Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 64

• 49 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • Cobrs
Благодаря ви, момичета! И аз към същата гама съм се ориентирала! Харесах си много ето тези гардероби, но ще трябва да видя колко ще ми излязат по поръчка и ако са много скъпи, ще трябва да сложа Икейски или подобни.  А за сивите стени трябва да благодаря на вас - открих цвета в тази темичка

# 586
Много добро съчетание на цветове за бъдещата спалня, но наистина радиатора и бъдещия климатик нещо развалят пейзажа.

# 587
Вратите със жалузи осигуряват проветрение на шкафа, но и събират прах на всяка летвичка. Аз съм с подобни в коридора на шкаф за обувки и на такъв с препарати и пералня. Удобно и полезно, точно като за целта. Но на две-три седмици трябва да чистя с прахосмукачка с тънък накрайник с косми. А там пухчета няма. Не бих си го причинила в спалнята Hands V (там по пода виждам, че има много повече мъхчета и от дрехи и от завивки...)

# 588
Момичета, бихте ли ми дали съвет какъв цвят мебели и пердета ще отиват на спалнята ми, която е със сиви стени и с бели декоративни тухлички на една от стените, както и с паркет от бамбук. Ще опитам да прикача снимка, дано се получи.

Много ми харесаха тухличките, какви са? Много ме притеснява събирането на прах по такива релефни стени, имате ли наблюдения?

# 589
  • Cobrs
Тихличките са от Баухаус, който е близо до гробищата (съжалявам за идиотското описание, но съм малко скарана с ориентацията). Имаме тухлички и в хола и не съм имала проблем с поддръжката, но ние си падаме по по-грубия индустриален стил. Може би няма да са модерни скоро, така че си прецени и от тази гледна точка нещата 😜

# 590

И ей-това нещо имаме на тавана  в кухнята(и баните и тоалетните).Ама дали е достатъчно..

По принцип тук имаме задача за пренос на вещество и най-общо казано нещата приличат на река - в равното реката е широка и тече бавно, като влезе в някое ждрело коритото се стеснява, но понеже трябва да мине същото количество вода, скоростта и нараства и става бързей. Така е и с аспиратора - ако отворите цял прозорец на практика не се усеща нищо, ако само открехнете на един пръст някой прозорец, през него въздухът нахлува вътре със свистене (при капацитет на аспиратора 700+ кубика на час). Та по тази логика няколко вентилационни отвора може и да са достатъчни - скоростта компенсира м алкия отвор до определен момент (при прекалено малък отвор вече не става). За да провериш как е пусни аспиратора на макс и сложи ръка пред решетките. Ако има вентилация ще го усетиш много ясно.

Иначе когато вън стане минус 10 градус и надолу и аз не отварям прозореца, а си открехвам входната врата и смуча от стълбището. При мен номерът с вентилацията не става, защото и в банята, и в мокрото имам вентилатори с клапа, които пускат въздух само навън, не и навътре. Ако тези на снимката са такива няма да стане.

# 591
Maggrat, ако не са го свалили този цвят, в икеа имаше такива врати за гардероби, разбира се гладки, а не жалузи
С бяла рамка ще е хубаво!

# 592
  • Cobrs
Благодаря second, ще проверя! Дано да ме грабне нещо, не разполагам с много време.

# 593
# 594
Маграт,
В Баухаус има врати с жалузи
https://bauhaus.bg/mebelni-vrati/c/1210

А в Юск - гардероби с врати с жалузи (неотваряеми), които са само за фасон. Но сигурно няма да са ти достатъчни като пространство. Иначе точно тези гардероби в Юск много ми харесват, изглеждат доста стабилни.
https://jysk.bg/skhranenie/garderobi/garderobi/plus-0/garderob-m … p-128x199-tmen-db
Има двукрилен и трикрилен, от същата серия има и шкаф и легло.

Понеже преди време обсъждахме Икеа и Юск, сега се сетих каква ми е основната естетическа разлика между двата магазина.
Мебелите в Юск са с малко по-industrial излъчване от Икеа. В Икеа са ми много старомодни. Лично усещане, не искам да подхващам пак спорове, аз така го усещам просто.

# 595
  • Пловдив
При наличие  на камина, трябва да се осигури приток на пресен въздух задължително. При нас са 3 тръби ф32 в пода, от зоната на камерата до  фасадата . Никога не съм имала проблеми при пускането на абсорбатор.
pep_si би ли обяснила по-подробно , ако е възможно с някаква скица, че хич не мога да си го представя.

# 596
Пускам си питането и в тази тема че тук сте много отзивчиви.
Имам колебания за кухнята. Поствам архитектурната схема и разпределение. Аз се чудя дали този вариант да избера или вариант в който кухнята е П като няма барплот а шкафоветее продължават на дясната страна. Хладилникът е вграден остава след комина и се обличат заедно в плоскости като продължение на кухнята. Втория вариант ми се струва че е по-добър защото ще оползотворя дясната стена с горни шкафове а при вариант с барплот само отдолу. Обаче сега пак нещо се колебая дали нещо няма да стане тясно, кой вариант ще е по-добре и реших да се допитам да вас.
Освен по-практичния кой според вас ще стои по-красиво.
Скрит текст:

# 597
На барплота можеш:
- да режеш и извършваш други готварски дейности, за които не виждам да остава много място иначе.
- да похапвате ежедневно, защото от опит казвам, че храненето на трапезната маса е доста по-трудоемко и сложно.

# 598
Може ли мнение по следната интериорна главоблъсканица. Коридор - цвят много светло бежаво, ламинат дървесен цвят и бели врати. На какъв цвят да заложа за портманто и шкаф за обувки. Ще се опитам да сложа снимка.

# 599
Ами дали ще имам барплот или на дясната стена ще има шкафове за приготвяне на храната е почти еднакво само това за похапването ама честно казано досега не сме имали барплот и сме свикнали да ядем на маса.Много повече дизайни намирам с браплот отколкото малка п образна и се чудя накрая дали няма да се получи грозно защото мисля да правя   горните шкафове на два реда  с различна дълбочина и нещо не намирам такава снимка да видя как стои с п-образния вариант.

Общи условия

Активация на акаунт