Защо хората се озлобиха

• 12 179
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
Няма да стане, защото програмистът продава знанията си. Айше няма знания за продажба.

# 151
Всеки иска детето му да има хубава работа, но не всеки може да е лекар, програмист и ядрен физик. И малко обективност трябва в този живот. От зор за престиж, какво ще кажат хората и заради пари, разни там съмнителни хора, със съмнителни знания вече успяват да се дипломират за лекари и зъболекари. Мен вече ме е страх на кой ще попадна в кабинетите. Ако на някое дете му се отдава да свързва кабели и да чертае схеми, не виждам защо трябва да се насилва да учи и прави нещо, за което просто няма капацитет..

# 152
много забавна станала тази тема
и докато The Siren of Titan си е самостоятелен цирк във форума, то не мога да разбера Gal, какво иска да каже . След пост 115, да обяснява за Айше и метлата не върви

Егото , мили дами , егото е най- големият проблем
Ако вземем за пример отличник и двойкаджия , ако отличника стане любим ИТ специалист , а двойкаджията продавач , въобще не означава , че вторият е лош човек. Разбира се, първият също може да мете улиците , а вторият да развие бизнес . Живота е шарен , няма значение нито образование, нито класи, нито професии, просто злобата не ги признава

# 153
Няма да стане, защото програмистът продава знанията си. Айше няма знания за продажба.
Знания няма, ама има деца за продажба. Ежегодно почти.

Хубава работа е тази, която харесваш и ти носи доходи, които те задоволяват. Не винаги хубава значи високоплатена или трудно достижима. Има хора обичат да чистят. Трябва ли да се срамуват? Или да мизерстват? Детето ми бе изумено от чистачите в Италия (разликата между тях и българските такива), които бяха спретнати, с хубави и чисти униформи, усмихнати и много учтиви. Оказа се, че работят за минимум 800 евро чисти. Хората трябва да се уважават помежду си не заради професията си или дипломите, а заради отношението, което имат към другите хора. Wink

# 154
Е да де.
Всички пишем едно и също, но някои не разбират или се правят, че не разбират другите.
Когато искаш екстрите на точно определен доход, който нямаш - или гониш дохода, или мрънкаш откъде на тия, дето го имат, им е капнало свише.

# 155
Е да де.
Всички пишем едно и също, но някои не разбират или се правят, че не разбират другите.
Когато искаш екстрите на точно определен доход, който нямаш - или гониш дохода, или мрънкаш откъде на тия, дето го имат, им е капнало свише.

Драмата е да се затвърди, че сме над прозаични неща като дохода и нямаме проблем децата ни да са чистачи, ако са щастливи, но около сто човека седнаха да плюят онези, които имат доход. Flushed Нещо такова, обърках се, но сигурно е, защото бях отличничка и се очаква да съм тъпа.

# 156
Gal, така е , просто не става дума само за пари и позиции
злобния човек ще злобее , че ти са по-червени доматите , че ти е по-чиста колата и т.н. и т.н.
а определени хора веднага се захванаха , бедни ли са хората , колко имота имат , какво образование имат което според мен, няма нищо общо със злобата / лошотията, тя си вирее автономно
Например поста на Thaicho, ....Аз пък не съм била отличничка  и въпреки това ръководя и имам пари , е и ?

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 19:29 от Тинти Минти 630251

# 157
Gal, така е , просто не става дума само за пари и позиции
злобния човек ще злобее , че ти са по-червени доматите , че ти е по-чиста колата и т.н. и т.н.
а определени хора веднага се захванаха , бедни ли са хората , колко имота имат , какво образование имат което според мен, няма нищо общо със злобата / лошотията, тя си вирее автономно
Например поста на Thaicho, ....Аз пък не съм била отличничка  и въпреки това ръководя и имам пари , е и ?
Просто не ми допада генерализацията, че отличниците са едва ли не зубрачи. Иначе имам доста познати с бизнес, които едва завършиха. Не считам, че е определящо.

# 158
Thaicho, ще те помоля,  да прочетеш пост 152 и да ми кажеш, какво лошо видя в него и защо не си съгласна, че живота е шарен

# 159
Много чувствителни са отличниците, не само в тази тема. Simple Smile Всъщност съм забелязала тенденция, че има много отличници озлобени към хора, които без висше изкарват повече пари от тях. Чувстват се явно прецакани и много държат да изтъкват като някакво велико постижение, че са завършили с 6. Ама не се замислят, че няма за какво да ги е яд, защото никой не знае другия какво е жертвал, за да стигне до там, където е.

# 160
  • София
Нищо ни няма на отличниците, всичко си е наред. Със сигурност има професии, които не се захващам да работя, независимо, че към момента изкарват повече от мен. Но и няма как да приема за нормално чистачките, дето размахват метлата по софийските улици, че и дори не я размахват, да изкарват повече от мен, а нямат никакво образование, дори основно нямат. Сега ми кажи, че завиждам и по-добре да хвана метлата.

# 161
Чудя се откъде изкопа тази логика? Изопачаването ти е нелепо. Къде някой е писал, че чистачките трябва да взимат по-високи заплати? И защо трябва да делиш хората на отличници и не-отличници? Joy
Между другото има три типа отличници :
Първите - (най-благоприятен вариант) - изкарват с лекота високи оценки
Вторите - (също не лош вариант съдейки по реализацията им) - перфектните преписвачи
Третите - тези, които отделят ужасно много време за учене и родителите им дават като награда за високия брой точки на някое състезание - 2,3  часа свободна игра навън.
Така, че и при отличниците е шарено. Спокойно.

# 162
  • София
На практика чистачките от чистотата вземат повече от доста хора със средно и висше образование.

Ти ги раздели на отличници и неотличници - виж си предишния пост.

# 163
Ние трябва ли да кажем, че някой завижда, че не е успял да изкара 6? Тази тема наистина става много странна. Каквото и да кажеш, изкарват те злобар. Grinning
Съгласна съм, че животът е шарен, не помня да съм го отрекла.
До тук в темата съм изказала становище за следното:
1. Наистина има много злобни хора и не зависи от финансовото им състояние.
2. Много българи се оплакват от стандарта си на живот, а същевременно не искат да работят повече и да повишат квалификацията си.
3.Напук на твърденията за мизерия, доста хора разполагат със средства за заведения, салони, почивки. Това обаче не означава, че всички имат пари.
4. Колкото и да е лоша образователната система, децата трябва да учат. Не е необходимо това да е страшно забавно за тях.
5. Темата се разви в плашеща насока, в която каквото и мнение да изразиш, някой ще опонира.
С кое не сте съгласни?

# 164
Като се замисля на първо време се срещам за поне петима, които като деца са били слаби ученици, а сега имат добри професии и взимат доста над средната.
Някой от тях са и без висше образование, а други имат.
Познавам и отличници, които хем в гимназията са били добри, хем уж в университета, ама пък нещо им куца и са на ниски позиции.
А злобния ще злобее, защото чувства неудоволетвореност, само защото някой е успял повече от него.
Друг няма да се занимава със злоба, а ще си действа по задачите.
Имам и позната отличничка и с висше и то две, но работи като чистачка. Работи във фирма като чистачка и чисти  и допълнително. Наистина изкарва добри пари и то доста.
Питала съм я. Каза ако трябва да си работи по специалността, която наистина и е била мечта и не съжалява, трябва да умре от глад. А има три деца. И решила да чисти. Казва, че и без това е маниак на тема чистота и самия процес и носи удоволствие  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт