10 години бяхме заедно и накрая ме зарязя,защото иска свобода

• 19 911
  • 503
  •   1
Отговори
# 120
При раздяла:
- този, който слага край, го прави категорично. Без гушканици, общи излизания, търсене и т.н.
- поставят се ясни граници - приятелство може, но държанието трябва да е адекватно на приятелски отношения. Дори може да си леко хладен в отношенията.
- ако усещаш че другия човек е наранен и не се чувства добре около теб, се отдалечаваш, за да може да те "преболедува" по лесно.
- казваш на всички, че нещата са приключили и казваш, че ти си решил така. Хората /приятели, близки, роднини/ така или иначе не живеят твоя живот и ще приемат промяната.

# 121
И аз не намирам нищо нормално в приятелски отношения с бивш. Не става въпрос за омраза, цигании, скандали, а за дистанция. Бившите затова са бивши – затворил си страницата. Аз с мъже, с които съм имала любовни отношения не мога да бъда приятелка. Отношенията лежат на съвсем друга плоскост.

# 122
Аз не разбирам какви приятелски отношения се дискутират, след като авторката на два пъти споменава в темата как той е казвал, че не иска да я вижда и че му е ок без нея. Не е това приятелство. Казва, че се държи мило с нея, когато се видят - ами как да се държи? Все пак 10 години са били заедно, няма причина да е лош с нея очевидно, значи нормално е да се държи мило. Интересно ми е само как се случват тези техни виждания, щом той не иска да я вижда. Тя ли го търси, в общата компания ли излизат...Моят съвет е ако го търси да престане незабавно, а ако се срещат в рамките на обща компания, това също да се прекрати. Подобни вижданки само ще удължат агонията, а ако тя ги търси проактивно, най-много още толкова да го отблъсне от себе си. Дори да има някакъв минимален шанс да си го върне, в което се съмнявам, това няма да се случи чрез натрапване на присъствие, а обратното - трябва да му даде пространство, за да усети липсата ѝ.

# 123
Хахах, като казахте мило държание, се сетих бившия как няколко дни след раздялата ни, като се срещнахме да си вземе някои неща от вкъщи, много делово се здрависа с мен. Щях да падна от смях. До оня ден сме п@рдяли под една завивка, дето се вика, и само след няколко дни - колегиално ръкостискане.

Приятелство между бивши би могло да има, ако са се разделили по взаимно съгласие, макар и рядко случаят да е такъв. Иначе достатъчно е да си запазите уважението, леката комуникация без непрестанни препратки как и защо сте се разделили и като се видите да не се подминавате като малки гари.

# 124
JoyТака си е Алба - смешно е. И мен ме напушва на смях, моя бивш като ми кимне за поздрав с делово изражение.  Аз не пропускам да го посрещна с усмивка и гласен поздрав, на което понякога ми отвръща "здравей" през стиснати зъби.Ако съм в настроение, за по-фрапиращо му подавам ръка.
Разделихме се по взаимно съгласие уж, но май не можа да приеме факта, че втори шанс няма да има и не искам да съм му резерва. Та не винаги важи - добри отношения при взаимно съгласие. Wink

# 125
Това е по-скоро от незнание как да се държи или от неудобство. Особено ако е гузен, нормално е да се държи дори съвсем нелогично на това, което чувства.  За толкова бисери се сещам от онзи период, че можем да съперничим на някой комедиен филм. Но то и аз допълнително помагах с рязка смяна в настроенията, от: "ненавиждам те, как може да си толкова смотан, лицемерен итн...". до "Ти си прекрасен човек, хайде да останем приятели" - и съвсем сериозно си го мислех това с другаруването. Добре че се ожени накрая, че да се успокоят нещата. После и аз. И така...
Затова й казвам на Лилката да си го изживее и да спре да го мисли, щото утре ще срещне някой друг хубавец и вече всичко, което й е изглеждало мрачно и безнадеждно, ще й изглежда нелепо и смешно.

# 126
  • София
Между това, да си лягаш с някого и да се гушкате, от една страна, и да вдигаш скандали, от друга, има доста ситуации, които хем са без кофти чувства, хем дават closure. И не дават празни надежди. Защо се правите, че не разбирате и изпращате нещата в крайности?

# 127
Срещнал е друга. 99% Ще го разбереш малко, след като се разделите, а обяснението му е най-лесното извинение.

Другият вариант е да ти е давал сигнали, но ти да не си ги усетила, а човека просто да е бил потиснат във връзката ви.

При всички положения пусни го да си ходи. Дава ти да го гушкаш и спи при теб, защото му е гузно и може би жал за теб.
Била съм в неговото положение и говоря от личен опит.
Според мен няма шанс да се върне.

# 128
Прекъснатите връзки трябва да са категорично прекъснати за да се продължи напред.

# 129
Не е нужно да има друга.
Достигнал е някакво лично осъзнаване, така си е решил. От описанията на авторката, звучи интровертен, не е експлозивен, умерен е в емоциите. Тя всъщност много неща не знае за него, какъв е, какво наистина мисли и иска.
Аз преди да напусна бившия след 11 годишна връзка, мислих, теглих/претеглях 2 години. Нямаше никой на хоризонта. Просто вече не го обичах, чак гаден ми стана след поредица от разочарования от негова страна. Не изневери, опази Боже, той ме задушаваше, обсебваше, не даваше мъж да погледна. Чисто житейски ситуации ме пречупиха към него. И взех решение да си продължа живота по моя начин – сама. Та, мисълта ми е, че не е нужно да има кукичка отвън.

# 130
В една съседна тема лайтмотивът е - мъжът си хваща любовница, защото се е изчерпал съвместния му живот с дадена жена. И че "Достойният" мъж трябва да се раздели ( ако не се чувства добре във връзката си) а не да търси любов встрани.
Тук мъжът е постъпил "достойно" - и пак се намериха епитети за него!?
Във всички случаи излиза, че мъж, хванал се с жена, й е длъжен цял живот.
Не трябва да й губи времето, не трябва да се държи мило, за да не дава надежди, и т.н
А, да, и майка му най-вече е виновна
Не, никой на никого не е длъжен, в този живот, освен родителите ни и ние към тях. Обаче има едни чисто човешки неформални отношения, които говорят много.
Ми, нека издигнем паметници, да сме благодарни на тези толкова "достойни" мъже, които  изневяверяват и зарязват жените си след десетилетие,защото всеки имал лично пространство или просто им писва..
Уау!

# 131
Явно "длъжен" трябваше да е в кавички, за да няма такива буквализми.
А какво трябва да направи мъж, ако не иска да е вече с дадена жена? Не може да се раздели, за друга жена да не говорим..
Защо той да е виновен, че не е скъсал по-рано? Защо тя не е скъсала щом не я устройва?

# 132
Никой не знае, кога ще му дойде точката на пресичане (на пътищата), но като ти дойде, поне трябва достойно да си понесеш негативите и след това да се наслаждаваш на позитивите. Не да играеш театър, само и само да не те изкарат лош, гадняр или идиот. Ако съвестта на един човек е чиста при раздяла, няма нужда от гушкане след нея, срещи, разговори и т.н. до доказване на това колко всъщност си добронамерен. Wink

# 133
Ох, мила, какво да ти кажа... преди 6 години преживях нещо подобно(връзката не беше чак толкова дълга де), но на мин дори не ми каза и причината за това решение... по същия начин, без промяна в поведението, но изведнъж Баааам като гръм от ясно небе... така и не разбрах защо го направи, но съм му благодарна 😊😊 сега си имам семейство с прекрасен мъж и детенце ❤

Горе главата, ще срещнеш правилния човек, когато най-малко очакваш.. знам, че е гадно, но “всяко зло за добро”. Успех!

# 134
Нека дам пример с наши близки приятели -  заедно от 7 години, 5 от които в брак (без деца). Една сутрин, докато мъжът карал жена си към работа, й съобщил ненадейно, че повече не я обича и не иска да бъдат заедно - гръм от ясно небе. Тя се тръшка, рева, фуча, опитва да върне, заплашва и т.н. Разведоха се. Само аз мислех, от целия ни приятелски кръг, че има друга. Оказах се права, защото въпросният човек заживя с новата булка месец след фактическата раздяла. Към настоящия момент имат вече 3 деца. Поуката, която взех за себе си е, че не е нужно някой с неонов знак да ти сигнализира преди да скъсате, че ти за него вече си прежалим пасив.

Общи условия

Активация на акаунт