Лидл 133 - Ноемврийска предпразнично изкусителна

• 113 658
  • 1 998
  •   1
Отговори
# 990
Дайте си почивка взаимно. Simple Smile Ще се отвори, не й се ядосвай, но явно не веднага. Като я ползваш, върти я и в основата, не само където е механизма за мелене. В някакъв момент ще се отпусне и ще се развърти.

# 991
Продават я и насипно тази подправка. Не че нещо.

И аз патето на супа. Обаче ми остана дробчето - как да го спретна...с масло на тиган дали ще стане или?

# 992
Направих я на нищо и все тая,спирам че се нервирах много.
Ако има значение, пъхнах върха на ножицата над сантиметър докато опре и движих с по-тъпата част по посока на развиване, т. е. надясно. Там където са зъбчетата ножицата не може да се пъхне дотолкова навътре- опира в зъбчето. Малко остъргах моите мелнички- но само във вътрешната част, отвън не се вижда. Идеята е ножицата да не е под ъгъл спрямо мелничката, натискът да е с върха на ножицата навън, а не в долната част на пластмасата. А ако не е леко развита (дотам докъдето позволява) ножицата не може изобщо да се пъхне толкова надълбоко. Наистина, с тазгодишната мелничка малко по-трудно стана. Аз малко на шега пробвах, честно казано. Но и двете се отвориха само с ножицата, по друг начин не.
Тета, аз нямам откъде да купувам насипно, а и обичам мелничките ми да са еднакви горе-долу, имам много подправки... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 993
Онлайн има..видях вчера като чукнах да видя каква е тази подправка. Не бях я чувала...и ми излязоха.

# 994
Коя подправка я има насипно, от Deluxe за птиче месо къде има, та съм спала и не съм видяла.

# 995
Онлайн не купувам подправки, само дрехи, книги, играчки- не ми се занимава. Grinning А и доставка да и плащам....Преди сама си я "сглобявах", но лидълската ми харесва.

# 996
За масалата гледах аз.

# 997
Даниела, как е на вкус подправката за птиче, какво съдържа? Може ли снимка или състав? Аз съм хвърлила око и на спайсито...

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 17:45 от dolce miele

# 998
 Долче, за птиче месо: 33% морска сол, 21% пипер на зърна (черен пипер, бял пипер), 15%лук, синапено семе, кориандър, червен пипер, 5%чесън, екстракт от подправки.

# 999
Я, имало я в Зоя, следващият път ще си взема от там. Тета, да илядиш, хич не съм се сетила да проверя 😸

# 1 000
  • Пловдив
Отдавна не бях взимала от закв.сметана 20%. Днес купих, че пекох тиква и комбинацията е уау! обаче...рядка като тази в синята опаковка Confused  Преди едвам гребвах с лъжичката...

# 1 001
Тази комбинация знам, че е супер, но как печете тиквата? Сметаната не ми е била рядка досега и дано не става....

# 1 002
От кремообразната извара стана превъзходна млечна салата. Мислех да я пробвам като заместител на филаделфията за сладкиши, ама ми се видя по-скоро като цедено кисело мляко.

# 1 003
А, и за сладкиши е чудесна кремообразната извара. Аз снощи спретнах шоколадов мус/крем с тъмен шоколад 85% , сметаната 30%, изварата, малко масло, бадемово брашно.Много добре се получи. Аз не добавям допълнителна захар, но който добавя не пречи да си подслади още. Директно на котлона (стъклокерамичен) в подходящ съд разтопих шоколада, сметаната и маслото. После махнах от котлона и добавих изварата и бадемовото брашно. За минутки стана (изварата беше студена от хладилник и тъкмо ми поохлади кремчето). Blush
Спретнах си и екзотична пилешка супа с лидълски продукти Grinning 2-3 големи пилешки бутчета (с част от гърба), резен зеле- накълцано много добре, лук, стъбла от броколи (вместо картоф Stuck Out Tongue Winking Eye ), моркови 2 бр., зелена чушка. Още мазнинка, сол, чубрица, гарам масала, една подправка в която преобладават розмарин-лук-мащерка, лют пипер на люспи, кокосови стърготини (в купичката ги добавих при сервирането), застройка с яйце и кисело мляко. Хареса ми много. За останалите беше без кокосови стърготини- всички продукти бяха лидълски Joy

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 19:44 от dolce miele

# 1 004
  • София
Не само в Зоя,аз от години вземам от магазин Багдад.

Общи условия

Активация на акаунт