Фермата сезон 5 тема 6

• 37 323
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
Аз съм за Сами.
Защото е хубав Simple Smile
А и добричък,  и възпитан,  и мил. Не е само хубав. Simple Smile

# 76
  • София
Искам да спечели някой от сиромасите.
За него парите от наградата може да са добър тласък в живота оттук нататък.

# 77
  • SF
Сиромасите само са наречени така във Фермата. Обикновени хора са си. Реално няма бедстващи и изнемогващи сред тях.
Сиромахинята Веси има 15 коня. Това си е цял бизнес!
Средната заплата в България е 650 лева.

# 78
Мнозинството от хората у нас са сиромаси. Все пак определените като богати във фермата са или с по-висок доход или по-престижно образование, което е предпоставка за по-висок доход, така че и аз мисля, че е по-добре да спечели някой от "сиромасите".

# 79
  • София
Средната заплата в България от 650 лв. си е направо сиромашка.

# 80
Джоли,благодаря за труда!
    Не гледах дуела,но като чета няма и да го връщам да го гледам.Една идея повече исках Марияна да остане.Хареса ми как се представи .
    За Красимира  и това,което каза за съпруга си ,мисля следното-тя казваше колко е добър,внимателен,честен,работлив,колко ТОЙ я обича.Но не каза АЗ го обичам,обожавам,не мога без него и т-н.Според мен имало е огън в началото на връзката,тя каза,че е била активната страна,но нещата сега стоят по друг начин.За мен тя не  е щастлива,просто се чувства някак си удобно.Естествено,нямам вътрешна информация,коментирам на база видяно в предаването.
   Извинението на Велислава хич не ми се струва искренно.Евала на Красимира,че го прие.Или се направи,че го приема,не знам.Защото Велислава можеше да каже пред строя,"Аз каквото съм казала на майка ми ,си е между нас" и да не влиза в тази грозна ситуация по този начин.И да не играе по свирката на продукцията.После да се изяснят с Красимира.То е ясно ,че продукцията няма да ни спести и това,но все пак...
    Силвето да вземе малко да узрее,че така се държат 15 годишните приятелки на синът ми.
  Не мви хареса влизането на Шопски,нито пък приятелката му как пее.

# 81
https://www.nsi.bg/bg/content/3930/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B … D0%B0%D1%81%D1%82
Средната брутна РЗ е по-висока. Може 650 лева да е чистата сума за получаване, знам ли.

# 82
  • SF

Да, да... А щом 650 е средна, значи има много хора, които получават по-малко.

# 83
  • София
Сиромах е човек, покриващ с приходите си данъци, основни хранителни нужди и неизбежни разходи по бита. Бедстващ е човек останал без подслон, вода или храна, поради някакво форсмажорно обстоятелство. Богат човек също може да стане бедстващ поради обстоятелства. А тези под средното заплащане са си мизерстващи. 5 членното семейство на Веселка със 16-те коня са си сиромаси.

# 84
Сиромах е който няма кво да яде  по стечение на обстоятелствата - болест, старост или си е загубил състоянието по нещастна случайност. Определението сиромах  не е обиден епитет, а израз на злочеста съдба. Здрав прав човек, за който светът е отворен и може да избира как да си изкарва хляба няма как да е сиромах  - ако няма кво да яде е защото сам си го е избрал. Този е мързелив, пасивен или глупав, но не и сиромах. За нен във фермата няма ни един истински сиромах. Ако си живееш на село и си гледаш зеленчуци и т.под, пиеш прясно издоено млекце и можеш да си заколяш кокошка или прасе като ти се дояде, дори и с 650лв доходи няма да си сиромах. Както и да умаш възможност да го правиш, но съзнателно си избрал да кибичиш в града за минимална заплата, с която реално ще си гладуваш, но пак няма да си сиромах, защото сам си си избрал този живот щото така явно ти е по-лесно и приятно

# 85
Зарежете заплатите, НСИ дава едни велики цифри, а истината е друга.Като в приказката, че един яде свинско, друг само зеле и накрая става свинско със зеле. Като събереш заплатите по министерства, агенции и кметства от 2500 до 4000 лв., с тези в частния сектор от 600-700лв. и става .... има и сив сектор. Няма как половин Бг да е на 4 часови трудови договори, пък средния доход да е 900-1000 лв.
Вижте на какво попаднах , четете за разтуха :
https://show.blitz.bg/intervyu/paulina-ot-fermata-potresena-sm-o … lzhi-po-moy-adres

# 86
  • София

650 евро може би, но определено това не е средната заплата.
Минималната е 560 лв. Средната е ок. 1300 лв.

# 87
Ето ви данни от НСИ
https://www.nsi.bg/bg/content/3928/национално-ниво

# 88
Според анонса на малката арена му се струва, че е или Краси или Бети

# 89
  • Sunshine state

650 евро може би, но определено това не е средната заплата.
Минималната е 560 лв. Средната е ок. 1300 лв.
На хартия. Истината обаче е съвсем друга извън София и много хора живеят с по 500-600лв на месец.

Общи условия

Активация на акаунт