Азиатска козметика и грим 14

• 33 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Само едно не ми е ясно, защо не си подаваме документите направо към митницата, дали пък митничарите не умеят да попълват митнически декларации Thinking
Да ни таксуват 2,50 за страховитото усилие и да се отрежат разни паразити като посредниците викам аз Rolling Eyes

Никой гък не казва за търговете, значи сама съм се ръгала там Joy

Не знам какво е положението при мен, имам или не нещо задържано пак. Понеделник ще си играя да проверявам.
Според районната ни пощальонка имало необичайно много задържани пратки в последно време...

Ама я дайте да си организираме едно шопинг пътешествие до Сеул, тамън и цъфналите вишни ще хванем!

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 19:16 от blixa

# 631
Проверете си тракингите в сайта на БГ Пощи- ако се застоява пратката на стъпка "Send item to domestic location" повече от няколко часа значи е отишла на митница.

Една пратка ми стои на този етап без промяна от сряда /27.11/, явно ще финишира или вече е финиширала на митницата. Обаче е евтина и смятам да отида на място / на Челопешко шосе?/, вместо да поощрявам събирането на 20-тина лева за пратки, на които не се дължи нищо. Все пак вероятно ще трябва поне да изчакам в тракинга да излезе, че е на митница.

# 632
Според мен при Jolse в момента проблемът идва от наличието на тракинг на всички пратки. На всички им е ясно, че обикновено той е за над определена сума и че за малките и евтини пратки никой няма да плати за проследяване плюс това с тракинга пратките са по-"видими" в системата като информация, получател, подател и тн. Та ето как една прекрасна промоция от сайта при нас се появява с обратен знак.....

# 633
A ако пратката е под 30 лв какво плащате? Аз отскоро поръчвам от Корея, но за пратки от САЩ (iherb) не са ми взимали нищо ако е под 30 лв. Не помня обаче на място ли трябваше да ходя да се разправям или на мейл да им пиша. Имам 3 пратки от jolse и всички са на митница... Confused

# 634
Никога до сега не съм имала пратка на митница. Пазарувам от Ebay, пиша дадения продукт и давам на най ниска цена, след това избирам продавач с висок рейтинг, безплатна доставка и разбира се следя за срока на дадения продукт. Освен това всичко пристига за максимум 2 седмици. Корейските сайтове ползвам за информация и ревюта. Преди пазарувах основно от Jolse, но мое скромно проучване показа, че дори цените на мегадийл в Jolse са по-високи от тези, които намирам в Ebay. Разбира се, рискът винаги го има и няма застраховани. Това е моят скромен опит и дано съм била полезна Blush

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 22:59 от rgold

# 635
  • софия
Viola, за съжаление-не зависи от тракинга. Мижавата ми пратка, "без" е на "лошото място" :confused:confused:
Плщаме 16,80лв мин. +митото..
Даваме едни грешни пари всеки път на бг пощи да ни представляват, защото иначе трябва да имаме електронен подпис и митническа  регоистрация (вади се от летището), така че на никого не му се занимава.
На знам, на м ен ми писна....имах 50 долара кредит от yes, които не използвах, за да не се занимавам с гадовете...а то..ще чакам да  приемат  братята корейци в ЕС!!!!

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 21:21 от swetulka

# 636
  • София
A ако пратката е под 30 лв какво плащате? Аз отскоро поръчвам от Корея, но за пратки от САЩ (iherb) не са ми взимали нищо ако е под 30 лв. Не помня обаче на място ли трябваше да ходя да се разправям или на мейл да им пиша. Имам 3 пратки от jolse и всички са на митница... Confused

За пратки под 30 лв се плаща 4.80 лв такса на митницата, че си е свършила работата и то при условие, че отидеш да си я вземеш на място на Челопешко шосе за София. Ако обаче им изпратиш документите автоматично ти таксуват и 12,00 лева за представителство и ти я изпращат в пощенския клон. Информацията ми е от личен опит.

# 637
A ако пратката е под 30 лв какво плащате?
Ако пратката е под 30лева и си от София има 2 варианта:
- изпращаш документите по мейла, плащаш 16.80лв  (4,80 митн.такса на пакет и 12лв БГ Пощи да те представляват), и си получаваш проткото в пощенския клон по адрес.
- принтираш документите, отиваш лично на Челопешко шосе, категорично отказваш да попълниш декларацията съгласие, която ще се пробват да ти наврат в ръцете, и си взимаш пакета срещу 4.80 митн. такса.
Ако са повече пратки от един и същи подател към един и същи получател най-вероятно ще ги обединят и няма никакъв смисъл да се разхождаш до БРСЦ.

За другите градове- ако митницата е наблизо винаги най-добре да се пробва първо лично, защото понякога се попада на разбрани служители.

rgold,
Скрит текст:
редакция Sunglasses
Колкото за цените в ибей и сайтовете - големите търговци с положителен рейтинг над 99-99.5% и няколко хиляди продажби рядко дават ниски цени. Ако има код или някакво моментно намаление-да, на като цяло на sale сайтовете са с по-добри цени.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 23:08 от Viola Tarakanova

# 638
Според мен зависи как служителите си вършат работата, явно в столицата са по-активни.
Чакам последни 2 отделни поръчки и това е за тази година. Отворих да пробвам околоочния на Benton, харесва ми как се топи в допир с кожата. Нанасям го на х2 пъти, понеже е по-гъст. Като го видях как се разнася веднага се сетих за Tundra chaga-та и ми се прииска да я поръчам, но няма време да дойде, преди да отпътувам Grinning

# 639
A ако пратката е под 30 лв какво плащате?
Ако пратката е под 30лева и си от София има 2 варианта:
- изпращаш документите по мейла, плащаш 16.80лв  (4,80 митн.такса на пакет и 12лв БГ Пощи да те представляват), и си получаваш проткото в пощенския клон по адрес.
- принтираш документите, отиваш лично на Челопешко шосе, категорично отказваш да попълниш декларацията съгласие, която ще се пробват да ти наврат в ръцете, и си взимаш пакета срещу 4.80 митн. такса.
Ако са повече пратки от един и същи подател към един и същи получател най-вероятно ще ги обединят и няма никакъв смисъл да се разхождаш до БРСЦ.

За другите градове- ако митницата е наблизо винаги най-добре да се пробва първо лично, защото понякога се попада на разбрани служители.

rgold,
Скрит текст:
като така хубаво и подробно им го описа на митничарите, четящи темата, как от ибей, с твое знание и съгласие, извършват данъчна измама, не се учудвай ако започнат да спират наред и от там Sweat Smile .... От опит го казвам, няколко сайта така изгоряха.
Колкото за цените в ибей и сайтовете - големите търговци с положителен рейтинг над 99-99.5% и няколко хиляди продажби рядко дават ниски цени. Ако има код или някакво моментно намаление-да, на като цяло на sale сайтовете са с по-добри цени.
Редактирах си поста...Относно продавачите от Ebay  за сега не съм имала проблеми, всички са били с рейтинг над 99%,но и както споменах, опитът ми е скромен, не претендирам, че съм запозната с всичко.

# 640
  • Русе
От Jolse купувам само неща до 15-16 $.Досега нямам задържана пратка,а напоследък получавам по две седмично.

Пробвам доста нови неща и мога да споделя някои впечатления.

Благодарение на съфорумка 🌹 ,тествах измивното олио на Хадалабо и шербета на Aromatica.Ами...първото е ужасно според мен!Неприятна миризма,почти не емулсифира при контакт с вода,не разтваря грима,а го размазва,остава гадно мазно усещане след изплакване!На другия полюс е Aromatica - прави всичко перфектно и дава много приятен кадифен финиш след измиване.Хареса ми повече от Heimish!
Използвам Aromatica Natural coconut cleansing oil от около две седмици и съм повече от доволна!Приятна текстура,емулсифира и разтваря отлично,отмива се лесно и не мазнее.Мисля,че Мария Серт го беше сравнила със Sulwhasoo!Много добър продукт,който заслужава проба!

Доста скептично подходих към Tiam Vita B3 source!Ефективен,икономичен продукт,който по никакъв начин не дразни кожата.Разнася се и попива отлично,позволява наслагване на други продукти и е най-работещото нещо против пигментации за мен!☺

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 00:01 от Sissi 81

# 641
Привет дами!
Преди около месец открих тази тема, но едва сега се престрашавам да пиша поради огромното количество информация, което изчетох и се опитвам да осмисля. С ваша помощ си съставих базова рутина (измиващо олио и пяна, тонер и хидратиращ крем) и поръчах някои неща. Ще дам отзиви за тях по-натам след като натрупам впечатления от съвместното им ползване, защото засега ги вкарвам в употреба един по един. От основните неща, които си бях набелязала ми остана слънцезащитата и след доста чудене се спрях на тази:

Открих я в едно видео на Doctor Pi, където тя прави анализ на... мисля че бяха 80 слънцезащитни кремове, гелове, стикове и т.н. и тази я препоръчваше за хора с комбинирана към мазна кожа, каквато е и моята. Интересно ми е дали някоя от вас я е ползвала и може да даде отзиви.

# 642
Celine, добре дошла! Flowers Rose
Изключително ми е приятно, когато срещна първо четящи и после пишещи хора. Подходила си разумно и с маниера на ползване на нови продукти, а именно постепенното им вкарване в рутината. Едно голямо браво от мен Wink
За тази слънцезащита все още нищо не мога да кажа, освен че сега е на прилична цена. Не забравяй, че шията и деколтето също имат нужда от мазане (е, зимата само първото) и каквото не ти допадне за лицето, спокойно може да се оползотвори там.

Sissi 81, плашиш ме с това което прочетох за Хада Лабо олиото. Моето е всичко казано ама наобратно... На нищо не мирише, отмива се с лекота, емулсифицира си доволно и прочие. Кое точно си опитала, картинка/линк имаш ли?
Да не се окаже, че са сменили не само опаковката... Не мога да им хвана статиите Disappointed

# 643
Чакам няколко пратки с различни продукти сред които и олио за лице. Може ли да споделите от коя измивна пяна, като следваща стъпка  сте доволни?
Ще въвеждам продуките постепено, като ще започна с почистването и хидрарацията.

# 644
Sissi 81, плашиш ме с това което прочетох за Хада Лабо олиото. Моето е всичко казано ама наобратно... На нищо не мирише, отмива се с лекота, емулсифицира си доволно и прочие. Кое точно си опитала, картинка/линк имаш ли?
Да не се окаже, че са сменили не само опаковката... Не мога да им хвана статиите Disappointed
Аз й дадох от това олио.

Казвай бързо каква разлика има и къде? Joy Аз друго не съм ползвала де. И не знаех, че има различни. Иначе впечатленията са ми почти като на Сиси, но не чак толкова лоши. Предпочитам си балма вечер, особено ако имам грим. А олиото сутрин или вечер ако не съм гримирана понякога. Купено е преди месеци и си отлежаваше в гардероба, защото по незнайни причини съм купила рефил. Сега го сложих в бутилка от олио на Етюд Хаус Реал Арт (прекрасно олио, много по-добро от Хадалабо за мен) и ползвам от време на време, но не ми е любимо.

Общи условия

Активация на акаунт