Пее мама с меден глас, а АПРИЛче слуша във захлас

• 12 773
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Ако някой е успял да си спре кърмата без хапчета, да казва как!  Praynig

Ренка, аз в момента спирам кърмата без хапчета. Ако искаш да спреш, трябва да започнеш да намаляваш храненията на малкия, ако примерно сега кърмиш 3 пъти на ден, следващият ден му даваш да яде само 2 пъти на ден (така за няколко дни), след това намаляваш на 1 път на ден (така няколко дни) и после можеш да спреш да го кърмиш и да изцеждаш по малко, но не до край ( трябва да остане кърма в гърдите) и след няколко дни спираш напълно да изцеждаш. Не трябва да чувстваш напрежение, ако почувтваш такова, пак изчеждаш малко, докато изчезне напрежението.
Ако имаш много кърма може да отнеме по-дълго време, аз спрях да изцеждам преди две седмици, нямам напрежение, но като стисна зърното се появяват няколко капки.
Май много оплетено стана, ако не си разбрала нещо, питай, пак ще ти обясня.
На мен ми казаха, че може да спре и  изведнъж (като направо спреш да кърмиш), но аз реших да не рискувам.

Цачи,много забавни са ти постингите  Wink

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 14:06 от R i n a

# 151
Оххх, гледайте колко е часа, а аз ровя и гледам кой какво продава  - колички...И по магазините минахме - тук, там да видим какво има.
Е, за такива като мен навярно няма....

И така. Сега ще си лягам, бебо спи и той. Днес бяхме на кръщене на 2-рата му братовчедка и той се държа супер прилично Hug Направи генерална репетиция. Мислим през септември да го кръстим и ние! Peace

# 152
  • София
Добро утроо!    Hug  food010 Малчо ни събуди в 6.30ч, а така ми се спеше още малкооо  newsm46 Нещо кашля от сутринта, какво ли може да му има?   Нещо ежедневието ми стана много еднообразно и това започва много да ме дразни, трябва да измисля нещо ново.

Агии, каква количка си търсиш? Напоследък и аз си мисля за лятна количка, обаче то идва зима, незнам дали е за лятна количка ...  newsm78 .... дали пък да не питам априлки`2005 с какви колички са изкарали есента и зимата newsm78

# 153
Данче, най-точно казано търся количка пусната на пазара , за хора, които не са от моята черга. Или аз не съм от тяхната. Лошото при мен е, че обикалям магазините, гледам, чудя се, разполагам с малко средства и в същото време пред очите ми все са клас Макси кози или Куини да ги наречем, или Нео Нато... Това хората му казват на гол гъз чифте пищови. Винаги съм била таква - искам това, което не е за мееееен smile3518
Даже 2 ръка не става, защото ако ми беше първа количка щеше да имам 300 лв, но за втора няма кой да ме финансира, всички сме се ошушкали вече....
Добре де, не сте длъжни да ме четете, но аз ви се наоплаквах...

Да, лятната количка е наложитела, защото нашата е с по-плътна материя и в нея е топло. За зимата екстра, но сега ми се искаше да бутам някоя лека и от тънък плат. С по-големи гуми.
Отидох да видя една нахвалена ТСМ, обаче тя пак от дебел плат! Е, аз си харесвам Кенгуруто, за какво да се купува нова дебела?! Naughty

Това е де, за такива неща си мисля, по-лошото е, че се събудих и се оказа, че съм сънувала непрестанно колички - летни, гуми, дъждобрани... криво ми е, неделя сутрин...

# 154
добро утро и от мен
и на бебо кожичката е една като шкурка хем го мажа, но пак
има едни пъпчици по лицето и не мога да разбера дали са от топлото или от сокчетата от моркова дето му давам, иначе не го навличам много
За пушенето и аз ги почнах пак не мога да ги откажа
Аги пожелавам ти да си намериш готина количка

# 155
  • София
Аги и моите очи са все в тази марки колички макар, че нетрябва дори и да си помислям за такава количка. Cangaroo нямат ли летни модели колички с тънък плат? Деската трябва да питаме по този въпрос, тя ги е гледала скоро в Илиенци  Wink

petia_p_p, с какво го мажеш бебчо? Моето мнение е, че пъпки като с неясен произход не се мажат с нищо, освен с преварена водичка - незнам дали съм съвсем права, аз така бих постъпила. В морковите има вероятност да има много нитрати и бебчо от това да се изприщил, по-добре го спри и се консултирай с лекар. Дано бързо му мине на мъничето  Praynig

# 156

има едни пъпчици по лицето и не мога да разбера дали са от топлото или от сокчетата от моркова дето му давам, иначе не го навличам много

За пушенето и аз ги почнах пак не мога да ги откажа

Аги пожелавам ти да си намериш готина количка

Купи си Бочко, зелен с бяла капачка. Той помага, само с него мажи и с нищо друго. Peace Струва 1.60, не е скъп.

За пушенето - все още удържам фронта, макар за 3 месеца да съм изпушил...3 цигари, не, 2 и половина, по цигара на 3 седмици. Не вярвам да му стане нещо от такова количество никотин на бебо. Обаче докато кърмя не мога да пуша, както не пуших по време на бременността.

Мерси за пожеланието, дано това да не е повод за поредния семеен скандал със Саш, че на него не му грее кой какво бута и как се чувства - ходи на работа и само дава акъл напоследък #2gunfire

# 157
ЧЕСТИТИ 3 МЕСЕЦА НА ДИДИ НА ИЛЕНКА! newsm67  ura  party006 Flowers Sunflower

И аз ви черпя за 3-те месеца на Велина! 3 месеца звучи вече много по добре, нали! Wink Това е за вас - по избор -
  cook beer Popcorn  food010 cook Wine Glass eat

# 158
  • Русе
Добър ден и от нас!

Даааа...Бочко-то е голяма работа!Въпреки, че ползвам вносни марки, винаги си имам и от него..., пък и бях някъде чела, че хората трябва да ползват козметика на местни производители, защото те (би трябвало) съдържат местни билки и илачи, а природата се грижи да дава на човека точно това, което най-добре му действа на дадена географска ширина и територия...

Ренка, аз с баткото съм си спирала кърмата - постепенно и без хапчета или пристягане, както Rina ти описва. Обикновено отнема около 2 седмици, но аз го направих за месец. Първо махнах 1 кърмене, после още едно и т.н. - на всеки 5 дена. Изцеждала съм веднъж - накрая, за да видя какво е останало - и имаше 5мл.

Iveta76, ние акаме така - на няколко дена (4-5)...ако сте само на кърма, не се притеснявай.

Данче, преди време бях писала, че имах този проблем с колената след първото раждане - казаха ми, че е на хормонална основа (мина ми след като спрях да кърмя), не е от килограмите. Peace

Айде, и аз да се оплача сега - как ми обезобразиха момата...Ходихме на контролен преглед за слъзното каналче и докторицата така зверски го натисна, че беба сега е с подуто и насинено око, все едно съм я била...умирам от срам по улиците  Embarassed, а днес правим 3 месеца и ще си останем без снимки, щот не мога така да си овековеча детенцето...
Дея, вие какво правите в момента за слъзното каналче и колко време ви казаха, че се изчаква преди по-сериозна интервенция?

О, да не забравя - честит тримесечник на наборката Вили!!!  newsm51
(A, тя пак ни изпревари!) Wink
Ето и от нас...  cook cheers cook

# 159
  • София
Честито на месечковците и майките им!!!

И аз съм от поддържащите големия брой килограми  Sad Движа се много, пия вода, гледам да се ограничавам с яденето, обаче ефект абсолютно никакъв. От 2 седмици много ме болят колената, станах като бабите ми, с болка ставам, с болка сядам, защо така  newsm78 дали не е от килограмите? Някой дали има същия проблем?
И мен ме болят зверски от 1-2 седмици. Установих, че като спя много сгъната, тогава ме заболяват. Данче, май ще трябва да се снабдим с по едни наколенки на д-р Ливайн и като се виждаме ще се питаме: "С тебе ли е?" Laughing  Laughing  Laughing

Мерси на Рина и Иленка за съветите! И аз така намалявам кърменията, ама явно ще е нужно повечко време, няма да стане при мен отведнъж, че почват да се образуват бучици и не смея, да не стане беля.

А на нашия малък мрънчо кожата му се бели страшно, все едно е изгорял от слънце, ама той не е. И новата му кожа е по-светличка, та е заприличал на петниста хиена. Кое повече овлажнява кожата - млякото или олиото? Ние още се клепем с олио и то по 2 пъти на ден, ама пак му е суха кожата. Препоръчайте нещо по-омазяващо!  Praynig

# 160

bouquet  Честит 3- ти месец на Велина на envia и Диди на Ilenka!  bouquet
  bouquet

# 161
Мами върнахме се от страхотна разходка до Драгалевския манастир, с колата и слинга. А там  - хлад, цветя, гора, реки - красота! Малката се прехласна по цветята в градината на манастира, то и аз се прехласнах... а туристите се прехласнаха по нас  Mr. Green едни полякини като взеха да викат "лепшче, лепшче" (май значи "хубаво"?) Имаше одста бебоци в колички ама ние бяхме най-малките и в слинга, та бяхме атракция определено. И си я "закърмих" с планината, в буквален и преносен смисъл. Ех, да щеше да се навие татко й и на морето да направим едно сефте...

# 162
ще пробвам с Бочко дано стане, а мога ли с него да му мажа бузките
ей какви разходки си правите супер нашия татко само на работа и събота и неделя и много кофти само до южния марк дето отидохме и толкоз

# 163
Мамчета добро утро.
Как беше след 3 месец приблизително по колко качваха бебоците??
Почнах те ли да захранвате вече?
Ние сме страшно злояди едва изяждаме 110мл, и си представям какво ще е като се захранване newsm78

По принцип до сега качваше по килограм,но
на последната конс. е качила около 750-800 гр.
Да захранвам със плодово пюре вече аз.
Мислех,че ще ми откаже,но напротив много и хареса и даже неще мляко ако вътре няма малко пюренце  Rolling Eyes
Честито на празнуващите днес Simple Smile

Айде, и аз да се оплача сега - как ми обезобразиха момата...Ходихме на контролен преглед за слъзното каналче и докторицата така зверски го натисна, че беба сега е с подуто и насинено око, все едно съм я била...умирам от срам по улиците  Embarassed, а днес правим 3 месеца и ще си останем без снимки, щот не мога така да си овековеча детенцето...
Дея, вие какво правите в момента за слъзното каналче и колко време ви казаха, че се изчаква преди по-сериозна интервенция?

Ами натиснала го е за да може да излезе каквото има във каналчето и да се отпуши
А на нас ни казаха-масажи и Тобрекс да слагаме,аз и правя и засега е добре,но
процедури се правят вече по сериозни след 6-ти месец,няма да ти пиша какви
да не се шашкаш,не се притеснявай ще се оправят мъниците,
сега се срещало все по често това запушено каналче
Ти какво правиш по въпроса?

Данче така и мен ме боляха краката и най вече кръста,предполагам ,че е от кг-мите,ама ти сега
кърмиш и изобщо не си ги мисли никакви диети
Naughty

# 164
  • София
Момичета, споменах ма мъжа ми за запушените слъзни каналчета, защото знаех, че негов колега имаше същия проблем с дъщеричката си. Оказа се, че на момата и правили 5-6 процедури по отпушване на каналчетата и накрая констатирали, че става дума за АЛЕРГИЯ, която възпалява каналчето и го запушва переодично. Сега лекуват алергията (с незнам какви препарати), но девойчето се оправи...
Дано проблемът при вас не е такъв и бързо да се оправят дечковците.
  uraПоздравления на месечковците и техните родители smile3525

Общи условия

Активация на акаунт