Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 22

• 24 489
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
По повод стреса, аз за това ви разказах моя казус, защото аз съм конкретен пример за отключен проблем с ИР в следствие на стрес. Вече съм доста по - добре, спя сравнително добре, започнах да си почивам повече, но се излагам със спорта.... Sad Нещо не мога да се накарам да спортувам и това е Sad Ако започна да спортувам, ще подобря и тревожността и ИР, но тамън започна... и после спра и така няколко пъти Sad Ходя пеша, ама сега в това лошо време и това остана на заден план ...
Иначе пия деанксид 2 по 1т и Атаракс - сутрин половин т и вечер половин т... от няколко месеца започнах и бета блокер, ама в много малка доза 1.25 мг Конкор ( което в 1/4 от таблетката)...
Да ви кажа, доста ми е трудно с този режим, днес пак направих нарушение - ядох супа, я която има картофи ( е, не ядох картофите) и фиде... никакво време нямах и бях прегладняла и реших да хапна малко, пък без да ям картофите и фидето, ама то като се е варило е пуснало Sad Явно ще ми трябва време да адаптирам себе си и фамилията към новите правила ( пък не мога да спра да готвя картофи и въглехидрати, заради детето, то е на почти 3...)

# 571
Готви ги пак щом другите ги ядат, но като гарнитура... и на тебе просто не си слагаш. На тебе лесно можеш да си нарежеш някакъв суров зеленчук вместо това, там шепа маслинки и си готова и с мазнините отгоре. Ако трябва да готвиш от-до поотделно, си иска повече време, средства, организация и т.н. И си е стрес. И в тая връзка стига се шашка че си се "отъркала" в някое парче картоф или фиде от супата дето дори казваш и че не си ги изяла. Да не би да ядеш всеки ден такова нещо? Продължаваш нататък и това е.

# 572
Не знам как го пиеш този атаракс.
Взимала съм една четвъртинка от едно хапче вечерно време и после едвам става. И цял ден съм като парцал.
За какво го пиеш?

# 573
Заради тревожното разстройство пия Атаракса и основно заради безсънието... ама на мен изобщо не ми действа Simple Smile Аз съм си напрегната и с дозите Атаракс ... е, вече по - добре се, ама пак има много какво да се постигне в това направление Simple Smile
Да, май се шашкам повече за въглехидратите, ама всичко идва от това пусто тревожно разстройство, преди изобщо не бях такава, ама покрай тоя стрес организма ми просто отказа в един момент - е той стрес беше много интензивен за два -три месеца, после нещата се нормализираха, ама от вече една година аз все още не мога да се успокоя Sad
А и цялата къща е свикнала да се тъпче с въглехидрати, малко по малко подмених бешов ориз с кафяв, белия хляб с пълнозърнест и т.н... ама това няма отношение към мен, защото аз и това не мога да ям Simple Smile
Мога да ви се похваля с едно - до момента моето детенце ( 2г 11м) все още не е яло шоколад и като цяло не яде захар Simple Smile Пробвал е само обикновени бисквити и с това му се изчерпва всичко. И другото за хвалба е, че не пие нищо друго освен вода и не е пробвало дори ( и фрешове не му давам). Дано му помогне и като възрастен да се храни по здравословно и да не отключва такива проблеми, като майка му Simple Smile

# 574
Като не действа има ли смисъл да се пие?  Laughing

# 575
Натка, а колко ли хора пият метформин и изобщо не са наясно...защо точно го пият? Stuck Out Tongue Winking Eye
Междудругото, експериментирах днес с недобре узрял банан Stuck Out Tongue Winking Eye КЗ се покачи до около едва 5,6-5,7 (преди банана беше 5,3 някъде). Уилям Дейвис твърди, че скорбялата (или нишестето?) в неузрелите банани не се усвоява, т. е. малък зелен банан понякога бил ок. Бананът беше по-скоро неутрален на вкус, отколкото сладък и почти тръпчив- а отвън- жълтозелен...Не ви подстрекавам да ядете банани де Joy Дейвис слага в спикъка на "позволените" храни и суровите картофи (по същата причина като банана) - но това няма да го проверявам Grinning
Миоки, препоръките за диабетици са... трепач! Stuck Out Tongue Winking Eye То се знае. Не е проблем умирането, а преживяването...права си. А какво да кажем за здравите 90-годишни с деменция? Те уж добре, а близките им са зле покрай състоянието им...

# 576
  • София
Няма здрави 90-годишни.

# 577
Няма здрави 90-годишни.
Айде стига се хваща за думата и ти, всеки път. Много добре разбра какво имаше предвид dolce miele

# 578
О, има, има. Прабаба ми почина на 101 години. На лекар е ходила веднъж, за операция на перде на окото на около 80 да е била Joy Вече над 90-95 казваше, че не вижда много и ходеше прегърбена. Залежа се точно 2 месеца преди да почине т.е над 100 години Simple Smile
Ама си ядеше хляб сутрин, обед и вечер, ориз, картофи, боб...абе знаете стандартните неща. И компоти с мнооооого захар. Но не е пила хапче през живота си, работеше в градината до след 80 години сигурно, беше слаба и пълен непукист (залагам най-вече на последното за достигане на преклонната ѝ възраст)

# 579
Може и да е яла картофи, боб и други ВХ, ама е ходила боса през лятото, излагала се е достатъчно но не прекалено на слънце, дишала е доста-по чист въздух, не е яла 5 пъти дневно, на младини надали е яла много захар, щото не е имало в огромни количества по онова време, не е ползвала и растителни мазнини през по-голямата част от живота си, бас хващам. Готвела е с мас по всяка вероятност и т.н и т.н.

Едната ми баба почина на 92г и тя много боб е яла и ядеше и нямаше диабет и живееше на село, обаче беше сгъната буквално на две от остеопороза.

# 580
Може и да е яла картофи, боб и други ВХ, ама е ходила боса през лятото, излагала се е достатъчно но не прекалено на слънце, дишала е доста-по чист въздух, не е яла 5 пъти дневно, на младини надали е яла много захар, щото не е имало в огромни количества по онова време, не е ползвала и растителни мазнини през по-голямата част от живота си, бас хващам. Готвела е с мас по всяка вероятност и т.н и т.н.

Едната ми баба почина на 92г и тя много боб е яла и ядеше и нямаше диабет и живееше на село, обаче беше сгъната буквално на две от остеопороза.

Да де и аз това казвам, други фактори са изиграли роля да живее толкова дълго и толкова здрава и картофите не са ѝ попречили. Не е близвала пакетирани храни, газирани напитки, лекарства. Яла е само домашно произведена храна поне през първите 70 години от живота си Grinning
т.е на един здрав, активен човек, хранещ се нормално, картофи, ориз и плодове не могат да му докарат ИР. В днешно време именно другите фактори надделяват - рафинирани храни, преяждане, застоял живот, стрес, лекарства, мръсен въздух, недоспиване, придружаващи заболявания.

# 581
Натка, а колко ли хора пият метформин и изобщо не са наясно...защо точно го пият? Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
Междудругото, експериментирах днес с недобре узрял банан Stuck Out Tongue Winking Eye КЗ се покачи до около едва 5,6-5,7 (преди банана беше 5,3 някъде). Уилям Дейвис твърди, че скорбялата (или нишестето?) в неузрелите банани не се усвоява, т. е. малък зелен банан понякога бил ок. Бананът беше по-скоро неутрален на вкус, отколкото сладък и почти тръпчив- а отвън- жълтозелен...Не ви подстрекавам да ядете банани де Joy Дейвис слага в спикъка на "позволените" храни и суровите картофи (по същата причина като банана) - но това няма да го проверявам Grinning
Миоки, препоръките за диабетици са... трепач! Stuck Out Tongue Winking Eye То се знае. Не е проблем умирането, а преживяването...права си. А какво да кажем за здравите 90-годишни с деменция? Те уж добре, а близките им са зле покрай състоянието им...
Е как защо - щото докторът така им е казал. "За захарта" там... И като им кажат че то си е от възрастта и всички са така и е нормално и все така ще бъде... пият си го хората и не търсят алтернатива.

# 582
Да не забравяме, че хляба от едно време няма общо със сегашния.
Днес първо пшеницата е тотално прецакана + консервантите си казват думата.

# 583
Да, не са били така масово болни хората, но пак си е имало и диабет и сърдечни заболявания и рак. Просто са били заболявания спохождащи хората в по-напреднала възраст.

Може би, ако през живота си си консумирал захар и растителни олиа в нищожни количества и не живееш в стресова и мръсна среда, може и да може да ядеш боб, картофи и ориз, а може и да не можеш.

Ние няма как да разберем, защото вече сме обременени. За съжаление, децата на повечето от нас, също.

# 584
Преди няколко месеца спрях да пуша.
Някой забелязал ли е да има връзка между пушенето му и нивото на кръвната му захар? Или спирането на цигарите и нивото на кръвната му захар?
Скрит текст:
Цигарите повишават кръвната глюкоза, като ефектът зависи от бройката. Тютюнопушенето нарушава чувствителността на мускулите към действието на инсулина. Нормалният апетит на мускулите към глюкозата се възстановява едва седмици и дори месеци след отказване на цигарите

Общи условия

Активация на акаунт