Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 261
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз докато бях в родилното, една мама я изписваха и таткото носеше кутии с пици. Малко се зачудих, обаче май си ги хапнаха сестри и санитарки. Ухаеше прекрасно.

Мъжът ми и при трите ми раждания, които бяха късно вечер/нощем, носи големи пици за цялото отделение. Не при изписването, а за самото раждане. И трите пъти го благославяха направо, хората нощна смяна, гладни, не са вечеряли... Последния път специално дойде една акушерка до стаята да ми благодари за пиците. Цяла вечер раждания, вика, опитахме се да поръчаме от ресторанта наблизо, но кухнята им затворила, вече се чудехме кой как да тича за храна, и вие хоп - пица Grinning Явно в някои ситуации пицата е по-адекватна и от бонбони, и от уискита, а за цветята да не говорим.

# 391
  • София
Ползвам стъклени шишета на Авент.
Кенгуру не бих ползвала, а пък за новородено да не бих си го помислила дори. Има ергономични раници втора ръка на много прилични цени. Моята я спечелих на ДИП и ми излезе 15 лв с доставката.

# 392
+1 за ергораницата.

# 393
Ами специално кенгуруто от линка ми го препоръча ортопед за след месец два .Иначе аз го питах за раница .На мен ми стана странно,защото по спомен каката към половин годинка я сложих в кенгуру .
Засега сме със слинг и то отскоро ,но на мен не ми е удобен ,иначе бебо си го харесва .Едно че бавно го връзвам ,друго че се потя с него и не искам и малкия да запарвам .

А за Baba sling мнение ?Лесен ми се струва за използване
https://dundio.com/baba-sling

# 394
И ние сме със стъклени на авент, изпускала съм не са се чупили, не са захабени още .. всички марки имат и стъклени и пластмасови.

# 395
Аз взех едно на нук също стъклено на първо време

# 396
Аз си взех едно стъкленона Авент и едно стъклено на Томи типи за началото.

# 397
Имам стъклено на Чико, но честно казано не ми е удобно.
Ползвам две пластмасови на Чико, много са хубави. Бибата е много удобна.

# 398
А колко на брой и какви милилитри се нуждаят новородените.
И стерилизаторът използва ли се или е от уредите, които всеки взема, но не се ползва толкова често.
Извинявам се за въпросите, но аз ще съм 1вата мама от моите приятелки и няма с кого да се съветват за тези неща.

# 399
Аз ползвах стерилизатор докато детето стана на година и половина. Активно. За шишета и биберони.
Имах 3 малки стъклени , но по- добре едно малко и едно голямо.

# 400
И стерилизаторът използва ли се или е от уредите, които всеки взема, но не се ползва толкова често.
Извинявам се за въпросите, но аз ще съм 1вата мама от моите приятелки и няма с кого да се съветват за тези неща.
Ако имаш възможност, върни се и прочети старите теми, има много писано от мами минали през това.

# 401
Имам 4 малки шишета на Авент от 125мл (1 за вода и 3 ползвам за АМ).Стерилизирам всяко ползвано шише и биберон.За по-нататък съм взела 2 големи шишета Авент от 240мл.

# 402
  • София
На училищата за родители съветват за новородени да се ползват стъклени шишета, с оглед по-добрата хигиена. Когато детето поотрасне и започне да хваща само, тогава може да се премине към пластмасови. От лекциите на НУК съветват в полза на каучуковите биберони.
По-големият брой шишета е по-удобен с оглед на стерилизацията, т. е. ще имаш винаги чисто шише под ръка.
И все пак всичко зависи от това, как ще се храни бебето. Ако е кърмено и не иска да приема вода (според консултантката по кърмене то и нямало нужда от вода), шишета няма да са нужни, стерилизатор - също.
Ако е на АМ обаче, си трябват поне 4 шишета според мен. И стерилизатор.

# 403
Вече активно 8 месеца, понякога 2 пъти на ден ползвам електрически стерилизатор. Имам 4 шишета 240мл на Авент пластмасови и 1 малко 125мл пластмасово за водичка. Така винаги имам чисто шише и дозатор с АМ. За мен стерилизатора е голямо удобство.

# 404
На мен също стерилизатора ми е напълно необходима вещ. Купих на промоция на Cangaroo 3в 1 за няма и 40 лв и го ползвам всеки ден по няколко пъти. Има и опция за готвене на пара за по нататък.

Шишета имах 4 в началото от 125 мл, вече сме на големи.

Общи условия

Активация на акаунт