Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 64

• 49 418
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
На мен също много ми харесва, според моя вкус добре се съчетават цветовете. Пейките са в сивата гама и със стените и възглавничките много си отиват.

# 481
Това розово-лилаво по стените е много, много зле, според мен. Сладникаво. Бих сложила някой по-светъл тон от сивата гама или онова зленикавото/тюркоазено? като възглавничките, но пак в по-светла гама. Ако това е някаква сладкарница, аз, като клиент, влизам, оглеждам се и излизам.
На етажерките мястото изобщо не им е върху розите и особено, поставени на две линии.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 23:34 от petiaivanov

# 482
  • Canada
Ето една идея. Лично на мен, толкова нюанси на розовото ми идват прекалено. Етажерките бих ги махнала изцяло.

Скрит текст:

И още:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 04:51 от Polar bear

# 483
  • софия
Мястото на етажерките не е на стената с акцента-тапет - хем рози, хем етажерки с разни неща. Твърде много и твърде претрупано. Кое се гледа?
Бих пребоядисала всички розово-лилавеещи стени в един цвят (Защо са 2 цвята, какво носи това и какво се цели? Двата настоящи цвята нямат нищо допълващо или контрастращо с тапета и така нито стени има, нито акцент.) и бих преместила и телевизора в частта, която е след стълбите.
Не харесвам малко на брой картини/постери нахвърляни по стените на различна височина. Добре е да бъдат на нивото на очите, а не да си кривиш врата да видиш какво има на тях, когато си застанал прав. Събери 4те рамки на обща стена и ги аранжирай заедно на едно ниво или в обща композиция, но не всяка на различно ниво. Ако нямаш в момента достатъчно за две стени, по-добре да няма, отколкото да е сложено нещо само и само, за да го има.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 06:01 от zvаnchе

# 484
Благодаря ви,замислям се за пребоядисване хаха. Иначе етажерките не знам, личи си наставения тапет нз как да го скрия по друг начин. Картини ще има още,но просто правим всичко, когато имаме пари. Демек сега да сложа 1 цвят навсякъде в сивата гама или тюркуазено? И да наредя повече картини? Телевизора не може да го махнем вече. Ако махна етажерките,каво да сложа,за да скрие наставките?
А и друго,поръчах дамаска за мебелите,и от светла сива,дойде леко златна? Да я слагам ли въобще?

# 485
Не бързай с дамаската. Не мисля, че "леко златна" ще върви. Поне от снимките, сегашната дамаска си е добре.

# 486
  • софия
Не бих боядисвала в ярък цвят (тюркоаз) при наличието на този тапет. Бих помислила за
или любимото сиво.
В нет-а има много примери как е добре да се композират снимки на стена
Скрит текст:
На стената, на която има закачена 1 рамка бих сложила огледало. В момента в Юск има на добра цена.
Скрит текст:
https://jysk.bg/dompotrebi/ogledala/ogledalo-rude-72x162-byalo
https://jysk.bg/dompotrebi/ogledala/ogledalo-dronninglund-36x124-byalo-0
https://jysk.bg/dompotrebi/ogledala/ogledalo-dronninglund-36x124-srebristo-0
 Ако пребоядисаш помещението, остави дамаската.

# 487
  • При елфите ...
Търся си постери... с размери 40х50 или 50х70... от къде мога да си поръчам он-лайн?!?

# 488

Така това е новата дамаска,с мМ говорихме ще сменяме цветовете. Така и така съм я поръчала, нека се водя по нея, за тази дамаска,какви цветове,на фототапета ще залепя тапети какви да са? Стените май сиво ще е най-добре. Но акцента какъв да е. Етажерките ще махна.

# 489
Помисли и за боядисване на парапета.
Пердетата са ресни, леко по- модерен вариант за такъв тип заведение, но са закачени не- красиво. Нямам в предвид откачените кукички.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 11:07 от mariat

# 490
Даа,тези неща са накрая,смисъл не съм ги презакачвала още.

# 491
  • тук и там
Ако имаш възможност-помисли за пребоядисване на помещението.Розовото идва в повече наистина-тапета би бил напълно достатъчен,заедно със няколко възглавнички в този цвят. Аз все още съжалявам че не  го направих в къщи...Ярките цветове са красиви и привлекателни сами по себе си-но бързо омръзват, задължаващи са , и започват и да натоварват  в един момент.Ако се сложи някакъв неутрален цвят-само със смяната на възглавнчките примерно (и тапета ,или пребоядисянето само  на тази стена) ще можеш да освежаваш интериора и заведението да изглежда напълно  различно след  някоя година-помисли и в тази посока,как със малки промени -а не тотален ремонт,ще можеш да променяш интериора..Със ярките цветове на стените -това няма как да се случи,твърде задължаващи са.

# 492
Честита нова година ! Бъдете здрави и успешни.

Мебелите са втора ръка,не знам дали си отиват,но бяха изгодни. Правим всимко със заплатата и майчинството и за това,не мога да отдиля 5000лв за проект от дизайтер 
Етажерките са ниско,защото там се наставя тапета.
  Ппилагам снимки от всички ъгли,за по- добра представа. Като разбира се има още работа доста   

Май гуднес! То голяма цветова бъркотия било. След всичките тия снимки, категорично съм за сиви стени - всички от горе до долу. Сиво като на дамаските, не антрацид (както бях предложила).

# 493
  • Варна
Според мен проблема идва от разликата в нюансите, тапета е по-скоро розово/оранж. Най добре щеше да се получи, ако се вземе част от тапета и с него се подбере цвят за латекса, някой от преобладаващите светли

# 494
В този вид изглежда страхотен кич помещението.
Възглавничките са добре комбинирани като гама, цветовете се допълват, помисли за пребоядисване в подобна гама.
Тези рози са твърде много, бих ги махнала изобщо и ако държите на акцент,  просто боядисайте едната стена в различен цвят от другите 4, но без рози.
Ако се запази розовото, в никакъв случай златна дамаска, златисто върви със зелено, сиво, и т.н. Разгледайте в интернет палитри различните цветове как се комбинират.
Но розите просто много ми бодат очите, не мога да ги възприема.

Общи условия

Активация на акаунт