ЛОНДОН - 11

• 40 955
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Какъв кеш, не приемат пари в брой.

# 556
Благодаря, тъкмо него проверявах. Ами аз обикновено купувам билети от машини с пари в кеш. Като турист не искам да пазарувам с дебитни и др. карти.

# 557
  • Great Britain
Здравейте! Някъде четох, че автобусите в Лондон били 2.40 паунда кеш навсякъде из централен Лондон. Това вярно ли е? И до колко най-късно работи градският транспорт - метро и автобуси?
Няма кеш за автобус Има дев Лондон.Зарежда се oyster card,или с безконтактна банкова карта.До първи март беше £1.55 в посока,сега е с 10 пенса по скъпо,като в рамките на един час може да се сменят два автобуса за тази цена.Има денонощни автобуси.Цената е същата.

# 558
Мога да си купя картите с кеш от машина за билети. Oyster ми е прекалено сложна за зареждане, зони и т.н. Предпочитам да взема еднодневна само за автобуси и трамваи.
Преди десет години, можех да си купя билет с кеш от машините, сега вече май не може, но се надявам да си купя от някоя будка или информационен център.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 21:17 от Soft_Rain

# 559
Зачетох се докато пътувах в метрото. Вярно че има дневни карти и такива за едно пътуване - хартиени. Обаче пак се съобразяват зоните.
 Не разбирам защо някой би си го причинил, като може да използва банкова карта. Сложното с Ойстер не го разбрах. Зареждаш 20 паунда, пътуваш докато има пари - на всяко влизане и излизане показва колко са.
Ами... успех с билетите

# 560
С банкова карта имам такси за всяко нещо и не ми е удобно да я използвам в чужбина. А и аз за един ден да пътувам не ми трябва да харча 20 паунда. Затова търся вариант с кеш най-вече за 1-2 билета или за деня най-много, но да мога да го купя с пари, а не с банкови карти и без да трябва да зареждам.

# 561
20-те паунда бяха пример.
Има машини, които приемат кеш. Обикновено има и служители, които помагат с каквато информация е необходима

# 562
Благодаря за инфото, това имах предвид. Все пак ще мога да платя кеш за билет.

# 563
  • Great Britain
Нищо сложно няма с oyster card.Дърпа си толкова колкото е необходимо,останалите пари си остават в него.С хартиените карти е по-скъпо и вече са отживелица.

# 564
  • В офиса
Неваксинирано дете над 12 години как влиза в България? УК е червена зона, значи трябва да прави там тест, или тук да стои в карантина 72 часа и пак тест? Май ще предпочетем тест там. Даже намерих клиника, която ни е близо до хотела и му резервирах час. Но препоръки на вече върнали се ще са полезни.

# 565
Тестовете при пристигане в Англия отпаднаха отскоро.

# 566
  • В офиса
Тестовете при пристигане в Англия отпаднаха отскоро.
За прибирането попитах. Децата между 12 и 18, влизащи от червена зона, каквато е Великобритания, ако нямат сертификат, или остават в карантина 72 часа и после прави тест, или стоят в карантина 10 дни.

# 567
  • София
Е, за това изобщо не се сетих, досега мислех само как да отидем натам...това означава, че ако нямам бустер, също трябва да се карантинирам, така ли?

# 568
  • В офиса
Олив, ти нямаш ли от преболедуване? Карантината е с освобождаване след 72 часа. А иначе аз на моя младеж му запазих час там за PCR за 48 паунда, което е само малко повече от PCR-a тук. То ние кацаме в 3 сутринта, няма да има никой от РЗИ, подозирам.

# 569
  • София
Имам, но не беше официално. И без това трябва да се бустна, но за детето нямам решение.
Миналото лято при прибиране от Португалия имаше в 2-3 през нощта РЗИ, но толкова се въодушевиха от моят ЗС, че въобще не обърнаха внимание на детето, и аз, признавам си, не ги подсетих, та минахме метър и не я карантинираха. А защо не антигенен, не е ли по-евтин поне.

Общи условия

Активация на акаунт