Азиатска козметика и грим 14

• 32 977
  • 750
  •   1
Отговори
# 645

Добро утро момичета. Може ли помощ със срока на годност? Правилно ли разбирам че е до август?

# 646

Добро утро момичета. Може ли помощ със срока на годност? Правилно ли разбирам че е до август?
26.08.2022

# 647

26.08.2022
Мерси много. Аз понеже съм много умна помислих че до 2020

# 648
Момичета, има ли в момента актвен код за отстъпка в ebay?
Заглеждам пилинг чорапчета за крака. Последно от редемиум съм купувала, но нямаха Уау ефекта от тези на кокос.бг, които купих преди 1година на MONTHLY NEW FEET.

# 649
  • София
Здравейте, мили дами,
Аз се  позагубих и чета, че съм пропуснала интересни сделки.
Имам нужда от съвет. Понатрупах вече азиатска козметика и бих била много благодарна, ако ми кажете, дали има продукти, които не би трябвало да съчетавам в една рутина.
Сдобих се с:
NEOGEN Bio-Peel Gauze Peeling WINE и LEMON - много ги харесвам и двата вида, отстраняват отлично мъртвите клетки
SOME BY MI Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask - нова ми е нямам мнение все още
NACIFIC Phyto Niacin Whitening Essence - още нямам впечатления
Isntree EGF Repair Ampoule - тук също
MISSHA Chogongjin Cream - дълбоко подхранващ крем. Остава малко мазен слой, но за нощна рутина е подподящ
NEOGEN DERMALOGY White Truffle Serum In Oil Drop - не знам как ми влияе, но дава много приятно меко усещане на кожата
NEOGEN пъпко трепача - върши отлична работа, много ми харесва
PETITFEE - Agave Cooling Hydrogel Eye Mask - много добра хидратация
Benton - Fermentation Eye Cream - по ваши препоръки - много ми харесва, отлично хидратира околочния контур
Mamonde - Ceramide Light Cream - много ми харесва, чувствам кожата си хидратирана и мека като кадифе на сутринта
Pyunkang Yul - Essence Toner  - многоо ми харесва
COSRX - One Step Original Clear Pad - не знам къде да ги включа
и доста маски на innisfree и Neogen - усещам се, че почти не ги използвам
SOME BY MI - AHA, BHA, PHA 30 Days Miracle Cream и тоника - по-рядко ги използвам, не видях кой знае каква промяна в кожата си
NEOGEN - Dermalogy Day-Light Protection Sun Screen SPF50 PA+++ 50ml - харесва ми, но е малко мазен
Rohto Mentholatum - Melano CC Vitamin C Essence - използвам само сутрин и не всеки ден, мисля, че наистина избелва
COSRX - Low pH Good Morning Gel Cleanser - измива много добре, без да изсушава
Aromatica Orange Cleansing Sherbet - много кадифено усещане след измиване, но все пак харесвам повече измивното олио на DHC
Моля за съвет за хидратиращ първи тоник, както и за серум отново силно хидратиращ, ще е чудесно, ако влияе и на бръчици Simple Smile Моля, за препоръка и за нощна маска и слънцезащита, която да се държи добре под грим.
Моля, да ме извините за дългия пост!

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 13:37 от Cesari

# 650
Sissi 81, плашиш ме с това което прочетох за Хада Лабо олиото. Моето е всичко казано ама наобратно... На нищо не мирише, отмива се с лекота, емулсифицира си доволно и прочие. Кое точно си опитала, картинка/линк имаш ли?
Да не се окаже, че са сменили не само опаковката... Не мога да им хвана статиите Disappointed
Аз й дадох от това олио.

Казвай бързо каква разлика има и къде? Joy Аз друго не съм ползвала де. И не знаех, че има различни. Иначе впечатленията са ми почти като на Сиси, но не чак толкова лоши. Предпочитам си балма вечер, особено ако имам грим. А олиото сутрин или вечер ако не съм гримирана понякога. Купено е преди месеци и си отлежаваше в гардероба, защото по незнайни причини съм купила рефил. Сега го сложих в бутилка от олио на Етюд Хаус Реал Арт (прекрасно олио, много по-добро от Хадалабо за мен) и ползвам от време на време, но не ми е любимо.
Това е моето:

Много отдавна го взех, в ebay почти не го намирам вече. Мислех, че твоето е просто новата опаковка на моето, а явно и съдържанието е различно... Много съм доволна от моето, плъзга се леко, не е гъсто, сваля всичко без усилие - бб крем, слънцезащита, грим. Леко е, нищо мазно не остава, не изсушава. Няма показател, по който да не съм доволна. Не мирише на нищо, не дразни очите. Още преди да му добавя вода е свалило всичко.
Скрит текст:
Показвам отделно как емулсифицира, защото на пробата докато си измия и подсуша дясната ръка, за да снимам, ми изтече от лявата...

Имената на двете са еднакви, ще ме побъркат вече с тоя динамичен азиатски пазар...
Има вариант и да са си еднакви, просто ние да имаме противоположни усещания и впечатления, знам ли Head Band

# 651
Момичета, има ли в момента актвен код за отстъпка в ebay?
Заглеждам пилинг чорапчета за крака. Последно от редемиум съм купувала, но нямаха Уау ефекта от тези на кокос.бг, които купих преди 1година на MONTHLY NEW FEET.
Аз ползвам главно тези
Скрит текст:

# 652
blixa, друго ееееее. Ето ти снимка към моето с името даже и се вижда, че и имената, и опаковката е различна.

Поне в Йесстайл, откъдето е моето, като напиша в търсачката Hada labo cleansing oil, излиза това и рефилът. Ще търся тогава и аз от твоето по-нататък. Като гледам и на снимките как хубаво емулсифира с вода твоето, няма общо с моето.

# 653
Cesari, според мен имаш много ексфолиращи продукти и може да стане преексфолиране. Избери си един между падовете на Cosrx и Neogen и тоника на Some by Me и карай с него. Cosrx One Step Original Pad са идентични по предназначение с Neogen.
Също така имаш доста избелващи продукти, от свръх пигментация ли страдаш? Не съм ползвала Nacific, нито Melano-то, но ми се виждат много избелващи съставки за една рутина, особено и като чета за тази избелваща маска.

Essence Toner на PKY си е точно първи хидратиращ тоник. Други, които харесвам са мист версията (по-лека, подновена), Dear Klairs Supple Preparation Toner (подновен), Soonjung 5.5 ph Relief Toner, Missha Time Revolution First Treatment Essence (съдържа ферменти).

Трюфелният серум на Neogen е силно хидратиращ. Наскоро поднових тройката серуми на Iunik (Proplis Vitamin Synergy. Tea Tree, Rose Galactomyces), също са силно хидратиращи. Може и да погледнеш и нещо с ХК, например Scinic Hyaluronic Acid 95 Ampoule. Майка ми приключи наскоро Ample N Peptide Shot Ampoule, доволна е. Аз го ползвах вяло, но е напълно задоволителен откъм хидратация.

От нощните маски, Beauty of Joseon Overnight Sleeping Mask ми е абсолютен холи грейл, освен това се води анти-ейдж и е идеална сега за зимата - плътна и силно подхранваща. В момента съм с Cosrx Overnight Honey Propolis Mask, но е доста по-лека, по-подходяща за млада и/или мазна кожа. А ако не държиш задължително да е нощна маска, PKY Moisture Cream е идеален заместител за комбо и мазна кожа. Даже наскоро го поднових, заедно с миста в един комплект и съм много хепи.

От слънцезащитите, от личен опит мога да похваля Purito Centella Green Level Sun Cream за комбо кожа. Влачих сума ти време двете слънцезащити на Benton дето ги имат - те категорично НЕ стават, а и запушват пори.

# 654
Celine, добре дошла! Flowers Rose
Изключително ми е приятно, когато срещна първо четящи и после пишещи хора. Подходила си разумно и с маниера на ползване на нови продукти, а именно постепенното им вкарване в рутината. Едно голямо браво от мен Wink
За тази слънцезащита все още нищо не мога да кажа, освен че сега е на прилична цена. Не забравяй, че шията и деколтето също имат нужда от мазане (е, зимата само първото) и каквото не ти допадне за лицето, спокойно може да се оползотвори там.

Благодаря ти, blixa Blush

При мен слънцезащити не се задържат, така че със сигурност ще й намеря приложение, но се чудех дали ще се държи прилично на лицето ми в комбинация с фон дьо тен, че напоследък не си подавам носа навън без него. Thinking
Така или иначе, в момента наистина излиза много изгодно с намалението и к-пакета, затова я поръчах и ще се надявам да съм уцелила, ако ли не - търсенето продължава.

# 655
MaNishma, ще го разнищим дружно People Dancers Joy
Има няколко търговци в ибей, дето са го кръстили така:

Много ми е сложно с японските продукти, 99% от надписите по опаковките са си на техния език и трябва да разчитаме на превода на търговците...

Сега започнах нов тонер seaNtree Green Tea Deep Deep Deep Toner, ама нещо не намирам линк с наличен продукт, тук поне може да се види, нищо че е изтекла офертата https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F272889091008
Съвсем водна консистенция, има приятен аромат, идеален за напояване на сухи шийт маски (онези пресованите, като хапчета) или тънките тампони, които пак може да се ползват като маска за успокояване на определени зони. Не е нещо кой знае какво, непретенциозен и лесен за вмъкване в рутината.

Наскоро си смених второто измивно с MISSHA Deep Clear Cleansing Gel to Foam, ама и то излезе трудно за намиране - http://m.beautyboxkorea.com/product/missha-deep-clear-cleansing- … foam-145ml/11895/
Много съм доволна! Не се пени прекалено, отмива се с лекота, кожата не скърца, ухае разкошно. Първото ми олио беше от същата серия, замалко да ме откаже да пробвам други - тежко, гъсто, мазно, отмиваше се с голямо усилие, накрая го подарих, а пък получателката много го хареса Grin

Celine, на предното намаление и аз го взех, но скоро надали ще го отворя, има наредени на опашка преди него твърде много други.
Мога да похваля Biore UV
Aqua Rich Watery Essence (японски) https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F264384081226. Идеален е за лятото - много лек, попива моментално, държи се добре под грим, не оставя бял слой (с химични филтри е). На някои хора алкохола в състава им създава проблеми, аз обаче не го усещам. Кожата ми от известно време клони към нормална (особено сега като застудя), лятото е склонна към омазняване.
Нямам пресни спомени да съм била толкова доволна от друга слънцезащита, освен може би тази на Миша -https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F264423760221
Сега доизмазвам един стик, споделих за него преди време. Доволна съм, въпреки че е за по-сухи кожи. Няма да го споменавам пак, защото май е спрян и не го откривам вече.

# 656
  • София
Flowers HibiscusReddish Brown, много ти благодаря! Знаех си, че греша някъде. Лицето ми доста се изнежи в последно време, очевидно съм имала грешен подход. Нямам нито едно пигментно петно (всъщност имам едно доста малко). Ще купувам други серуми, както и препоръчаната нощна маска и крем.
Благодаря за съветите! Ценя ги високо!:heartpulse:Flowers Hibiscus

# 657
Спомням си, че четох за Biore в някои от предишните теми и първоначално изглеждаше много подходяща за моята кожа и точно това, което търся, но след като прегледах състава се отказах. Алкохолът не се отразява добре на кожата ми - пресушава я, а в някои случаи направо пари, така че след доста неуспешни опити се научих да го избягвам в козметиката, освен ако не е някъде мноого назад в списъка със съставки. Съдържа и разни други нежелани нещица това Biore, но би трябвало да са много малък процент и бих ги пренебрегнала ако основните не ме притесняваха.
И понеже да намеря продукти с подходящия състав не е достатъчно трудно, аз допълнително си усложнявам живота като се стремя да ползвам само марки, които са cruelty free... Biore, както и много други японски марки, за съжаление не е cruelty free, така че явно няма да е моята слънцезащита Sad
Сега погледнах и тази на Missha, която ти е харесала и тя отпада по същите причини, но ще продължавам да търся. Сред хилядите корейски марки, все трябва да има някоя слънцезащита с приличен състав, лека гелообразна структура, която попива бързо и не лъщи и за чието създаване не са мъчили животни Open Mouth

# 658
  • софия
Сезари, ползвам част от продуктите , които споменаваш и ето какво мога да ти кажа:

SOME BY MI Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask - хубава е ,попива и не лепне, оставя кожата мека.
NACIFIC Phyto Niacin Whitening Essence - имам цялата серия  (тонер, есенция и крем)и я харесвам.
Ползвам ги като вечерна рутина, като преди това през вечер ексфолирам с COSRX -AHA, 7whitehead power liquid.
Попиват идеално , дори за суха кожа е достатъчен. Напоследък включих и ретинол след есенцията, който е маслен разтвор, но и без него  на сутринта  кожата ми е мека, без мазен филм.
.

# 659
Celine,
cruelty free, хубави състави, без алкохол или на последни позиции, висок SPF, не са гел, но са с леки консистенции:
Klairs Soft Airy UV Essence
PURITO Centella Green Level Safe Sun
PURITO Centella Green Level Unscented Sun
Make P:rem UV Defense Me. Blue Ray Sun Gel  (има алкохол много назад в състава)
Make P:rem Capsule Sun Gel (има алкохол много назад в състава)

THANK YOU FARMER също е cruelty free

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 00:28 от Viola Tarakanova

Общи условия

Активация на акаунт