ЛОНДОН - 11

• 41 227
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Много благодаря за търпението, беше много полезно и изчерпателно.
Извинявам се за глупавите (и може би повтарящи се) въпроси.

А, не си ме разбрала правилно. Нищо против нямам да обяснявам, тя темата е затова. Обаче , в замяна искам разкази от престоя, плюс снимки, ако може Simple Smile

А сега , ето снимки на вратите , водели се " билетни бариери" :

Жената , допира картата до тези жълти кръгчета и сините врати , се отварят.

Още една :

Най-вляво е бариерата за инвалиди, вижда се ,че е двойно по-широка, оттам влизат и родители с деца.

Ето тук , има видеоклип и се вижда в движение , как става :
https://www.shutterstock.com/video/clip-1022440279-london---june … n-entering-subway

Понеже бариерите за влизане и излизане са наредени в един ред и са едни до други, трябва да се влезе през бариера , на която свети сигнал в зелено, иначе няма да се отвори.

И  още нещо , има и едноседмични карти за транспорт /7- Day Travelcard / , които могат да се зареждат в Ойстъра, понякога е по- изгодно , ако престоя е над 4 дни и се ползва интензивно транспорт . Това е фиксирана сума , която се зарежда в картата и трябва да се използва в рамките на седмица.  И в тази връзка , цената на пътуване в час пик и извън него е различна , цената на седмичните карти също , в зависимост дали включват пътуване в час пик. На стр.8 и 12 , от тази тема , съфорумки , много добре обясняват за транспорта и различните видове тарифи.
Ето и официалната сайт, за различните видови билети и карти :

https://tfl.gov.uk/fares/how-to-pay-and-where-to-buy-tickets-and … est-ticket-for-me

И аз, докато пиша , осъзнах ,че изглежда много сложно , но в действителност не е . Ако, някой иска нещо да доуточним, да пита пак Hands Ok Hand

# 241
  • София
elix , провери си пак цените на билетите, за деца би трябвало да има намаление.  Камден е във 2-ра зона и не е в близост до Сейнт Пол, да не е нещо друго , имаш ли пощенски код на мястото , където ще отседнете ? Да не е Cannon street ?
Hatton Wall Farringdon, London, е адресът, възможно е и да е друг района, а не Камден... Предполагам, че трябва да слезнем на Ливърпул стейшън с Теравижън 51 номер, а оттам дали е много далече пеша до Farringdon или направо да си вземем метрото? И последно да питам каква е разликата между Ойстер кард Визитърс и обикновената? Благодаря, Сребърна паричка, много помагаш на всички тук Hands Plus1

# 242
Мисля, че визитор ойстер няма рефънд на 5-те лири, които струва за разлика от обикновения ойстер.

# 243
  • София
Мисля, че визитор ойстер няма рефънд на 5-те лири, които струва за разлика от обикновения ойстер.
Значи няма смисъл човек да си взима. Благодаря Simple Smile

Скрит текст:
Hatton Wall, Holborn, Camden, London EC1N  това излиза за тази улица, Камдън е като район, а Holborn какво е в такъв случай?
The nearest station to Hatton Wall is Farringdon Tube Station which is about 4 minutes to the South East.

# 244
Централен Лондон сте, зона 1 на метрото.

За ойстера на машината избирате pay as you go oyster.

# 245
  • Варна
Hatton Wall, Holborn, Camden, London EC1N  това излиза за тази улица, Камдън е като район, а Holborn какво е в такъв случай?
The nearest station to Hatton Wall is Farringdon Tube Station which is about 4 minutes to the South East.

Holborn e еквивалент на район,  а  Camden на квартал. Както, е написала MissChanandlerBong , сте в 1-ва зона . Действително сте близо до Сейнт Пол / 20-тина минути пеш/.  Най- близката метростанция е Farringdon , най добре е на следващата спирка King`s Cross/ St. Pancras да се прехвърлите на тъмно синята линия, тя минава през почти всички забележителности. Ето картата на метрото:
http://content.tfl.gov.uk/standard-tube-map.pdf

Можете да ползвате и спирка Chancery Lane , на червената линия на метрото , дава ми я на 12 минути пеш от вашия адрес.

Предполагам, че трябва да слезнем на Ливърпул стейшън с Теравижън 51 номер, а оттам дали е много далече пеша до Farringdon или направо да си вземем метрото?

Вземете метрото , дава го 10 мин. с метрото и 30 мин . пеш, което е много за ходене с куфари. Метрото ви е директно до Farringdon, без прекачване. Виж пак картата по-горе - лилаво-жълтата-розова линия.

# 246
  • София
Страхотни сте момичета, тенкю вери мач 🌷

# 247
  • Milano
https://photos.app.goo.gl/buLDxQDiHD5dmZreA

От списанието на Изиджет, за който пътува с тях.
Излиза малко по-евтино от комбинираните билети на сайта на Окото примерно.
На мен много ми харесва и Окото и Мадам Тюсо.
Това което бих си спестила е Шрек.

На Визитор Ойстер не може да се зареждат абонаменти (Травелкард). Преди струваха 3 евро.
Има някои намаления с нея в магазини, ресторанти.
На мен ми направиха намаление от 15% в магазина на М&М's, като я видяха в портмонето.

Не ми е проблем, че в нея остава някакъв минимален кредит - така или иначе го ползвам при следващо пътуване.

# 248
Моля дайте изгоден вариант за Хоп от автобусите, интересува ме за ден за възрастен с две деца.

Също ме устойва и разходка с класически двуетажен автобус за да кажем два часа.
Но ще преценя в зависимост от цената на двете кое е по изгодно.

Ще имаме седмица в Лондон, като си слагам поне два дни за музея на науката и British museum. Пак зависи колко бързо ще му писне на малкия, на 7г.

# 249
Не знам цените на Хоп он/оф, но с нормален автобус, максималната сума на ден за възрастен е 4,50 паунда, при условие, че сте с Ойстер или кред/деб. карта. Направете си маршрут и действайте. Със сигурност ще е по-изгодно.
Дори реално може да се возите два часа /че сигурно и повече/ само за 1.50 паунда. Защото 1.50 е за час и ако се прекачите преди изтичането на този час, системата няма да ви таксува втори път.

# 250
  • София
Да, можете да обиколите целия център с обикновен червен автобус, като се качите на горния етаж. Може например да вземете номер 10 от Кингс Крос, той минава през Тотнъм Корт Роуд, Оксфорд Стрийт, покрай Марбъл Арч, Хайд парк корнър; после да слезете на Албърт Хол и да се прехвърлите на номер 9 в обратната посока, през Пал Мал до Трафалгар Скуеър, а оттам да вземете 24 до Уестминстър. Ако предварително си направите маршрута в Google Maps, ще ви даде и на кои спирки става прехвърлянето (когато маршрутите са повече на едно място, има повече спирки, като на всяка пише кои номера спират, а спирките са обозначени с латински букви и на всяка спирка има карта на околните).

Ето карта на автобусните маршрути в центъра.
Скрит текст:

# 251
Много ви благодаря.
Значи Хоп он се обезсмисля.
Със сигурност ще сме с Ойстер кард.

Ще видим аквариума, зоологическата ще я пропуснем.
Какво друго бихте препоръчали платено за деца на 7 и 12г?

# 252
  • София
Ако децата ви са фенове на Хари Потър, си струва да видят  Leadenhall Market, използван за снимане на сцени като  "Диагонали", и разбира се перон 9 и 3/4 на гарата Кингс Крос и магазинът до него (https://www.kingscross.co.uk/harry-potters-platform-9-34).

Писали сте за музея на науката, но много интересен за децата е и природонаучният музей до него. Може да разгледате страницата му предварително, за да прецените къде точно да отидете, с оглед на възрастта и интересите им.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 17:53 от Beretsheri

# 253
За съжаление фенове на Хари Потър не са, аз също.

Природонаучния музей ще го видим и него.
Надявам се по това време да няма големи тълпи от туристи и ученици, началото на март месец.
За да може да се влезе сравнително бързо.

# 254
Ние заминаваме другия уикенд и искам да попитам за времето в Лондон-приемам съвети как да сме облечени предвид че ще сме навън през по-голямата част от деня. вали ли? Много или не? Дъждобран, чадър...от полза ли ще са ни?

Общи условия

Активация на акаунт