Лидл 133 - Ноемврийска предпразнично изкусителна

• 113 438
  • 1 998
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Люлин 5 е пълно с апрески до 30 номер. Сигурно и по другите магазини е така.
Портокалите в мрежа 2 кг за 1, 50 са чудни.

# 1 561
Голдева, на какви парчета режеш дайкона и овалваш ли го в нещо? Grinning Иначе не е намален, доколкото знам. Просто се чудех за цената...

Dolce, ето направо една рецепта,че знам ли колко големи са ми парчетата. Като за картофи ги правя

https://cookingontheweekends.com/spicy-roasted-daikon-french-fry-recipe/

# 1 562
За гъската изобщо не питайте 🤫.
Само да ви кажа, че се нуждае от допълнителна епилация (поне такава нацелих). И понеже я правих по рецепта за печене от Готвача - с масло в/у нея, никак няма нужда от него, или ако има - съвсем малко да се сложи, има си достатъчно подкожна мазнинка.

# 1 563
Потвърждавам за портокалите в мрежа, много са сочни!
В изток имаше по 1-2 чифта чорапогащници само, иначе кухни бол..

# 1 564
Люлин 5 е пълно с апрески до 30 номер. Сигурно и по другите магазини е така.
Портокалите в мрежа 2 кг за 1, 50 са чудни.
Апреските са малко умалени според мен - при реален ,точен номер 27 , от Лидъл взех 28-ми и и бяха точни с нормален чорап. Та ги смених за 29 , да са и малко по-свободни и да има възможност и за по- дебели чорапки.

# 1 565
  • shumen
За якетата вчера не можах да стигна и не видях дали има още големи в нашия Лидл.Днеска се надявам да успея да отида и да погледна.

# 1 566
Искам да попитам някой знае ли какво означава: растително масло( кокосово и от палмови ядки)?  Второто ме интересува, палмово ли значи или?  Видях го на етикет на едни бонбони и се чудя ,това нова хитрост на производителя ли е ,да ни заблуждава?
Палмово не значи на всяка цена вредно, но за това се иска доста повече четене от простото позициониране на мазнината като такава.
Мазнината от палмата се извлича от 2 части на растението - ядката и плода. Палмоядковата е извлечена от ядката.
Има технологии вече, които позволяват да се фракционира мазнината на такава с различна твърдост - за да се избягва хидрогенирането. Постига се с естерификация и специално оборудване. Позволява на веригите да не променят структурата си, т.е. да не остават свободни връзки...
На запад в ЕС е забранено използването на ходрогенирани и най-вече частично хидрогенирани мазнини, които съдържат транс и реално са вредни.
Кокосовата мазни а също се фракционира до твърди мазнини, за да се ползва за глазури, което е и най-трудното в производството да се постигне, за да се замести какаовото масло. Но кокосовата мазнина има много стръмна крива на топене и самостоятелно ползвана не е стабилна за тази употреба. Затова се добавят твърди фракции - палмоядкова и сал най-често.
С 2 думи - ок са в този си състав.

За съжаление в БГ още си се ползва обикновена палма, защото е доста по-евтина... Но се надявам със закона за транс мазнините от края на 2020 да се променят нещата постепенно.

Това работя и доста стриктно чета какво се случва по етикетите и кое да ям Simple Smile професионално изкривяване..

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 06:33 от duhi_puhi

# 1 567
  • на Мелмак
Вчера основно купих от селските картофки, много се тачат у нас Grinning
Ако бяха малки децата сигурно щях да накупя и дървените играчки, много са хубавии. Имах чувството, че във всяка количка в магазина има кухня Grinning
Трябва малко коледна украса да купя за работата.

# 1 568
Здравейте,имам чисто нова машинка за подстригване на Силвър крест, но съм хвърлила зарядното изглежда,понеже така и не влезе в употреба,  две години си стои прибрана....От къде мога да закупя ново такова и трябва да свържа с тях на e-mail ли?Някой да има идея.... Rolling Eyes

# 1 569
В сервиза попитай направо. В книжката с упътването би трябвало да е указан кой е той. Май е т.нар. бушона, но си виж все пак.
Може и вече да няма такъв модел зарядно. Скоро ги питах за зарядно за уреда ми за прозорци...нямаше за моя модел, само за по-новите.
Ще ти трябва IAN номера...

# 1 570
Тета, твоят уред за прозорци ползваш ли го? Съпружието го е осенила идея да взимем такъв, за да събираме сутрин конденза от прозореца, дали ще стане?

# 1 571
Сервиз Бушона: http://www.bushona.com
"Сервиз оторизиран гаранционен и извън гаранционен Silvercrest, Parkside..."
Ние сме купували резервно зарядно за винтоверт от там. Направо ги питайте по телефона.

# 1 572
  • Бургас
Тета, твоят уред за прозорци ползваш ли го? Съпружието го е осенила идея да взимем такъв, за да събираме сутрин конденза от прозореца, дали ще стане?
Аз точно за това го ползвам. Върши идеална работа.

# 1 573
Да...става и за конденз. Някои и в банята си подсушават с него.
Аз само прозорци дваж годишно..че съм мързелива 😆
Оня ден го вадих за огледалото в банята-голямо е.

# 1 574
Здравейте, вчера купих един сутиен, с който обаче не се одобрих. Искам да го върна, но се оказа , че нямам касова бележка. Вчера на касата беше лудница, жената пред мен се връща да си докупува нещо, и в бързината касиерката не ми е дала бележка,  а аз не съм се усетила. Днес сутринта ходих да питам дали не може дубликат да ми извадят и да върна сутиена- не можело. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми услужи с касова бележка, която няма да му трябва. Или, ако някой проявява интерес към сутиена- черен 75В е, ще го изпратя за моя сметка.

Общи условия

Активация на акаунт