Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 492
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Не знаех, че бетаблокерите и антидепресантите засилват ИР.  Аз пия и двете. Инсулинът ми последно беше 13...Тръгнях от 18. Килограмите, обаче се качват.... И трябва да търся проблемът на друго място...
   Видях, че сте коментирали вигантол. На мен Д лятото ми беше доста под нормата и пиех витамин Д и К на таблетки...Магнезият е ясен...По колко капки вигантол се пие....и задължително ли трябва да е сутрин на гладно...

# 121
Могат и още как, хапчетата за високо кръвно също. Писах съвсем наскоро за лекарството за кръвно, което изписаха на майка ми и как не само ѝ стопира подобрението на КЗ, което беше започнало от режима, ами ѝ я качи.

# 122
  • here, there, everywhere
Аз бих предложила на Рисия АИП. Не е лесен за спазване, но знае ли човек от къде ще изскочи заекът...

Бульони правиш ли си? Опитай до обед само бульон.

Припомни ми ти килограми имаше ли да сваляш или не? Ако да, много ли са?Спортуваш ли?

Не е лесно. Съвети лесно се дават, спазването е трудно.

# 123
  • София
Уфф, и в тази тема отворих врата на ада... Много се дразня на лекарите, че хич не съобразяват взаимодействията на различните лекарства, когато се налага да се пият едновременно. Не просто се дразня, невежеството (им) ме вбесява.

# 124
Вигантол има. Преди седмица в една аптека ми казаха, че са го пуснали.

Рися, не знам какво да ти кажа. Може някое от лекарствата да те стопират.
Не върви да се върнеш към високовъглехидратно ядене.
Дали пък да не пробваш малко по-големи порции?
Зоната опитвала ли си? И там има хора с много кила имат успехи.
Менопаузата също може да има вина. Но пак пък съвсем да не сваляш.
А с щитовидната как си?
Разбирам те, доста кила са. Пречат ти и на кръста. И аз бях така. Сега съм много по-добре, но пак имам на моменти болки. Но заради свалените килограми не мога и да сравня.
Пробвала ли си за кръста да висиш? Висене на лост. Разтяга гръбнаха. Мен това ме спасяваше. Даже и една желязна тръба имам инсталирана в коридора и си вися  почти всяка сутрин. Профилактично да разтегля.
Другото упражнение е това
https://www.youtube.com/watch?v=O8zo5D0L9tM&fbclid=IwAR0csYN … lk0LkMWA2ZsKl309E

И третото - Нуга бест салоните. Левче е процедурата. Дори и с много кила като бях, след като направих 20 почти последователни се почувствах много по-добре. В София ги има. Не знам къде си.

# 125
Както някой назад спомена, един лекар за лява ръка и друг за дясна...

# 126
  • пак там
Значи, пия следните лекарства: Кавинтон форте, Ноотропил, Аспирин протект, Физиотенс. Пиех и Росукард, но го спрях преди около месец и половина - личната каза, че е статин, неврологът с половин уста каза, че от него няма много смисъл. В листовката му пишеше, че ускорява диабета. Пиех и още едно за кръвното - Норваск, но го спрях преди около 10 дена. Така или иначе пробно го спрях за около седмица и кръвното си ми остана ниско до нормално, а спомага да дебелея.

Тоест две от трите официално освинващи ме хапчета са спрени. Остана само Ноотропилът, но още не съм сколасала да стигна до невролог, за да го питам дали може и него, все пак неговата функция така и не ми се изясни. .

Останалите не пише дали ме освинват.

Пиша всичко това, щото си нямам идея пия или не бетаблокери - вие да кажете Simple Smile Изобщо не разбрах какво е бетаблокер, знам само, че е нещо за сърцето.

Миоки,
 вероятно това ще пробвам, докато открия правилния вит Д с правилните витамини К към него.

Нуклиър,
пробвах АИП. Даже и тук примрънках - първите два-три месеца бях ОК, и на четвъртия вдигнах захарта. Не потърсих обаче причината, просто го спрях (емотикон за тъпа патка). Вероятно първо ще пробвам по-опростената диета на Миоки, после може и пак да пробвам с АИП, само че сега вече с повече акъл.

Елора,
Идея си нямам, честно казано. Последно пусках изследвания за щитовидната преди... да кажем 5 години, бяха в норма. Имам нещо подозрително като възел, но е толкова дребно, че не си личи, не расте. Освен да е възмъжало нещо изведнъж. Драстична смяна на настроенията нямам. (Това от маминото Хашимото го знам). Очите ми не изпъкват (това от на леля ми базеда). Давай симптоми засега, пък ще ходя другата седмица и това да пускам.

Вече озадачих мъжа ми с лоста Simple Smile Тези нуга бест са за болката, предполагам? Съдейки по масажните легла - обожавам масажи Simple Smile

Има вигантол. Пролетта си купих, прашасва някъде из кухнята.

Ще го мисля... Сега поне изникнаха варианти.

Много ви благодаря, момичета!

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 21:00 от Рися

# 127
Рися, и моите очи не са изпъкнали, ама ето на - имам си проблем Laughing
Провери си и това. За 5 години много неща може да станат.
За всеки случай провери - хормони, тсх и антитела.
Ей тъй
https://i.ytimg.com/vi/PbU9X1vlAIE/maxresdefault.jpg
Висенето на лост е приятно. Хващам се и увисвам във въздуха. Почвам да се въртя бавно на една страна, после на друга. Като приключа бавно стъпвам на земята и пускам ръцете. Тоест да не стъпваш като чувал с картофи, че разваляш цялата работа. Да няма пък изместване.
Викахме майстор да го сложи. А докато  се сетя, че мога да си имам вкъщи, ходех отвън на една футболна врата. С патериците излизах, че едвам ходех. Гледаха ме хората, кой знае какво са мислели. Дебеланка с патерици виси  Joy
Беше приключение. Защото беше зима и навсякъде лед. Как не се претрепах не знам.
Ама дреме ми какво са си мислели. Всеки път като се сецнах, вместо да търча да купувам лекарства, това ме изправяше за няколко дни. Не лекува, но облекчава. И още първия път като виснах, нали бях сецната се чу едно яко изпукване. Като се пуснах имаше облекчение. След 3 дни хвърлих патериците.
Преди да открия лоста всеки път като се сецна седях седмици докато ме отпусне. И ям и дебелея и лежа. Мъкааа...
Всъщност защо не пробваш и петте тибетци?
И те са ме облекчавали.

Нуга бест са масажни легла. Но боли в началото. Аз като пробвах и мислех да бягам, че се разревах. Но жената ми каза да мирувам.
На третия ден не беше толкова болезнено.
Едни ролки ти ходят по гръбчето и те наместват.
Питай Алина. И нея я пратих на тия легла, доволна е.

# 128
Рисия, виж и за аспирина. Попадах на информация, че дори и да има предпазващи свойства за исхемичен инсулт, може да увеличи рискът от хеморагичен.

Първите две и майка ми ги пиеше, също заради инсулт. Вече не, само за кръвно все още пие и някакво билково.  

# 129
Има си Вигантол по аптеките, вярно че беше изчезнал за дълго, но се появи преди 2-3 месеца. Цената му не е променяна, същата си е от преди да се изгуби от пазара.
1 капка се води 500 единици (грубо, разбира се), за който питаше за дозировката.

# 130
  • пак там
По колко вит Д и К трябва да пия?
Варианти да дадете?

Елора,
За кръста не се бях сетила, обаче мъжът ми от време на време ми "издърпва" крака. Simple Smile Така че има огромна логика в казаното от теб. А аз обожавам да ме боли от масажа Simple Smile Щом боли, значи съм жива.

И аспирина ще махна. Само да му дойде времето...

# 131
Аз пия 4000IU D3 и 100μg K2 MK7 но ям и доста яйца и млечни продукти, в които също би трябвало да има К2 (надявам се) който е от другия вид МК4

Не знам дали тези количества са ок, ако някой знае, да свирка. Аз почти не виждам слънце. Особено сега в този сезон, тук се стъмва в 4 часа, а през повечето дни е облачно и мрачно + че аз работя на затворено и лятото не съм се показвала много-много.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 23:17 от Миоки

# 132
Мъжа ти да сложи едно желязо и да си висиш  Laughing
Не се помайвай. Слушай патило, не старило.
Ако имаш наблизо някое игрище също опитай и веднага ще усетиш разликата.
Може и на врата да висиш, но е неудобно, клати се. Мен ме беше страх и да не счупя вратата  Grinning
Ама хич не обожавам да ме боли.
Това от клипа също е добро, лесно е.
Ама висенето е вълшебно.
Невена беше споменала за връзка между висок инсулин и болките в кръста. Ама забравих каква беше. Просто влияе на костите явно.
За К не знам. Аз като пия Д, пия и едно хапче К2. Ама съм нередовна в пиенето.
Но все е нещо. Като пия Д, пийвам повече капки, то се трупа. Така знам.
Пия Кинон

Впрочем при мен от дисковата херния се получиха и проблеми в тазобедрената. Ябълките се изместваха и там имах болки. Намествали са ме чекръкчии редовно.
Аз съм и с крив гръбнак. Всичко тръгна от счупването на опашката като бях на 8. След години лекаря като ми видя снимката, каза, че опашката е зараснала накриво и с годините гръбнака е изкривен и оттам дисковата.

Има и едно друго упражнение. Но е болезнено.

От брат ми го знам. Слага се също кърпа и под врата. Но може и само на кръста.
Лежи се поне 10 минути. После ставането е трудно, ама много.
Ако обичаш да те боли е за тебе  Joy
http://dreamland-bg-statii.blogspot.com/2016/02/5.html

https://saveti.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1 … D1%80%D0%BF%D0%B0

Уж и за отслабване го дават, но не съм го правила редовно месец за да кажа.

# 133
Да, аз от нуга бест съм много доволна. С лоста при мен не се получава. Половинчо редовно си виси на асансьорната стълба, но аз не мога. Много съм тежка и ръцете ми дори и за секунда не могат да задържат тялото ми.
 Това с хавлията мъжът ми го прави около 3 месеца и е доволен, но не знам дали се отслабва. той няма килограми за сваляне.

# 134
Елора, хубаво ме подсети за това, много съм несериозна значи... Вярно по едно време го тръбяха и преписваха едни от други навред че се било отслабвало с това упражнение, особено в талията. Правех го известно време с цел да си поизпъна гръбнака че цял живот имам лоша стойка, ама много непостоянна бях и не мога да кажа че нещо постигнах. Поне за мен не беше полезнено, само дето ми ставаше тъпо да лежа без да шавам по толкова време. Е, има разбира се едно леко опъване, ама чак болка нямаше.

Аз пия 4000IU D3 и 100μg K2 MK7 но ям и доста яйца и млечни продукти, в които също би трябвало да има К2 (надявам се) който е от другия вид МК4

Не знам дали тези количества са ок, ако някой знае, да свирка. Аз почти не виждам слънце. Особено сега в този сезон, тук се стъмва в 4 часа, а през повечето дни е облачно и мрачно + че аз работя на затворено и лятото не съм се показвала много-много.
Имаше някъде из форума цяла тема за витамин Д само, ама като не помня в кой подфорум... Ако не се лъжа там бях мяркала таблица с количествата които да се вземат, спрямо това колко ти е в момента и колко гониш да постигнеш. То иначе всичко друго е налучкване. Не че и аз не го правя същото ама карам с малка доза че не ми стиска с повече без изследвания. По 2 капки вземам всеки ден Вигантол, то при едва 1000 единици не е май задължително и К2 да се взема, профилактична доза си се води. Обаче забелязах че това лято проблеми със слънцето не съм имала, а последните години изгарях много лесно. Дали от този витамин (помня че Невена споменаваше такъв ефект), дали от общата промяна в организма ми, обаче е факт. Не съм изгоряла ни веднъж, а много-много не се мазах със защитни кремове, ей така да видя какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт