NEXTDIRECT.COM - 14

• 64 798
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Мисля, че може онлайн да се извади, но с електронен подпис..
Аз вече два пъти говорих с DHL - не съм получила имейл от тях за доставката, в който да я има тази декларация/пълномощно. Уж щяха да ми пратят - пак нищо. Има празна бланка на сайта им, но там не виждам къде да напиша номера на товарителницата..
Номерът на поръчката е след изброяването на правата, с които ги упълномощаваш. Аз получих имейл от ДЧЛ, доста подробен както с прикачен файл с бланка, ако реша да върна пратката. Пише, че при над 5 продукта се заплаща такса допълнително. Сега се чудя да вадя ли такъв код, много сложно стана това пазаруване от Англия, а така харесвам детските неща на некст...

# 511
Мисля, че може онлайн да се извади, но с електронен подпис..
Аз вече два пъти говорих с DHL - не съм получила имейл от тях за доставката, в който да я има тази декларация/пълномощно. Уж щяха да ми пратят - пак нищо. Има празна бланка на сайта им, но там не виждам къде да напиша номера на товарителницата..
Номерът на поръчката е след изброяването на правата, с които ги упълномощаваш. Аз получих имейл от ДЧЛ, доста подробен както с прикачен файл с бланка, ако реша да върна пратката. Пише, че при над 5 продукта се заплаща такса допълнително. Сега се чудя да вадя ли такъв код, много сложно стана това пазаруване от Англия, а така харесвам детските неща на некст...
Аз си видях номера на поръчката чак в смс-а, в който пише да си чакам доставката на 10.03. От DHL нямам никакъв имейл - гледах в спама, в кошчето... Междувременно си извадих ЕОРИ номер, стана много бързо. Сега ще им звъня пак на DHL да ми пратят необходимите документи, които трябва да попълня, и да приключвам с тях.

# 512
Скоро поръчвах от немския. Аз пък не получих потвърдителен e-mail за поръчката, но в последствие имах съобщение, когато изпратиха поръчката с проследяващ номер. Има чат и може да попиташ там какво се случва.
Не поръчвам за първи път от немския, но този път не бяха написали ID - то ми на пакета и съответно при Gabieli /поръчвам с тях/ поръчката стоеше при "Неразпознати пратки". Та и това можеш да провериш.
Успех!
Чата не го намерих, а и едва ли ще имам време да се занимавам през деня да превеждам от немски. Написах им един мейл сега, дано да отговорят. Аз пък имам потвърдителен мейл, но в него не фигурира номер на поръчката Rolling Eyes За изпращане все още нищо не съм получила, а уж трябваше да е доставена вчера, много тъпо. Хвърлих поглед при неразпознатите, не я виждам, в мейла, който имам за поръчката виждам, че съм си посочила ИД-то.

# 513
Видях, че малко по-назад в темата е обсъждана възможността за връщане на пратката, но не ми стана ясно, ако я откажа чрез дчл, ще ми бъдат ли възстановени парите? Следва ли предварително да пиша до сайта или има друг механизъм?

# 514
  • Варна
Скоро поръчвах от немския. Аз пък не получих потвърдителен e-mail за поръчката, но в последствие имах съобщение, когато изпратиха поръчката с проследяващ номер. Има чат и може да попиташ там какво се случва.
Не поръчвам за първи път от немския, но този път не бяха написали ID - то ми на пакета и съответно при Gabieli /поръчвам с тях/ поръчката стоеше при "Неразпознати пратки". Та и това можеш да провериш.
Успех!
Чата не го намерих, а и едва ли ще имам време да се занимавам през деня да превеждам от немски. Написах им един мейл сега, дано да отговорят. Аз пък имам потвърдителен мейл, но в него не фигурира номер на поръчката Rolling Eyes За изпращане все още нищо не съм получила, а уж трябваше да е доставена вчера, много тъпо. Хвърлих поглед при неразпознатите, не я виждам, в мейла, който имам за поръчката виждам, че съм си посочила ИД-то.
Извинявай ама как разбра,че трябва да е пристигнала вчера,като нямаш мейл?Просто може да има забавяне!!!Относно превода от немски има гугъл преводач,а и в самия сайт можеш да си надтроиш езика да го четеш на Англ.(горе в дясно около профила къде е).Некст са коректни и всичко пристига,а ако се притесняваш смени превозвача има такива,които отразяват пратките ти при пристгане в немския им склад!

# 515
Извинявай ама как разбра,че трябва да е пристигнала вчера,като нямаш мейл?Просто може да има забавяне!!!Относно превода от немски има гугъл преводач,а и в самия сайт можеш да си надтроиш езика да го четеш на Англ.(горе в дясно около профила къде е).Некст са коректни и всичко пристига,а ако се притесняваш смени превозвача има такива,които отразяват пратките ти при пристгане в немския им склад!
При създаване на поръчката получих мейл, в който пише, че датата за доставка е 10.03. Не е ли логично да очаквам да ми я доставят в този срок? Превозвачът ми отразява пратките, понякога със закъснение, но в случая смятам, че тази не е доставена, защото нямам друг мейл, че е изпратена, какъвто получих за поръката ми от директ-а.
Никъде не твърдя, че Некст не са коректни, но да, разочарована съм, че се бавят. Поръчката ми е от 25.02, дали са ми 2 седмици срок за доставка, което не е малко, но ок, съгласила съм се. Сега обаче нито ми изпращат поръчката, нито ме уведомяват, че ще има забавяне.

# 516
  • Варна
Бухтичка няма да те цитирам за да не стават чаршафи.Под коректни визирах,че можеш да не получиш някой мейл,но в крайна сметка нещата ти винаги пристигат.С толкова дълъг срок на доставка имах на поръчка изпратена от Англ.склад мейла за изпратена поръчка дойде едва когато влезе в Германия и точно заради тази поръчка смених превозвача с такъв ,който отразява коректно и навремено полученото в склада им,но пък новия ми хареса и май лека полека се преорентирвам към тях.Надявам се да съм права и да няма място за притеснение,но сподели развитието по сагата ти.

# 517
Успех!
Бухтичка, опитай се да намериш чата и веднага ще ти отговорят. На мобилната версия отиваш най-отдолу, там има Help. Избираш го и оттам излиза опция Contact Us ...... а там е и опцията Chat with Us ..   Малко се изчаква докато се освободи оператор .....
И няма проблем да пишеш на английски ..... отговарят .....аз така кореспондирах .....

# 518
Успях да си пратя пълномощното и ЕОРИ номера, имам потвърждение от тяхна страна, че са ги получили. Вече съм спокойна Simple Smile
Всъщност, не е толкова сложно, стига да бях получила този имейл по-рано.

# 519
Успях да си пратя пълномощното и ЕОРИ номера, имам потвърждение от тяхна страна, че са ги получили. Вече съм спокойна Simple Smile
А въпросът с магазинажа обсъждахте ли? В мейла прочетох 3 календарни дни..аз пратих моите документи на 4тия и се чудя..

# 520
А въпросът с магазинажа обсъждахте ли? В мейла прочетох 3 календарни дни..аз пратих моите документи на 4тия и се чудя..
Не, понеже, незнайно защо, не съм получила имейла от тях с документите. Иначе вече щяха да ми начислят магазинаж.

# 521
С толкова дълъг срок на доставка имах на поръчка изпратена от Англ.склад мейла за изпратена поръчка дойде едва когато влезе в Германия и точно заради тази поръчка смених превозвача с такъв ,който отразява коректно и навремено полученото в склада им,но пък новия ми хареса и май лека полека се преорентирвам към тях.
Е това не го знаех, че може да се забави мейла, благодаря за информацията. За съжаление в моя град не ми е рентабилно да използвам друг превозвач.
Вчера късно вечерта получих отговор от Некст, щяло да има забавяне и ми дадоха нова дата за получаване 22.03. Което прави близо месец откакто поръчах нещата. Добре, че роклята за рд я пуснах от директ-а и вече е тук. Изобщо аз поръчах от немския, защото не бях сигурна как стоят нещата с митниците тук, но предвид, че всичко стана в пъти по-бързо не бих се занимавала повече с Германия.

# 522
Надявам се, че и при мен се разреши ситуацията. Тъй като нямам възможност да ходя до Митницата, ДЧЛ предлагат опция те да заявят Еори код, от което се възползвах. За магазинаж обясниха, че се начислява, ако не изпратиш необходимите документи до 3тия ден, след като ти е пристигнала поръчката. Оператор от ДЧЛ ми обясни, че за поръчките на некст се прави изключение понякога, но това подлежи на уточняване със служителя, с който комуникираме по имейл. Та, да не е толкова сложно... Simple Smile

# 523
Здравейте, за първи път правя поръчка от некст след брекзит, изкарах си ЕОРИ номер и от DHL ми изпратиха на имейла пълномощното. Искам да попитам като го попълня сканирано ли трябва да го пратя или и снимано само е достатъчно, и освен пълномощното трябва да им пратя и документа с ЕОРИ номера, който ми дадоха от митницата, нали?

# 524
  • Варна
Снимайте попълненото пълномощно и напишете само Вашия EORI, не е нужна бланката.

Общи условия

Активация на акаунт