Пее мама с меден глас, а АПРИЛче слуша във захлас

• 12 739
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мецанке, стискам палци да  нещо банално и да се оправите! newsm10

# 16
Цачи, бях измислила тема, обаче вече 2 по ред и нито се отбелязва, че съм я предложила, нито нищо.
Има ли жури, към което да се обърна дори само да излезне като предложение? Hug

Споко и на тях ще им дойде реда  Peace
Сега да не вземеш и ти да се разсърдиш и да не пишеш
Confused

# 17
Милото малко Мецанче. Дано да се оправи по-бързо и без усложнения Hug
Цачи, благодаря за темичката

# 18
  • София
Цачи, бях измислила тема, обаче вече 2 по ред и нито се отбелязва, че съм я предложила, нито нищо.
Има ли жури, към което да се обърна дори само да излезне като предложение? Hug

Споко и на тях ще им дойде реда  Peace
Сега да не вземеш и ти да се разсърдиш и да не пишеш
Confused

Чаена, я пусни един-два постинга с еййййй такиваааааа букви и искрящи цветове Twisted Evil Mr. Green
 Wink Wink Wink

Бюти, тъкмо днес мислех да те питам какво стана със изследванията ти и как се чувстваш сега. Hug
Нали видя какво мнение получих от личната доки? Мен нещо не ми се връзва, ама пия сега желязото, какво да правя... Crossing Arms

# 19
Говорих настрани с лекторката и тя ми каза това за майчините депа и логичния ми въпрос беше за децата на АМ. Ако бяха депата на бебетата които се изчерпват , защо да не се попълват от кърмата, ако там не се изчерпва както казваш и пише? ами се търсят други храни? newsm78 Тук логиката нещо ми се губи.....

Логиката е следната - бебето расте. Следователно нуждите от желязо непрекъснато нарастват. Желязото от млякото е общо взето константна величина, то зависи от приема на желязо от майката, служи за задоволяване на дневните нужди на бебето и не се "складира". Желязото, което е натрупано в организма на бебето преди раждането пък се използва, за да "покрие" евентуален недостиг на желязо, който се получава при растежа на бебето (затова недоносените бебета и бебетата на майки с анемия са с по-голям риск от анемия - при тях железните депа са по-малки). Така нещата се уравновесяват.
Някъде след шестия месец при кърмачетата железните депа се изчерпват (бебето расте, образуват се все повече и повече червени кръвни клетки) и затова се налага да се въведе желязо съдържаща храна в менюто. Не е необходимо това да е жълтък непременно, има обогатени с желязо оризови безмлечни каши, може да се ползва и необработен ориз (кафяв, не обикновения бял ориз) и да се прави домашна каша.

Мамо меца, надявам се бебка да се оправи бързо! Дано да нямате никакъв бъбречен проблем!

Дея, аз пак да питам за снимките Mr. Green какъв точно трябва да е размерът в пиксели?

# 20
мамо меца, стискам палци, дано всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig

Цачи, поздравления за темичката.  bouquet

Вени*, бях ти обещала да напиша марките на оризовите каши, с които се започва захранване след 4-ти месец. Това са: Hipp, Cow & Gate, Heinz. Знам, че има Хип в Бг, за последните две не съм сигурна, ще погледна и в други магазини и ще напиша повече марки, ако тези ги няма в Бг.

Тук е адска жега, не се диша. Съблякла съм дребното по памперс и сега се кефи и рита, иначе само мрънкаше.

# 21
  • София
Стискам палци за малкото меченце  Peace  дано всичко да е наред!!!

Ето още песнички (има и за чужбинските мами) : http://www.bg-mamma.com/site/content/category/9/18/57/

Като сте започнали тема за желязото, та се сетих, че и аз бях анемична в края на бременността и пиех някво нещо. А малкият бузьо беше доста червендалест до скоро, ама нещо взе да избледнява, а и тена му почна да изчезва, че в жегите не излизаме, само сутрин рано и вечер късно. Лекарката ми каза да почвам да го позапичам малко сладура, заради витамин Д-то и да го мажа със слънцезащитен крем Мустела за бебенца. Някой ползвал ли го е? И въобще, някой излага ли си хлапето на слънце?

# 22
снимка на бебе без име моля който си позна детенцето да си му напише именцето - да сложим сладура на 1 страница Peace

# 23
newsm51 за мама меца и малкото меченце, вярвам и се надявам, че всичко ще е ОК newsm51

Цачка, мерси за темичката  love001

ние изчезваме на разходка

# 24
  • София
И въобще, някой излага ли си хлапето на слънце?
Аз знам, че не е добре да се излага до 1 година. Аз лично избягвам слънцето и за себе си.
На Давид винаги му държа главата поне на шарена сянка, но крачетата и ръчичките не ги пазя толкова много. Въпреки това имаме тен /е,на боди е, но все пак Wink/

# 25
Юлче значи снимките по принцип може и ние с x_diabet_mama  да поправим размера
от вас се иска просто снимки в близък план,защото ние ще ги намалим до 70/70
Виждам ,че е направено албумчето и вече има сладури вътре,прекрасни са чакаме и другите ,аз подготвам новата тема и започвам да слагам снимките,та докато заключим тази моля ви ако имате желание да качите снимки Hug

Стискам палци и вярвам ,че всичко е наред със малката Невена ,мама меца с теб сме  Hug

Beauty казвай слънце как ги свали тез 12 кг,че и на мен са ми в повече, ще се пробвам на плод и чай аз двадесет ден 
Peace

# 26
Мерси за разяснението, Дея. Качих я такава, каквато е, щото Гос'ин Пискун не ме оставя на мира.

# 27
  • София
crop-нах снимките за първа страница, погледнете В АЛБУМА и ако сте доволни, изтриите своите големи да се знае коИ са одобрени.
юлче, малчо има неверочтни мигли но за снимка 70/70 нищо няма да се вижда, дай някоя в анфАС

# 28
Мамо Меца дано с Вени всичко е наред Hug. Интересно ми е имало ли е  нещо друго, което да подскаже за тази инфекция освен ненаддаването? Защото и ние сме много трудни с качването на килца, а тука на консултация не ходим(освен ако не е ред за ваксина) пък за изследвания да не говорим. Та се зачудих има ли нещо друго изявено или само тест ще докаже за такава инфекция?

Хайде сега честито на всички празнуващи малчовци  bouquet Hug

Ние вчера направихме сефтето на малката в детското басейнче, много се накефи милата, имаше заченки на бъдеща плувкиня, ама нещо по-дълбочко трябва за тази цел. Сложихме и чадър отгоре, че не ползваме крем за слънце и се замислих, че като идем на морето другия месец ще трябва да я понамазвам с нещо. Оше не съм измислила с какво. Мустела съм виждала само рекламно по списанията, ама около мен в магазините го няма.

# 29
и ние си сложихме снимка в албума,но не можах да я направч 70/70 newsm78
Мамо Меца-дано Вени е добре.успех

Общи условия

Активация на акаунт