Фермата сезон 5 тема 6

• 37 404
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 735
  • при късмета
Родители на 16-18 годишни не се разправят с класната. Примера ти беше нерелевантен. Като даваш за пример деца в училище, обичайно се има предвид по-малки от казармена възраст. А проблемите и насилието в училище не идват от учителите, а обичайно от други деца

# 736
Процесът на израстване не зависи от това, че си станал на 19-20 години, а на много други неща - личен опит, възпитание, пример, който си виждал. Пълно е с хора, които на 20г. още са си деца, и това изобщо не е само по тяхна вина.
Та да ги хвърлиш така лесно под влака, е леко извратено.

# 737
  • София
Добре де... Всеки си има мнение.
Вярвайте ми- около мен има майки, които третират синовете си на 16-18 години като малки момченца. Фактите са около мен.

Да си представим Митко Калайджиев в казармата за една седмица. Не му го пожелавам на момчето...

Естествено, че мненията ни са разнопосочни- и за казармената тема, и за всички останали теми наоколо.

Да сложим фермерските момчета теоретично в казармата.
Дайте мнения кой как ще оцелее там. Simple Smile

# 738
  • London
Аз пък мисля, че казармата си е абсолютно необходима!
Калайджиев се лигави много, но наистина е умен. Хем иска да си гледа живот, хем много обича детето си и иска да е добър баща. ( съдя по това, което показват)

Аз пък смятам, че изобщо не може да се нарече добър баща щом е допуснал да вижда детето си веднъж на високосна и очевидно не му е голям зора щом навън веднъж не чухме, че го засякли като баща с дете, а само се мота с Красимира. За нея също не чухме колко пъти са я видели с детето в парка..... само вечеринки и молчета с Димитър. Та и двамата за мен не са родители за пример ама грам, децата им нямат семейства като семейства очевидно по тяхна вина....

# 739
Твърдо против казармата.

Защо трябва с данъците си да издържаме :
- още 4-5к старшини
- още 4-5к младши офицерски състав
-,защо трябва да плащаме за ремонт и благоустройство на стотина големи поделения
- ежедневна храна, екипировка ...

Кому е нужно всичко това ?

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 11:57 от Bengun

# 740
Освен Митко и Красимира, едва ли някой друг знае какво правят през всичките 24 часа в денонощието. А и е много по-интересно да се коментира, че са я видяли с него, отколкото с детето й. С нищо не е показала, че е лоша майка.
При Митко пък, явно е личен избор на майката да живее в друг град, той какво може да направи след като неговият живот и бизнес са на друго място?

# 741
  • London
  И в училище, и в квартала има нестабилни емоционално деца, които тичат при мама при всяка трудност.

А децата към кого трябва да се обърнат при проблем, ако не към родителите си? Неглижирането на психическия тормоз, задълбочава проблема, не помага за разрешаването му. И не знам колко нестабилни психически са деца, които споделят за проблем, но насилниците в у-ще, не прокопсват особено в живота. Точно като на Венци, никога не им става ясно, че мускулите не могат да разрешат нито един казус и проблем, а като няма с какво да мислиш, в един момент за тези мускули започват на теб да се подиграват, вместо да ти помагат по някакъв начин

Аман от родители дето треперят над отроците..... оставете ги да летят бе, да пораснат, падането, битките, справянето са урок и помагат в живота. Утре като умрете няма да могат на едно вързано куче хляб да подадат. Моят хем е със специални нужди големия ама хич не му цепя басма, пуснала съм го с нормалните в дълбокото и да се оправя сам както може. Прекаленото висене над главите над децата ги прави инвалиди и заради това и има толкова нефелни мъже в наши дни, основно мъже казвам, защото жените поне могат да се закачат някъде на издръжка, мъжете се очаква да са глава на семейство. Той не могъл с казармата да се оправи какво семейство ще гледа, ми тва е шушумига за мен.

# 742
  • Разпиляна във въображението
Аз пък не мога да повярвам, че основният минус на казармата е нещо, което се е случвало преди грубо 20 години. Наистина ли си мислите, че ако това военно обучение бъде въведено ще е същото? В този дигитален и пренаситен с информация свят? И в момента има възможност, който поиска да отиде за няколко седмици и да научи основни неща. Е, някои издържат дни Simple Smile

Маргото се издразни на Силвия, освен че точно беше седнала да почине, и за това, че фермерката й предложи да изпълни задача, която сама е поела. Не мисля, че е много приятно да се гърбиш с животните постоянно, а шефката да се развява и флиртува вместо да си върши работата, а накрая да я пита да свърши и нейната.

# 743
Твърдо против казармата съм. Познавам мъж, отключил шизофрения там. Като момче е бил брилянтен математик, тих и кротък, но всичко приключва в казармата. Така и не е станало ясно на какви зверства е бил подложен. Не знам, дали сте наясно, но при психично заболяване, страдат и близките,  заради непосилните грижи, разходи и несигурност. Цяло едно семейство - жертва на "възмъжаването" в казармата и това съвсем не е изолиран случай.

За скаутските лагери, хубаво, но преди това всички да минат на друг лагер  -  с включени тренинги за емоционална интелигентност, емпатия и толерантност,  че на днешните деца това им липсва. 80% от учениците са били жертва на вербална агресия и тормоз в училище. Как ви се струва? Дали е по-важно да имаме мъжкарчета, отколкото човеци?

# 744
  • при късмета
  И в училище, и в квартала има нестабилни емоционално деца, които тичат при мама при всяка трудност.

А децата към кого трябва да се обърнат при проблем, ако не към родителите си? Неглижирането на психическия тормоз, задълбочава проблема, не помага за разрешаването му. И не знам колко нестабилни психически са деца, които споделят за проблем, но насилниците в у-ще, не прокопсват особено в живота. Точно като на Венци, никога не им става ясно, че мускулите не могат да разрешат нито един казус и проблем, а като няма с какво да мислиш, в един момент за тези мускули започват на теб да се подиграват, вместо да ти помагат по някакъв начин

Аман от родители дето треперят над отроците..... оставете ги да летят бе, да пораснат, падането, битките, справянето са урок и помагат в живота. Утре като умрете няма да могат на едно вързано куче хляб да подадат. Моят хем е със специални нужди големия ама хич не му цепя басма, пуснала съм го с нормалните в дълбокото и да се оправя сам както може. Прекаленото висене над главите над децата ги прави инвалиди и заради това и има толкова нефелни мъже в наши дни, основно мъже казвам, защото жените поне могат да се закачат някъде на издръжка, мъжете се очаква да са глава на семейство. Той не могъл с казармата да се оправи какво семейство ще гледа, ми тва е шушумига за мен.
Аз бих казала, аман от неглижиращи родители. това да ги оставиш да отлетят, не е същото като като имат проблем да не се обръщат и да не споделят с родител. Да не говорим за проблем в училище. Едно е да го оставиш да отлети, съвсем друго да го неглижираш. При второто положение е много по-вероятно да не поеме отговорност за семейство. Баланса трябва да се търси, а не крайностите. И изобщо не си разбрала какво съм написала

# 745
  • London
Няма как да придобиеш шизофрения от казарма. Моля хора, които не се развиват в областта на психиатрията по-хубаво да не развиват налудничави теории.

# 746
Маргото глупавичка излезе... Що не си превърже я китка, я лакет, я краче като Сиса миналата седмица и да каже, че не може повече да работи сама, щото много я боли. И естествено да охка и пъшка подобаващо като хване лопатата да чисти на животните. Да поиска помощ от фермерката в обора, че и Силвето малко да свърши нещо, не само да обикаля мъжете.

# 747
Твърдо против казармата.

- още 4-5к старшини
-,защо трябва да плащаме за ремонт и благоустройство на стотина големи поделения

Защото природата не търпи вакуум, или казано с други думи - "който не храни своя армия, храни чужда"

# 748
Цитат
Няма как да придобиеш шизофрения от казарма. Моля хора, които не се развиват в областта на психиатрията по-хубаво да не развиват налудничави теории.

Не съм психиатър, но съм чела доста по въпроса. Силният стрес, особено ако е продължително време, може да доведе до отключване на шизофрения. Сега явно момчето е било предразположено, но е напълно възможно. Според съвременните теории психично заболяване може да се развие при генетична предразположеност в комбинация с отключващ фактор от средата - продължителен стрес, довел до психична травма, наркотици и др.

# 749
Скрит текст:
Твърдо против казармата.

- още 4-5к старшини

Защото природата не търпи вакуум, или казано с други думи - "който не храни своя армия, храни чужда"

Професионалната ни армия и членството в НАТО са гаранти, че няма да храним чужда армия. Наборната служба е напълно излишна и безумно скъпа за бедна държава, като нашата.

Общи условия

Активация на акаунт