Подготовка за малкия човек - тема 9

• 39 405
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
За мен всичко може да се вземе 2ра ръка. Особено ако сте в същия град и може да го видите на живо. Кошче за кола (задължително на живо и с подробна информация кога е купувано и дали е участвало в ПТП, но най-добре е ново, ако можете да отделите средства), кошара или легло  (ако може да се види на живо да не скърца нещо), количка. Безброй деца са отгледани така и стига вие да нямате скрупули в това отношение, няма проблем да се направи компромис ✌️

# 121
Ние си взехме две от най-големите покупки втора ръка. Не съжалявам.
Легло взехме за 150 лв - не личи, че е ползвано, а ново е 400 лв. От тези с чекмеджетата, скрина и повивалника е.
Количка също взехме за 150 лв. И за нея не съжалявам, щото и без това лятото ще вземем лятна и съответно по - лека.

# 122
  • Германия
Подкрепям горните мнения - почти всичко можеш да си вземеш втора ръка, повечето неща се ползват толкова малко, че са като нови. Аз купих легло, повивалник и гардероб от познати на много добра цена, доволна съм, също така едно 80% от дрехите купувам втора ръка и поне докато децата са още малки всичко е много запазено. Също така люлки, шезлонги, активна гимнастика, уокър/проходилка след време...

Аз също продавам всичко, което не ми трябва повече и все още може да се използва

# 123
  • София
Много от дрехите на децата ми бяха дадени. Като някои от бебешките на синът ми са трета ръка, наследство от кака му.
Купих доста неща, които след това дадох на моят братовчед за сина му.
Помпа за кърма, шишета, стерилизатор, активна гимнастика, кошара - ми бяха дадени. Проходилка (използвана месец) и столче за вана - купих от олх (тогава все още продавалник).
Леглото на синът ми беше наследствено от каката. Няма проблем да се купи и втора ръка.

Дрехите са най-оборотни. В момента разменяме с комшийките... от мен на теб и обратното.

# 124
Момичета, имаше ли и кои бяха нещата, за които направихте компромис и поръчахте "2-ра употреба"? Говоря за сайтове като OLX и Bazar?

От маркетплейс също, даже е за предпочитане защото може да видиш профила на продавача, да не е някой мангал.
Проходилка - няма нужда от чисто нова и без това се ползва няколко месеца максимум.
Люлка/шезлонг
Количка
Стол за хранене
Ергономична раница и др.

# 125
  • Бургас
Първо виж какво ще ти дадат близки и тогава се ориентирай какво да купиш. Иначе всичко може да вземеш втора ръка.
На мен приятели ми обещаха сгъваема кошара, шезлонг, люлка, стол за хранене и столче за кола. Тези неща ми отпадат като разход, който не е никак малък.
Майка ми пък изяви желание да купи дървената кошара. Та както се притеснявах, че за третото дете трябва да купуваме всичко, като за първо, то не останаха сериозни неща за взимане. 🙂

# 126
Ние имаме завещан шезлонг по наследство 😂 двамата ми братовчеди и сестра ми са го ползвали, сега ще го ползваме и с бебчето, ако й хареса 😁
За дрехи се сетих, че има много групи във ФБ. Често в "За пет пари" пускат лотове с дрешки, примерно 5 бодита, за 5 лв или нещо подобно.

# 127
Аз имах от приятелка много неща-основно дрехи. Даде ми стерилизатор и помпа. Купих от един оказион проходилка. Много хубава, лекичка. Малкото я ползва много малко, защото не го слагах често.
Нагревател за шишета (който не ползвах), слинг, раница са ми втора ръка.Както са казали- ако не ти е проблем-всичко може.
Не е срамно, дори е оправдано,защото наистина повечето неща се ползват за малко.

# 128
  • Beyond the stars
Втора ръка не бих взела само шишета, залъгалки и обувки. За другите неща нямам драми. Още повече, че в тяхната възраст някои неща са нови - не искало в люлка, не се возило в количка, не яло домашни пюрета и т. н

# 129
  • София
На мен шишетата, които ми дадоха бяха стъклени. Смених само капачките с бибероните.
И аз обувки (2ра ръка) не съм взимала.

# 130
  • Варна
Втора ръка бих взела малко неща сякаш и то от близки. Удоволствие е да избирам дрехите за бебчето, въпреки че ще ги ползва малко. Количка, кошара и т.н всичко ни е ново. Втора ръка бих взела дървени играчки, баланс колело и др.такива атракциони. Но нещата за новородено си бяха нови. Каквото не се ползва по една или друга причина прибирам за второто и така.
В никакъв случай обаче не осъждам хората, които използват втора ръка неща. Така и въглеродният отпечатък е по-малък, а и се дава шанс на нещото да си изживее живота максимално.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 11:21 от trevichka

# 131
Привет! 😊☕
Избрахте ли си нещо от намаленията? Аз само стерилизатор и шишета. Обаче разглеждах и бебешките играчки, има много сладки, а и просто ми доставя удоволствие да ги гледам, за сега не бързам с купуването им. Обаче и аз съм като децата 😁 Вниманието ми привлече една дишаща видра, много е сладка, ако бях дете да съм се запънала за нея. Цената ѝ.. да речем че с намалението става, ама без него не знам дали бих дала тези пари, нямам други деца ине знам все още кое си заслужава и кое не. Давам линк за нея https://comsed.net/%D0%BF%D0%BB%D1%8E%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D … 0%B0-fisher-price

# 132
Аз поръчах няколко играчки на Fisher Price от Хиполенд.Бебка е все още съвсем малка,но след няколко месеца предполагам ще започнем да ги ползваме.Водят се 6+.

# 133
Аз с баткото основно играчки на Fisher Fisher price купувах. Говоря за по едрите неща. Истината е пе са изключително качествени. Това което не съм продала е все още годно за употреба и като ново, без дори да му се налага да се сменят батерийте. А съм ги купувала преди 7 години. Ааа, и доста неща от чужди сайтове основно

# 134
Момичета, имаше ли и кои бяха нещата, за които направихте компромис и поръчахте "2-ра употреба"? Говоря за сайтове като OLX и Bazar?
Заради малко по-рисковата ми бременност отидоха доста финанси по имунологични, генетични и всякакви други изследвания. Предстоят ни още значителни разходи за различни специалисти + пренатест+ ремонт на стая+ още кой знае какво.
Затова се замислям дали и кое от нужните неща може да се вземе вече използвано?
Знам, че много роднини и познати сигурно ще ни предложат неща от техните дечица, но някак си не мога да разчитам на това.
Ще се радвам да споделите опит? Simple Smile

Аз буквално изкупих продавалник! Време е да се замислим за поколенията след нас и света и земята, които ще им оставим.
Взех втора употреба - количка; помпа за кърма ; люлка/шезлонг; стерилизатор 3в1; въртележка за кошара 5лв ( като отбелязвам, че е като нова, а в магазина струва 36лв); много дрешки;
Изключително доволна съм от всички покупки, но вероятно трябва и късмет, за да попаднеш на наистина запазени неща.
Обичам да пазарувам нови неща, но напоследък втора употреба нещата ме карат да се чувствам в хармония и баланс със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт