече хидратация, но не достатъчно според очакванията ми. После пробвах на чисто и подсушено лице фърст и веднага от тонера на Хадалабо. Отличен резултат! Изчаквам винаги 2-3 минути да попие добре и няма такава мека и хидратирана кожа! Същият резултат съм постигала примерно вечер след цялостна рутина и някоя страхотна нощна маска (както Ароматиката ми например). Не съм пробвала, а може би трябва, на сухо лице с малко вода вместо фърст. Все се каня и забравям. Нищо иновативно. Знае се, но айде де, докато започна да го правя и си изхабих повечето тонер.

# 466
MaNishma, понеже стана дума за хиалуроновата и аз точно това четох и разбрах, че й трябва влага отвън,за да не ти пресуши отвътре, имам въпрос за ампули/серуми с хк. На същия принцип ли ги ползвате - преди тях влажно лице или напръскан мист или някоя овлажняваща есенция? Взех си форумната хк на елизавека, но не съм я ползвала досега. Ползвах мостри на purito hyaluronic acid 90 serum сутрин след тонер преди крем, хареса ми усещането и хидратацията, но сигурно може по-добре да се комбинира за по-хубав резултат.

# 467
  • Sofia
За хиалуроновата (мисля, че за нея беше) имаше мнение за воден сандвич.
Влажно лице, ХК, нещо на водна основа за запечатване. Хем не суши, хем не бяга. 😁

# 468
Момичета, дайте предложение за няколко продукта  за момче с доста обострено акне. В момента пие антибиотици за акнето, водят го на козметик, пробвали са различни кремове, които им е изписал дерматолога, но без особен резултат

# 469
Блу, като какво диагностицираха акнето? Вулгарис, гъбично, или кистозно? Кой е антибиотикът също така? Ако е Роакутан, това е много тежката артилерия и е по-добре да не се стресира кожата с още активи. Като цяло си мисля, че докато е на антибиотично лечение през устата е най-добре да прилагат щадящи продукти- линията с центела на Пурито или дори Soon Jung и PKY. Ако все още ползва и някакъв продукт за мазане от типа на Акнатак или Зинерит, да си вземат един тонер от някоя от тези трите линии и крем за хидратация пак от тях. Може би Green level серията на Пурито или Soon Jung са по-подходящи от PKY. А, и ако се мие с някакъв силно засушаващ гел за акне, бих спряла и това, че най-вероятно само си “свлича” кожата от миене и третиране. Soon Jung серията има хубава пяна. Алтернативно, може да пробват с цялата Acne серия на PKY, но аз не съм я пробвала, разсъждавам по дедукция, че щом марката е добра и залага на щадящи грижи, вероятно и тази серия е такава.

MaNishma, това за влажния климат е от особено знамение като че ли. Аз ХК лятото не понасях, заставаше ми на лицето и не попива - слагах на плувнало във вода лице - а хидратация не чувствах. Чудя се дали да не се пробвам пак през зимата, ще видим, шиле в торба бе стои.

# 470
Благодаря за разясненията за мистовете.
Заглеждам тази хидратираща маска, но почти нищо не намерих за нея като ревюта освен пълни глупости, една я използва за грим, друга за освежаване и т.н неща, които противоречат на указанията на производителя, какво мислите за нея.
https://www.belieef.com/d-alba-fantastic-waterfull-mask-pack.htm … nufacturer_id=207

Blue, не става бързо с акнето, но са на прав път с дерматолога и козметика.
Нямам поглед върху такива продукти в момента.
Много е важна и хигиената при акнето ми бяха обяснявали преди време като борехме този проблем при дъщеря ми.
Всичко, което се допира до лицето да се ползва един път - калъфки за спане да се сменят всеки ден, кърпите за лице, замених със салфетки, че ми беше много прането и т.н неща. Задължително пране на висока температура и гладене на тези неща. Плюс контрол на храненето.
Та е комплексно там лечението в добавка към продуктите и ходенето при козметик и дерматолог.
Спомням си, че ползвахме ефаклар, също и крема на А-дерма за белези - страхотен е, няма останало нито едно петънце.
За съжаление също става и бавно.
Трябва и нещо хидратиращо, подходящо при такава кожа, защото всички останали продукти много засушават и става омагьосан кръг, кожата почва да се бори с него, отам свръхпроизводство на себум, оттам пъпки.

Гледа ли ти се, директор PI имаше няколко видеа за акнето, може да видиш и тя какво препоръчва.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 14:44 от zari65

# 471
Zаri, Valandin, благодаря за съветите!  Антибиотика не е роакутан, но не си спомням кой точно, ще го пие 10 дни.
Zari, кой е крема на А дерма, може и на лични, за да не спамим тук.

# 472
Момичета, дайте предложение за няколко продукта  за момче с доста обострено акне. В момента пие антибиотици за акнето, водят го на козметик, пробвали са различни кремове, които им е изписал дерматолога, но без особен резултат
Здравей. Моят син от 14 годишен е с акне. Борихме се с антибиотици, с кремове различни с дерматолог разбира се. Резултати само временно. Вече е на 20 години и продължава да има акне. Преди месец и половина започна терапия с исотретиноин(Роакутан) и за първи път виждаме такова подобряване. Иска внимание и пазене с тази терапия но при нас поне резултатите са страхотни още от началото на терапията

# 473
Бих искала да споделя мнение за два нови за мен продукта.

Purebess Galactomyces 80 Eye Cream 50ml
Поръчах от промоцията 1+1 на 11.11 и дойде за 10 дни.
Не бях погледнала грамажа, но останах изненадана от количеството. В първия момент си помислих, че съм поръчала крем за ръце. Как е възмножно околоочен крем да идва в толкова голяма опаковка Grinning ?
Допада ми конистенцията. Лесно се размзва. Вече изразходих 2-ра опаковка на Бентън  - той ми беше с малко суха текстура.. Сякаш повече ми харесва да е по-мазен околоочния. Превенция срещу бръчки търся. В комбинация с пачовете Petitfee Agave Cooling Hydrogel Eye Mask и PETITFEE β-Glucan Deep Firming Eye Mask мисля, че получавам видим и задоволителен избистрящ и притно освежен околоочен контур. Ще поръчам пак пачовете, защото ги ползвах и сутрин и вечер.

ROUND LAB 1025 Dokdo Cleanser
Свикнала бях да ползвам по-гелообразни и прозрачни измивни продукти. Този е бял и доста гъст. Въпреки това ми допадна като усещане. Тази сутрин му беше сефтето. Няма неприятен мирис. Бих казала като на сапун по-скоро. Нямах търпение да израходя този на COSRX. Мисля, че не е с най-ниското PH, но се надявам да го преживея. Вижда ми се доста пенест. Мисля да намаля количеството при измиване. Иначе добре ми се вижда да измива.

# 474
Момичета, търся серум или крем с подобен състав от корейската козметика! Някой да има наблюдения по въпроса? Много мерси Flowers Hibiscus

Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Aqua (Water), Glycerin, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Glycolipids, Sucrose Laurate, Propanediol, Tripeptide-1 (Palmitoyl) Copper, Hydroxymethoxyphenyl Propylmethylmethoxybenzofuran, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Aphanizomenon Flos-aquae Extract, Sucrose Stearate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol.

# 475
Искам да попитам - с какви продукти правите двойно почистване?

# 476
Ами в момента с олиото на Hada Labo (старата версия) и бялата глинена измивна пяна на Shiseido Senka.

# 477
  • Sofia
Hada Labo олио (нова формула мисля, с малкия надпис на японски) и Innisfree Jeju Volcanic Pore измивна пяна.

# 478
Вчера с балма на ароматика и пянa на scentio.
Каква е разликата между новата и старата версия на хада лабо.

# 479
Аз почиствам с Kose - Softymo Deep Cleansing Oil White и след това Cosrx low ph good morning gel cleanser (мен не ме дразни миризмата, а ми харесва продукта).
Имам и едно мини sulwhasoo gentle cleansing foam, която според мен не е с много ниско пх, доста се пени и малко по-скърцащо усещане остава.

Общи условия

Активация на акаунт