Азиатска козметика и грим 14

• 32 974
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Мерси много, Виола!

Всички слънцезащити, които си изброила изглеждат много добре и веднага ги добавям в уишлиста.

В момента съм в процес на изготвяне на списък с корейски марки козметика, които са cruelty free - Klairs и Purrito вече съм ги добавила, но Thank You Farmer и Make p:rem са нови попълнения. Ако някой проявява интерес с удоволствие ще споделя списъка.
Animal Rabbit2Animal Rabbit2Heart

# 661
Това може би ще допопълни списъка ти:
http://www.ethicalbunny.com/kbeauty/

Тази вечер сефтосах тази маска http://jolse.com/product/gd11-cica-cell-3-step-facial-kit-5ea/21362/
Стъпка 1 - нормално измивно, не изглежда агресивно, прави плътна пяна, отмива се лесно.
2 - чудесна шийт маска, прилепва идеално, дори на 15тата мин. не започна да засъхва никъде (все ми съхнат над горната устна...); есенцията е гъстичка, приятна (такива харесвам, а не да ми капят като вода), на моята кожа не попива бързо (доразнесох си я с магическата пръчка, дето на sunattraction й мяза на друго Joy), много ми хареса
3 - ами какво да кажа за крема (гел-крем)... Като го опитах и изтичах да си го метна в кошницата - чудесен е. Не е като онези супер леки гелове, които са някак недостатъчни дори и лятото, този има повече субстанция.

# 662
  • Sofia
Celine, здрасти и добре дошла. Flowers Hibiscus

Blixa, важно е да върши работа. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз също заглеждам джаджите, макар че вкъщи имам един аметистов ролер и Само хваща прах.. Joy

Brw, мисля, че линкът с cruelty free козметика на Blixa е полезен за 1-ва страница.
Celine, ти също можеш да споделиш твоя, може да има някоя “изпусната” марка. Blush

# 663
Мерси много, Виола!

Всички слънцезащити, които си изброила изглеждат много добре и веднага ги добавям в уишлиста.

В момента съм в процес на изготвяне на списък с корейски марки козметика, които са cruelty free - Klairs и Purrito вече съм ги добавила, но Thank You Farmer и Make p:rem са нови попълнения. Ако някой проявява интерес с удоволствие ще споделя списъка.
Animal Rabbit2Animal Rabbit2Heart
Аз сьм с комбинирана кожа и сьм много доволна от тази. Дьржи се чудесно под грим
http://jolse.com/product/etude-house-sunprise-mild-airy-finish-s … p;display_group=1

# 664
За зимата се надявам това кремче да помага ROUND LAB 1025 Dokdo Cream 80ml - току що видях, че е на добра цена в джолс.
Имам тоника и измивния продукт.
Засега ми вдъхват доверие Simple Smile)

# 665
  • София
Искам да направя един курс с пептиди и GF, имам на разположение тези продукти
Есенция Ърбан долкис азулен Серум Neullii  
Скрит текст:
https://incidecoder.com/products/neulii-cicapepta-repair-serum
Само че съставът в сайта не е пълен и коректен, има не 2, а 5 ЕGF - sh-Oligopeptide-1, sh-Oligopeptide-2, sh-Polypetide-1, sh-Polypeptide-9, sh-Polypeptide-11
Крем Isntree EGF Repair Cream
Скрит текст:
И не мога да преценя дали да ги ползвам заедно или ще ми дойдат прекалено.  Thinking Ще съм изключително благодарна за мъничко помощ, особено много разчитам на мнението на Виола, като най-запозната с пептидите.  Blush

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 16:58 от Reinа

# 666
Мили мои кореянки, внимавайте с намалението в Джолсе. Днес цените са по-високи от вчера, нищо че днес е обявено уж по-голямо намаление. Може и да има някои изключения, но още не съм срещнала такова.

# 667
Здравейте момичета. Имам и аз въпрос относно пептидите. Взела съм си Medi-Peel Peptide 9 All in One Bubble Volume ESSENCE 100ml. Да я използвам с крема който използвам в момента (лек гелообразен) или за по добри резултати е добре да взема крема от същата серия с пептиди? Благодаря предварително

# 668
  • софия
Нямам наблюдения за конкретния продукт, но винаги съм на принципа да, се ползват продукти от една серия! Така хем разбираш как ти действа, продукта, хем се сумира ефекта!освен това изключваш нежелани взаимодействия между различните мазила😉

# 669
Нямам наблюдения за конкретния продукт, но винаги съм на принципа да, се ползват продукти от една серия! Така хем разбираш как ти действа, продукта, хем се сумира ефекта!освен това изключваш нежелани взаимодействия между различните мазила😉
Благодаря ти много за бързия отговор 🙂🙂🙂

# 670
Бре, Yesstyle можели да бъдат експедитивни като искат. На 22 Ноември съм направила рекламацията за протекла ампула, на 23 са ми отговорили, че пращат нова, на 26 шипнаха риплейсмънта от Хонг Конг, тази сутрин 2 Декември в 8 сутринта беше при мен. Почти седмица, а не 5 като за оригиналната пратка, която за капак не беше и евтина!

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 16:11 от Agent Provocateur

# 671
Celine, здрасти и добре дошла. Flowers Hibiscus

Blixa, важно е да върши работа. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз също заглеждам джаджите, макар че вкъщи имам един аметистов ролер и Само хваща прах.. Joy

Brw, мисля, че линкът с cruelty free козметика на Blixa е полезен за 1-ва страница.
Celine, ти също можеш да споделиш твоя, може да има някоя “изпусната” марка. Blush
Здравей, sunattraction Simple Smile

След последния ми пост си дадох сметка, че това доколко дадена марка е cruelty free е субективно и всеки сам си преценява. На практика от 2018 г. всички козметични продукти произведени в Корея са cruelty free, въпреки че повечето фирми нямат сертификати - къде обаче се продават тези продукти след това и дали се тестват от трети страни със съгласието и финансирането на съответната компания е отделен въпрос. За да не натрапвам моето лично мнение, вместо списъка ми прилагам още няколко линка:

https://sernaiotto.com/en/2018/11/14/kbeauty-cruelty-free/
https://theklog.co/vegan-k-beauty-guide/
https://www.freethebunnies.com/cruelty-free-k-beauty-brands/
https://www.kojabeauty.com/cruelty-free-korean-skincare-brands-list/

Мисля, че заедно с линка, който е постнала blixa се получва една доста подробна база данни за всеки, който се интересува. И спирам вече, дано не съм досадила прекалено Sweat Smile

# 672
Reinа, ще трябва да пробваш и да видиш как ти го понася кожата. Много зависи от концентрацията в продуктите и  нивото на чувствителост на кожата, и от цялостното състояние в момента. Аз курс пептиди и EGF правя само с един тип продукт, например серум (може няколко в комбинация или с редуване) плюс околоочна грижа, сутрин и вечер, като комбинирам с базови серии (PKY например). Така ми е по-лесно и няма опасност да прекаля. През останалото време си ползвам продукти с пептиди като част от рутината заедно с всичко останало.

Giorgia78, есенцията е доста концентрирана като продукт, не се понася от всеки. Аз лично не бих съчетала с други активни продукти. Кремът е добре да е по-богат, защото пептидите имат нужда от липиди.

swetulka, извън маркетинговите бла-бла, продуктите от една серия изключително рядко са съвместими в една рутина, защото обикновено са подобни като функция и съдържат еднакви основни активни съставкии. Прилагането на цяла серия накуп, особено когато става въпрос за функционална козметика, без това да е направено по съвет на специалист и спрямо кожата и нуждите, може да доведе до сериозно увреждане на бариерата и редица  неприятни последици - чувствителност/алергия, загрубяване на релефа, милия и комедони, свръх омазняване и дехидратация и тн.

# 673
При стартирането ми с корейска козметика започнах с еднаква марка - Бентън, но след това не съм спазвала да са еднаква, ползвам всякакви марки.

# 674
При мен си е пълна шарения винаги. Ама не защото имам някакви рационални причини, просто ми е досадно да ползвам една серия. А стане ли ми досадно и тегаво, половината ефект от козметиката ще иде на кино и ще започна да прескачам стъпки. Но пък чат-пат ме е глождило съмнението, че може би е по-разумно да се ползват неща от една линия, които вероятно са формулирани в подходящ синхрон.

Днес минах през пощата и пак се заприказвахме по любимата тема - онази-която-не-бива-да-се-назовава Joy
Та питам ги, има ли вероятност така предпразнично "нашите проятели" да са станали по-милостиви и да не стягат толкова обръча около врата ни, както напоследък. Отговора беше групово - Ааа тц! Точно около празниците са най-дейни.
Вие си го знаете де, но аз да напомня Wink

От ибей имам една пратка от Япония, дето май ще иде на митница... Май пак случих на неопитен продавач, който излишно се престарава. Преди време пак един японец, ми беше пратил тонера на Хада Лабо, ама го обявил като колет (де го фейспалм емотикона?!) и замина на митница, нищо че беше под 30лв. Платих на пощите и стана златен... Disappointed
Та сега този не знам какво е направил, ама вече два мейла получих от Japan Post, такова нещо сефте ми се случва, а съм пазарувала бая и оттам.

Общи условия

Активация на акаунт