Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 486
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Аз не я намирам тази за Арктика, не знам дали е същата. Видях я на руски, не е същата. Peace

# 106
  • пак там
Не, не е същата, но поне намерих автора Simple Smile

# 107
Блудната дъщеря се завърна да ви следи.... Стана ми ясно, че или трябва да спазвам режима.....или трябва да спазвам режима Mr. Green Друг избор нямам..

# 108
Браво, време беше да откриеш топлата вода  Hug
Ако нещо се хързулнеш, пиши тук, винаги ще съм насреща да ти се накарам  Mr. Green

# 109
Най-сетне някакво раздвижване, ура! От 2 седмици стриктен режим, нямах никаква промяна в кг, даже си позволяваха да отиват нагоре?! То да е плато, добре, ама да видиш +2 на кантара и да се чудиш какво да правиш... Та, потръгнаха нещата, през последните дни, пу, пу Grinning Имам съмнения, че прекомерния стрес ме блокира, то малко мрън, ама усещам, че не мога да се владея вече и ще ми гръмне някой бушон (или вече е) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 110
Блудната дъщеря се завърна да ви следи.... Стана ми ясно, че или трябва да спазвам режима.....или трябва да спазвам режима Mr. Green Друг избор нямам..
И аз съм тЕй с нямането на избор и съм си тук Blush

# 111
Е, то ако човек желае да се избави от ИР, или поне да я държи под контрол, избора е само ЕДИН.  Smiley
Ако му е все едно и си предпочита хаповете, избори много.....

# 112
След малки прегрешения, отново влизам в режимът ми. Искам да ви попитам, по колко пъти на ден се храните? И спазвате ли периодично гладуване. При мен забелязвам че когато пропускам закуската, през деня имам по-малък апетит.

# 113
След малки прегрешения, отново влизам в режимът ми. Искам да ви попитам, по колко пъти на ден се храните? И спазвате ли периодично гладуване. При мен забелязвам че когато пропускам закуската, през деня имам по-малък апетит.
Обядвам и вечерям. Ако тренирам сутрин и прегладнея си хапвам парче масло поръсено с шарена сол.

# 114
Скрит текст:
След малки прегрешения, отново влизам в режимът ми.
Искам да ви попитам, по колко пъти на ден се храните? И спазвате ли периодично гладуване.
Скрит текст:
При мен забелязвам че когато пропускам закуската, през деня имам по-малък апетит.
Ям, когато съм гладна.Не гоня часове, периоди, брой хранения....
Снощи например гледах филм на лаптопа до 2 след полунощ, съответно ядох грозде и ябълка късно, днес все още не съм гладна, пия само кафе, ще ям, когато огладнея.Дали ще е след час, два, или в късния следобед, няма как да знам.

# 115
Скрит текст:
След малки прегрешения, отново влизам в режимът ми.
Искам да ви попитам, по колко пъти на ден се храните? И спазвате ли периодично гладуване.
Скрит текст:
При мен забелязвам че когато пропускам закуската, през деня имам по-малък апетит.
Ям, когато съм гладна.Не гоня часове, периоди, брой хранения....
Снощи например гледах филм на лаптопа до 2 след полунощ, съответно ядох грозде и ябълка късно, днес все още не съм гладна, пия само кафе, ще ям, когато огладнея.Дали ще е след час, два, или в късния следобед, няма как да знам.
Франсоаз това е много хубаво. Да слушаш тялото си и да не гониш някакви часове и схеми, но за съжаление съм на работа и трябва да се съобразявам с някакъв часови диапазон на хранене Sad

# 116
  • пак там
Два дена по-късно и много размисъл, след едно почти разочароващо изследване (да, по-добре е, КЗ е с почти 1 единица по-надолу, инсулинът е същият, но не ми е достатъчно).

Стигнах до един разочароващ извод: това не изглежда да е моят режим. Не, не така. Моят си е, но това, което хората показват по снимки и постове, - ако е вярно, те са плюскали като слонове или... де да знам. Няма начин просто. Не може един 150 кг, потънал в лой, да смъкне 35 кг за 6 месеца, а аз - стриктната във всичко - да не мога да смъкна 3! Има нещо нередно в мен. ИзОках се, както казваше баба ми.

Тук минутката за самосъжаление свършва, щото трябва, по дяволите, да се оправя.

Така. Режима го обсъдихме. Няма накъде да бягам, освен да го направя по-либерален. А още не смея, така че си оставам на кетото. Единственото, което може би си струва да огледам и да преборя, е малко късното ядене вечер.

Изследванията:
ПКК е в норма. Не в норма, а в идеалната норма. Отникъде нямам и следа от възпаление.
Както споменах - преди месец бях на доплер, който показа девствено чисти артерии.
Кортизолът е 186 единици. Според референтните - ако е взета кръвта преди десет часА, си е чисто в норма. Сега, едва ли моят организъм има толкова точен часовник, че да знае, че кръвта е взета в десет и десет, така че го приемаме в норма.
Б12 - ах, как не го обичам този витамин! - е в норма, сравнително в средата, по-близо до горна граница.
Д - нисък, но аз и много рядко излизам лятото заради бялата ми кожа.

Тоест от всички тези компоненти мога да приема, че нещо не е наред именно при вит. Д. Който на практика е хормон.

Дотук стигнах. Ако се сещате нещо, което съм забравила да пусна, казвайте.

Витамина Д ясно, че ще пробвам да го пия, но дори не знам какво да търся и откъде. Вигантол давах навремето на детето, в него има ли витамин К?

Ако ви хрумва нещо друго, което не правя както трябва, или имате подозрения откъде може да идва неотслабването, казвайте без да се съобразявате.

# 117
  • София
Няма К във Вигантола, освен това го спряха.

# 118
  • София
Бетаблокерите засилват ИР, и реално блокират действието на метформиновите. Пиеш ли някакъв бетаблокер? А, и антидепресантите имат подобно действие.

# 119
Вит К или К1 и вит. К2 са два различни елемента. К/К1 е отговорен за съсирването на кръвта, а К2 е отговорен за правилното разпределяне на калция в костите, вместо свободното му плуване и евентуално отлагане в меките тъкани. Вит.Д се приема в комбо с К2.

Първият отговаря за усвояването, вторият за правилното разпределение.

Рисия, честно казано, не мога да си обясня защо няма отслабване при теб, освен някое от лекарствата, които пиеш.

Направи един списък с нещата които ядеш, не като манджи, а като основни храни + напитките и списък с лекарствата които пиеш.

Бих ти предложила да пробваш за 2 седмици елиминираща диета - само месо, месни суб-продукти и сол и да видиш как се чувстваш. После да започнеш да вкарваш една по една храните, които би искала да продължиш да консумираш и да видиш дали няма от някъде да изскочи заек. 
Знам, знам, че звучи налудничаво, но за 2 седмици, няма да се повредиш.

Общи условия

Активация на акаунт