Азиатска козметика и грим 14

• 32 963
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Reinа, ще трябва да пробваш и да видиш как ти го понася кожата. Много зависи от концентрацията в продуктите и  нивото на чувствителост на кожата, и от цялостното състояние в момента. Аз курс пептиди и EGF правя само с един тип продукт, например серум (може няколко в комбинация или с редуване) плюс околоочна грижа, сутрин и вечер, като комбинирам с базови серии (PKY например). Така ми е по-лесно и няма опасност да прекаля. През останалото време си ползвам продукти с пептиди като част от рутината заедно с всичко останало.

Giorgia78, есенцията е доста концентрирана като продукт, не се понася от всеки. Аз лично не бих съчетала с други активни продукти. Кремът е добре да е по-богат, защото пептидите имат нужда от липиди.

swetulka, извън маркетинговите бла-бла, продуктите от една серия изключително рядко са съвместими в една рутина, защото обикновено са подобни като функция и съдържат еднакви основни активни съставкии. Прилагането на цяла серия накуп, особено когато става въпрос за функционална козметика, без това да е направено по съвет на специалист и спрямо кожата и нуждите, може да доведе до сериозно увреждане на бариерата и редица  неприятни последици - чувствителност/алергия, загрубяване на релефа, милия и комедони, свръх омазняване и дехидратация и тн.
Viola, благодаря ти много. Удобно ли е някакви препоръки тогава за кремове с липиди? Аз все още се уча,чета чета е не че всичко ми става ясно. Правилно ли използвам пептидната есенция сутрин?

# 676
  • София
Reinа, ще трябва да пробваш и да видиш как ти го понася кожата. Много зависи от концентрацията в продуктите и  нивото на чувствителост на кожата, и от цялостното състояние в момента. Аз курс пептиди и EGF правя само с един тип продукт, например серум (може няколко в комбинация или с редуване) плюс околоочна грижа, сутрин и вечер, като комбинирам с базови серии (PKY например). Така ми е по-лесно и няма опасност да прекаля. През останалото време си ползвам продукти с пептиди като част от рутината заедно с всичко останало.
Виола, много благодаря! bouquet Точно концентрацията не мога да преценя, защото и на трите продукта активите са някъде по средата, но пък са предимно EGF и ме е страх да не прекаля. Май ще се наложи да пробвам, ако се престраша.  Laughing

# 677
Момичета, честит първи сняг!

Да споделя един чудесен крем на Rovectin баш за това време. Първоначално ми изглеждаше тежък, но сега със застудяването го оцених истински. Прекрасен е даже и като дневен крем, а подозирам, че би облекчил веднага и една пострадала от студа кожа (а  дано не изтърва положението чак дотам). Има лек билков (?) аромат, не знам на какво точно, но и други неща ми миришат така - обожавам я тая миризма и ме побърква, че ме знам какво е.

# 678
  • Sofia
Аз искам да попитам за това есе като състав. Как ви се струва? Grinning
Чудя му се дали да не го метна, ама първо реших да се допитам за мнения. Grin
Скрит текст:

# 679
Само зелени точки виждам аз, дано и да са правилно обозначени.
Чудех му се на 11.11 намалението, но взех https://jolse.com/product/atrue-spring-green-tea-watery-calming-cream-80g/21772/?, че си нямам нищо с глутатион. Тогава цените и на двата бяха по-ниски.

Мегадийлските ми неща са отлетели от Инчеон с два различни полета - на 2 и 3 декември. Вашите къде са?

# 680
Има лек билков (?) аромат, не знам на какво точно, но и други неща ми миришат така - обожавам я тая миризма и ме побърква, че ме знам какво е.
Blixa, центелата мирише така пристрастяващо, и аз я обожавам. Слънцезащитата на Purito, гел-кремът на Dr. Jart и един крем на Rovectin в подобна опаковка, но с червен надпис, всички миришат идентично и я съдържат.

Честит първи сняг на софиянци и от мен. При нас във Варна вали дъжд и е такова ходене с препятствия, че не е за разправяне. Свършиха изборите и зарязаха дупките по средата...Rolling Eyes

# 681
  • Варна
Получих си поръчките от Мегадийла на джолсе и искам да похваля този балсам:
https://jolse.com/product/tonymoly-intense-care-gold-24k-snail-l … 259/?cate_no=1024

Устните си ги усещам меки и хидратирани, в пъти ми харесва повече от прехваления балсам на Laneige, който не ми хидратираше изобщо.
И още нещо поръчах един, а ми бяха опаковали два балсама. Предполагам че е някаква грешка. Някой поръчвал ли го е?

# 682
  • Sofia
Може след името да е имало *2...
Аз с моите сухи падове бях така...поръчвам една кутия 160 броя, пристигат 2 кутии и почвам да се чудя - да не би случайно да са се набутали.. ами не се бяха...Grinning
Може просто и по 2 броя да са си в комплект..

Нищо нямам от МД, нещо моите поръчки са се объркали тотално като си гледам тракинг номерата.......

# 683
  • софия
"извън маркетинговите бла-бла, продуктите от една серия изключително рядко са съвместими в една рутина, защото обикновено са подобни като функция и съдържат еднакви основни активни съставкии. Прилагането на цяла серия накуп, особено когато става въпрос за функционална козметика, без това да е направено по съвет на специалист и спрямо кожата и нуждите, може да доведе до сериозно увреждане на бариерата и редица  неприятни последици - чувствителност/алергия, загрубяване на релефа, милия и комедони, свръх омазняване и дехидратация и тн."
Viola, благодаря за добронамерения съвет , но съвсем се обърках. Нямам никаква представа как иначе бих могла да комбинирам един серум с друга есенция с трети тонер , пък и с  крем.Това ми е непосилна работа. Засега карам със secret kay (Syn-ake)- тоник, ампула и крем. Понеже прочетох че техния пептид се комбинира с Мatrixyl i argireline), добавих един друг серум (M.A PEPTIDE SERUM-hyaluronic, matrixyl, argireline), пък каквото стане:ill:
А за нашите "приятели"нямам думи...такава обърквация е настанала, да се смееш ли, да плачеш ли....

# 684
Аз днес отивам в пощата да си взема пратката, за която ще платя 4,80 лв посредничество на български пощи. Направо ми спадна ентусиазма с тая митница. Поръчала съм и едно измивно олио и от две седмици го чакам, моето е на привършване и имам може би за два- три дни. Някаква алтернатива от дрогериите дали ще има?

# 685
Случвало ли ви се е пратка да стои няколко дни с този статус?

27.11.2019 05:03      BULGARIA     SOFIA LC/AO    Send item to domestic location (Inb)

Чудя се къде бих могла да я търся.

# 686
  • Sofia
Мисля, че наскоро се отговори....при "нашите приятели" .... Joy

# 687
Момичета, този продукт как ви се струва?
Боря се с пигментни петна. Накупих корейска слънцезащита, но искам и нещо с киселини за зимата. Предварително ви благодаря.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01BT02Q88/ref=ox_sc_act_ima … Y1E8YJ7&psc=1

# 688
  • София
Случвало ли ви се е пратка да стои няколко дни с този статус? 

27.11.2019 05:03      BULGARIA     SOFIA LC/AO    Send item to domestic location (Inb

Чудя се къде бих могла да я търся.

Аз имам от 28ми с този статус също, май и аз съм на онова място 😒

# 689
Аз имам от 28ми с този статус също, май и аз съм на онова място 😒

Странно ми е, защото мястото обикновено излиза като статус и е ясно кое къде е. Но може ако са повече, да са нямали време да ги въвеждат. Дано е там, а да не е изгубена.

Общи условия

Активация на акаунт