Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 64

• 49 416
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Най-малко масраф ще има ако се боядисат всички стени в еднакъв цвят. Сивото оправя цялата цветова какофония и не се занимаваш да градиш нов интериор от нула. Фототапета, дамски и възглавници, белите мебели (включително прикриващите рафтове) си остават, ако боядисаш в сиво стените. От това по-лесно разрешение на проблема не виждам.

Аз също не бих влезнала в това заведение в тоя му вид (ако е от значение). Този микс от розово с лилаво, направо ме изнервя. Като аматьорско украсена детска стая на момиченце е. За детска стая - става, ама за заведение...

# 496
  • Canada
Според мен проблема идва от разликата в нюансите, тапета е по-скоро розово/оранж. Най добре щеше да се получи, ако се вземе част от тапета и с него се подбере цвят за латекса, някой от преобладаващите светли

На същото мнение съм. Антрацит/сиво ще стане прекалено - сив под, сива дамаска, сиви стени...

# 497
Сивото, за да "оправи" работата, трябва да е в подходящ нюанс - нещо светло, пастелно и топло. Ако е по-наситено или студено, като например на сивата възглавничка, може да стане още по-зле. То и розовото нямаше да е толкова зле, ако беше в по-светъл и пепеляв нюанс, а не това отровно бонбонено розово. Снимките, особено гледани на екран, обаче не дават представа за реалните цветове, затова е и много трудно да се даде съвет какъв точно трябва да бъде нюанса на стените. Най-лесно е за цвят на стените да се ползва някой от светлите, пастелни нюанси, които ги има на тапета. Обаче както е казала Дорис - с тапета в магазина и искате точно конкретния цвят
Белите шкафове върху тапета не са толкова лоша идея, но  ги сложете на една линия и на равно разстояние един от друг.
И все пак не стана ясно какво ще е заведението? Ако е тип барче - трудно ще вкараш мъже да си пият питието на този интериор. Ако е тип сладкарница или клуб за детски рождени дни в малко градче - става. В по-голям град обаче или при по-голяма конкуренция недообмисленият интериор направо може да ти съсипе бизнеса.

# 498
От снимките в които се виждат прозорците, определено е в малък град..
Мен малко ме притеснява това че е на втори етаж..а какво има на първия?
Бих боядисала в бяло парапета.
Ако розите останат-вдигане на етажерките нагоре така че долния им край да ляга върху “чертата” между двете части на тапета.
Плюс бих добавила на 2-3 места някакви ковани и боядисани също в бяло елементи.
Ресните тотално не прилягат.

# 499
Малък град, обаче сега като гледам снимките, нещо като море ми се вижда, ако не се лъжа. А нищо, което е край морето, не е провинция, както е казал Хемингуей. Или иначе казано - стандартите са по-високи дори в малките крайморски градчета. И в този смисъл - защо насочвате визуалния фокус към стената, а не към прозорците и гледката? Май ще е по-добре на стената с фототапета да се сложат маси и столчета, а до прозорците - бар-маси и високи столове, на които клиентите да си седят и да си гледат морето /ако правилно съм го видяла/.

# 500
  • Варна
Момичета, недейте така с лошо. Хората се опитват да започнат семеен бизнес с малко пари. Виждала съм такива сладкарнички, в розово и бяло, таргет групата е основно семейства с деца.

# 501
Няколко снимки с рози. Разбира се идеята е да се види как ако акцента е във фототапета как другата част е по-обрана.

# 502
  • София
Здравейте момичета, намирам се пред голяма дилема. Според вас кое ще е най подходящо - sovedal , torhamn или hittarp кухня Икеа на светло сиви стени. Много се чудя и не мога да реша. Диванът ще е тъмно сив ektorp, масата (екедален) и столовете (ivar) са от светло дърво.Много държа на плота karlby - орех или друг, но дървесина.Ще се радвам ако някой се отзове с идеи.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 17:45 от Не се сърди, човече

# 503
Скрит текст:
Докато сте на тема Оргахим, а пък се спрях на тяхната тонирана боя - Спирит , да помоля за съвет за цвят на една дълга стена на холодневната, на която ще е ТВ холната мебел. Моля, без средни и тъмни цветове, ММ няма да се съгласи. Нека го дресираме стъпка по стъпка. Засега се боря да не е отенък на праскова, розово, жълто. Търся светло или втория нюанс от палитрата. Не мога да преценя обаче. Все ми се иска нещо мляко с капучино или топло сиво.
Ето какви са цветовете засега:
п,п Горен ред кухня розовее на моя екран. Не е розово, просто не е снежно/медицинск бяло, а следващото към крем.
Благодаря за всеки съвет!
Здравейте,ето как се получи нашата стена ,цвета е на Спирит,нещо като какао .

А какъв цвят ще е холната мебел?

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 17:17 от AnMary

# 504
Здравейте момичета, намирам се пред голяма дилема. Според вас кое ще е най подходящо - sovedal , torhamn или hittarp кухня на светло сиви стени. Много се чудя и не мога да реша. Диванът ще е тъмно сив ektorp, масата (екедален) и столовете (ivar) са от светло дърво.Много държа на плота karlby - орех или друг, но дървесина.Ще се радвам ако някой се отзове с идеи.
Която и да избереш имай предвид че цвета на стените ти е най -малко определящ.Той се сменя най лесно.Всякакъв вид дървесина се съчетава добре и дори различията понякога са търсен ефект.И да покажеш комбинацията,която си избрала накрая

# 505
  • Варна
Мегле wavey
За сладкарничката с розите - чудех се дали да пиша ... чудех се доста, но реших да споделя какво ми минава през ума. Ще трябва доста да понапиша и за това не отговарях и се чудех дали да го направя - не ми се пише и доста картинки трябва да кача, което ще отнеме много време. Но понеже мисля , че има и други възможности все пак ще го направя : )

Скрит текст:
Вчера след поредната среща с хуманоидите в този град и простотията им , като влязох и видях твоето цветно място и така ми се оправи настроението Hands Clap
Не си сменяй цветовете и розите. Мисля ,че с малки корекции може да се получи.

За мен тези цветове създават бонбонено усещане, което смятам ,че подхожда на сладкарница. Защо трябва да се влиза в някаква стерилна кафяво-сива обстановка? Тези гами са характрени за скандинавските страни  и по-на север като цяло. На юг е цветно, шарено, ярко - кипи живот и веселие.

Ако на теб бонбонената концепция ти харесва - не се отказвай. Послушай твоя вътрешен глас какво ти казва.
А такива приказки как нямало да се влезе заради цветовете  са някакви демонстрации на приказки, които ме карат да се усмихвам - всеки е свободен да си избере : ) , който иска - да не влиза. Трябва да си вярна на себе си и решенията си.

За мен , проблемът не е в цветовете, а в баланса, равновесието и пропорциите.

Ето една от първите ти снимки - тук никой не каза нищо за цветовете и розите, но и аз не забелязах на задната стена ,че има розово и лилаво.

Съгласна съм и аз ,че белите етажерки така не седят добре, особено от местата с диванчетата.
Много са ниско и тази малка разлика във височината им също допринася за недоброто усещане.

За помещения винаги се гони симетрията. Или да са на едно ниво - като се вдигнат нагоре - дъното им да равни с мястото, което искате да скриете. Или ги махнете. После ще напиша как може да скриете това ,което искате - много семпло, лесно и евтино.

Не си сменяйте пердетата - те са в черно и кореспондират с парапета, който също си го оставете черен. Към тези елементи се добавя и телевизора, който също е черен.

Ако няма симетрия , а се работи с изместени центрове си важи правилото за 1/3 както във фотографията.
Цветовете , които сте избрали са си трудни за работа на аматьорско ниво. На това се хващат само професионалисти. Балансът е много трудно да се намери, но не невъзможно. Предизвикателство е определено обаче.

Другото правило е за нивата на картини, тв, етажерки - да не са над нивото на очите и да не са така забити в пода  - както тези белите при розите.

Освен това нищо с нищо не равни и това допринася за усещането ,че нещо не е ок.

Допълнително, което смущава възприемането на този дизайн е гледката на къщите през прозореца, но няма как да се съобразяваме с тях. Просто внасят смут в снимката ; )))))

И също - не е ясно какви са реалнте цветове, Както знаем снимките , мониторите изкривяват.

Пердетата е ясно , че трябва да се закачат по-удачно - да не се виждат кукички, щипки и т.н.

Сега след констатациите да кажа какво мисля ,че ще помогне. Първо с думи, после малко снимки.

а) Боядисайте гредата, (трегера) - или в розовото или в лилавото, като лентата на стената се разшири и стигне до гредата. Може и да се махне лилавата лента ако гредата е розова.  На мен в лилаво по-ми харесва. Така се обединяват цветовете и помещението изглежда по-уютно. Правила съм такова нещо с цветна греда и ефекта е много интересен - заковава погледа и спират да виждат другите дефекти Joy Това е малко ексцентрично решение, но ефектно : )

б) На мястото на етажерките слагате бяла летва ( перваз) там където е снадката на тапета; Може и да е  в черно. На място преценете с мостра кое седи по-добре. Като вариант - може да се сложат и още няколко летвички под тази и над нея. Да са тънки и тесни, не много дебели и широки , за да е по-елегантно.

в)На стената вляво сложете пак вертикално бяла летва да раздели розовото и лилавото - показвам го само на 1 снимка, че на другите нямах време да повтарям.

г) Може да пробвате да преаранжирате възглавничките, но тюркоазеното е много сладко - да си седи : )

д) Стената с парапета - предлагам един от тези три варианта:
      - слага се една "врата" - стикер, или лазерно рязане, рисувана, да е само декоративна имитация на ковано желязо да корепсондира с парапета. Така фокуса се измества от тв и се балансира изгледа; Или с перде -реснички като прозорците да се оформи врата. Тука проблема е ,че тавана не е равен и като се сложи нещо с правилна форма почва да изглежда криво. Може да се оформят със свод, за да се избегне това. Но не ми се занимаваше по снимките да го правя : )
     - стикер или рисувана ретро лампа;
     - силует на приятелки пиещи кафе или други жени ( показала съм на снимките);

Това е всичко. Сега ще сложа снимки за онагледяване.

Оригинал:

Предложенията:

Това е само ако се добави декорация - лампа:

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 23:47 от BVAR

# 506
Здравейте , не знам това ли е подходящата тема , знае ли някой на какво се дължи това напукване на латекса около тръбата на парното, при положение ,че радиатора не е включен?

# 507
BVAR, интересни предложения и биха работили според мен, ако цветовете на помещението не бяха толкова силни. Така предложените от теб елементи щяха да бъдат акцент. Но сега според мен и от примерните снимки се вижда, че не изглежда по-добре, а още повече се задълбочава проблема. Цветния трегер на тавана и лентата до телевизора засилват усещането за "убий ме с цвят". Щеше да е акцент, ако стените бяха в някакъв блед цвят. Рисуваните врати - категорично не. Допадат ми лампата и жената, пиеща кафе, но отново черно на това розово, мне съвсем, ако стената беше по-бледа, това щеше да е акцент. Отделно някак сякаш се губи баланса в помещението - телевизор, парапет, стикер, 2 крещящи цвята, стена с рози, етажерки, пак стени с 2 цвята на една стена до половината....

# 508
  • тук и там
Най-лесно би станало със пребоядисване на помещението. Има май някакви програми и може да се види как би изглеждало.Според мен розовото бърка картината,не  толкова лилавото.
Харесва ми цветовата комбинация между сивото дамаска на мебелите и възглавничките.Според мен е много хубаво така ! Със корекция на цвета на стените-би се получило чудесно.

И нека не забравяме че не  винаги снимките дават реална представа за истинският цвят.
На мен например-на  тази снимка ми харесва.

На тази -не!

# 509
Черни стикери за "баланс" на телевизора ... Не се ли сещате, че телевизорът е черен, само когато е изключен. Когато работи заведението, се предполага, че телевизорът ще е "шарен"  Grinning И въобще телевизорът е последния проблем на това място.

Общи условия

Активация на акаунт