NEXTDIRECT.COM - 14

• 64 871
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте на всички! Миналата събота направих поръчка от Некст, която е задържана на митница. Нямам време да подавам пълномощно към DHL и да вадя този ЕОРИ номер. Въпросът ми е ако откажа пратката с декларация към DHL дали от Некст ще ми възстановят парите?

# 466
Здравейте на всички! Миналата събота направих поръчка от Некст, която е задържана на митница. Нямам време да подавам пълномощно към DHL и да вадя този ЕОРИ номер. Въпросът ми е ако откажа пратката с декларация към DHL дали от Некст ще ми възстановят парите?

Да, ще ви ги възстановят до 28 работни дни.

# 467

Да, ще ви ги възстановят до 28 работни дни.
Много Ви благодаря!

# 468
  • Varna
Здравейте, направих поръчка преди 20-Тина дни. Поръчах умишлено 6 артикула, единият от които беше сет от 2 чаршафа, за да видя дали ще ги таксуват като отделни стоки. Очаквах да заплатя за втора страница на митническия опис на DHL.

Изненадващо за мен, сетът от чаршафи е приет за един продукт, както и не ми поискаха никаква такса от DHL. Не знам дали съм минала случайно между капките. Ще пусна нова поръчка тези дни и ще ви пиша как са се развили нещата.

# 469
Здравейте! Ако не извадя пълномощно за DHL, означава ли, че аз мога да отида до митницата и да си взема пратката?

# 470
  • Варна
Няма смисъл Вие да се представлявате пред Митница. Затова е Пълномощното към DHL. Втора поръчка пускам след Брекзит, попълних бланката и ЕОРИ. Чакам си пратката на адрес.

# 471
Но иначе мога, така ли? Има ли много сложни документи при взимане на пратката или не?
В моя град офиса на DHL не е много далеч от митницата.
А за пратки над 30 Евро се начислява и мито, нали?

# 472
https://m.bg-mamma.com/?topic=1271845
Има тема за митницата във форума, с  информация за това, какво следва, ако решите да освобождавате пратка сама.

# 473
Момичета, чакам пратка, която е освободена от DHL от митница, но в мейла с декларациите, мисля че ще дължа и 20% нещо си - ДДС или мито. Стойността на поръчката беше 94лв, правилно ли разбирам? и до каква сума не се дължат тези 20%?

# 474
  • Варна
Ако е до 4 стоки, нищо няма да дължите. Вероятно имате прикачен файл с митническа декларация за Вашата пратка, която е с информативен характер. Вече два пъти поръчвам, над 100 лв, нищо не съм плащала.

# 475
  • София
Момичета, чакам пратка, която е освободена от DHL от митница, но в мейла с декларациите, мисля че ще дължа и 20% нещо си - ДДС или мито. Стойността на поръчката беше 94лв, правилно ли разбирам? и до каква сума не се дължат тези 20%?

20% ДДС, със сигурност се дължи. До 30 лв. не се дължи ДДС. Мито+ДДС се плаща за стоки над 150 евро.

# 476
Ехе значи освен цените, които са нагоре, още веднъж и ДДС ще платим 20% на цялата сметка?
Никъв шанс. Тъп брекзит. Дано се разпадне ОК. Много ги харесвах некст, но ебаси цените и още повече ебаси разправията за всяка поръчка. По 1000лв на година им оставях, бълха ги ухапала...ама ако не е единствената..

# 477
Не се дължи ДДС, Некст поемат всички допълнителни такси. Единствено не трябва да поръчвате повече от 4 артикула, защото DHL имат такса за попълване на митническа декларация над тази бройка артикули.

# 478
  • Варна
Е, кой да чете последните страници? Даже имаше темплейт мейла на DHL копиран тук.

# 479
Следя от началото на годината обаче честно всеки пише някакво инфо. Всеки с различен опит. Нещата се менят, чудех се дали да поръчам и ето някой пита и друг отговаря “със сигурсност се дължи ДДС”.
Както и да е, аз няма да ползвам повече директна доставка. Мерси, на Ния, че отговори.

Общи условия

Активация на акаунт