Банята - 35 тема

• 65 832
  • 805
  •   1
Отговори
# 645
Ние сме отскоро тук. Тоалетната не се ползва все още, нито се мие и чисти. Мъжът ми се опитва да острани проблема първо. Мислеше, че е от вентилационните отвори, но се оказа сифонът. Нашият мисля, че също е Виега с клапа против миризми, не този без. Доста е неприятно и съжаляваме, че прокарахме сифон...

А в банята ни мирише на цигари... Confused

# 646
Ние сме отскоро тук. Тоалетната не се ползва все още, нито се мие и чисти. Мъжът ми се опитва да острани проблема първо. Мислеше, че е от вентилационните отвори, но се оказа сифонът. Нашият мисля, че също е Виега с клапа против миризми, не този без. Доста е неприятно и съжаляваме, че прокарахме сифон...

А в банята ни мирише на цигари... Confused
А сифонът в банята мирише ли?
Да не е запушена вентилационната тръба, която тръгва от общата отходна тръба в мазетата и излиза на покрива? Тя отвежда газовете.

# 647
Сифонът в банята не мирише. Дано намерим решение, защото в противен случай мъжът ми се кани са разбие стената на новоремонтирана тоалетна, за да види какво става зад гипсокартона

# 648
  • Mostly in my mind
Щом им мирише от сифона значи не мият с вода пода често.Затова водата от сифона за 1 ден се изпарява и затова мирише
не съм сигурна, че само това може да е причината. нашата баня се използва ежедневно. но имаше един период от около месец страшни миризми от сифона. Sad белина, Доместос, какво ли не съм сипвала. пак почва да мирише. еми от себе си спря миризмата. така и не разбрахме на какво се дължи.

# 649
Да и в нашата баня мирише сезонно - ту да, ту не. В тоалетната обаче никога не се е случвало, съседно помещение е и определено не се мокри толкова често и напоително, колкото банята.

# 650
  • София
Щом им мирише от сифона значи не мият с вода пода често.Затова водата от сифона за 1 ден се изпарява и затова мирише
не съм сигурна, че само това може да е причината. нашата баня се използва ежедневно. но имаше един период от около месец страшни миризми от сифона. Sad белина, Доместос, какво ли не съм сипвала. пак почва да мирише. еми от себе си спря миризмата. така и не разбрахме на какво се дължи.
А може ли снимка на сифона под решетката.

# 651
Е да не се смеете, ама съм забелязала, че от канала мирише, когато ще се разваля времето. През останалото време не ми мирише.

# 652
Що да се смеем? Промените във времето са свързани с промени в налягането, а това сигурно влияе на вентилацията на канала.

# 653
Защото малко звучи тип "звездите ми говорят" Satisfied

# 654
Но е вярно.

# 655
Ние сме в старо строителство и в тоалетна без сифон решихме да прокараме един. Е, няма такива миризми Sad Сега се опитваме да го затапим някак, защото е просто ужасно. Иначе със сифон несъмнено е по-удобно.

Скрит текст:
Да споделя развитие по питането ми отпреди няколко страници. Бях се оплакала, че настройвам чешмата да потече топлата вода, спирам я за малко, колкото да взема бебето и като я пусна пак, в един момент потича студена вода. Разбрахме от какво е... Имаме хигиенен душ, като водата не се спираше, защото така или иначе не потичаше докато не се натисне палчето на душа. Вече я спираме директно от смесителя и всичко е наред
При рядко използвани сифони, при които водния затвор може да се изпари и да замирише се ползват така наречените "сухи сифони". При тях миризмата се спира не от воден затвор а от някакъв тип клапа. Не са много по-скъпи.

# 656
  • Варна
Е да не се смеете, ама съм забелязала, че от канала мирише, когато ще се разваля времето. През останалото време не ми мирише.

Изобщо не е смешно даже,точно атмосферното налягане играе роля при  миризмите от каналите.

# 657
man_darin_ka, няма да ти се смеем. Това е в пълно съгласие с раздела от физиката, наречен "Динамика на флуидите". Аз за това и в предния си пост споменах тръбата, която трябва да отвежда газовете от канализацията, а тя силно се влияе от налягането в нея.....

# 658
Само да уточня, че имам наблюдения само в центъра на София с канализация на сградата и жилищата, която не е ремонтирана - няма нови сифони, няма клапи и т.н. Но наистина - ден преди разваляне на времето почва да мирише леко от каналите, дори на мивка, която се използва редовно.  Само около ден, след това нещата приключват.

# 659
  • София
Значи на мивката нямате s ка ,затова мирише.

Общи условия

Активация на акаунт