ЛОНДОН - 11

• 40 928
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Нужна ли е oyster card за всеки член от семейството или може всички да пътуваме с една карта, като я валидираме нужния брой пъти?

# 571
За всеки отделно. И се валидират на влизане и на излизане. След като вратичките се затворят след предишния преминаващ. Иначе лошо
Не мога да разбера как на човек му хрумват такива нелепи въпроси.

# 572
  • София
Правилно ли разбрах, че дете до 10 вкл. пътува безплатно, а от 11 до 15 вкл. е на половин цена от цената на възрастния (това за ойстер карта)?

# 573
За всеки отделно. И се валидират на влизане и на излизане. След като вратичките се затворят след предишния преминаващ. Иначе лошо
Не мога да разбера как на човек му хрумват такива нелепи въпроси.

Благодаря за отговора, но не виждам нищо нелепо във въпроса. В много градове с един пакет пътува цялото семейство. Валидира се толкова пъти, колкото души се возят.

# 574
  • Great Britain
Здравейте! Нужна ли е oyster card за всеки член от семейството или може всички да пътуваме с една карта, като я валидираме нужния брой пъти?
Абсолютно да,за всеки отделна карта.Днес от седем часа сутринта времето в Лондон е много слънчево и пролетно само за разходки и шопинг./почивам днес ,затова го пиша това/

# 575
  • Варна

Ако нямате нужният брой Ойстър карта , можете да ползвате дебитни / кредитни карти вместо нея.

# 576
Аз не разбирам до колко пътувания може да се направят в един ден с тази карта? Таксува до три, а после след 3-тото е безплатно? Тоест таксува те 4.95 лири и после вече не те таксува, нещо тук губя връзката.

# 577
Аз не разбирам до колко пътувания може да се направят в един ден с тази карта? Таксува до три, а после след 3-тото е безплатно? Тоест таксува те 4.95 лири и после вече не те таксува, нещо тук губя връзката.
Толкова, за колкото ти стигнат парите. Като свършат, зареждаш пак.
Безплатно става след определена сума - ако пътуваш само първа и втора зона е £9, ако излезеш в трета е £11... ако излезеш в шеста е £14+ .
Два пъти слагах линк към сумите, потърси назад

# 578
  • София

Ако нямате нужният брой Ойстър карта , можете да ползвате дебитни / кредитни карти вместо нея.
Т.е., ако всички си имаме дебитни карти например, пътуваме с тях вместо с Ойстер и няма да има никаква разлика от Ойстер карта?
Но тогава няма да направи намаление за детето, защото то е със стандартна дебитна карта /на 15 г. е/, нали така? Ще я таксува като възрастен.

# 579
Намаление за деца може да искате, ако имате Oyster visitor card. Картата за намаление се добавя от служител на всяка станция/гара след като покажете вашата и докажете възрастта на детето. Може да се ползва само с възрастния, към чиято карта е прикрепена.

# 580
На сайта на TfL пише, че е 4.95 лири daily cap. И трябва да правиш пътуванията в рамките на един час, за да може следващото возене да ти излезе безплатно. Пак, ако си намеря bus pass много по-евтино ще ми излезе с неограничен брой пътувания за деня, само че надали ще мога да намеря cash & card payment machines.

# 581
Я покажи къде го пише. Не ми се търси сега.
На всяка станция има card and cash машини.
Съвсем се обърках...Ти беше с еднодневното посещение ли? С хартиените билети? И питаш само за автобус?

# 582
Например, тук: https://tfl.gov.uk/fares/find-fares/bus-and-tram-fares

По принцип не съм за еднодневно посещение, аз ще съм в центъра в зона 1 и най-много зона 2. Билетите ми трябват евентуално за придвижване до Гринуич обсерваторията.

# 583
Прочетох. Така излиза, да - ако се пътува само с автобус или трамвай, в рамките на 1 час таксува само £1,65. Обаче с Ойстер или банкова карта.
Не знам, не ми се е случвало. А и на фона на всички пари, които се харчат в Лондон чак такива сметки няма да седна да правя Grinning

# 584
  • Варна
На сайта на TfL пише, че е 4.95 лири daily cap. И трябва да правиш пътуванията в рамките на един час, за да може следващото возене да ти излезе безплатно. Пак, ако си намеря bus pass много по-евтино ще ми излезе с неограничен брой пътувания за деня, само че надали ще мога да намеря cash & card payment machines.

Както Cool ти пише, daily cap- а се ползва само , ако имаш Ойстър или ползваш банкова карта. Това е дневна сума с натрупване, която , ако достигнеш , не те таксува повече . Daily cap- а, ако ползваш само автобус е 4.95 паунда, ако се ползва и метро или влак, дневната сума е по-голяма - 7.70 паунда. Хартиен дневен билет само за автобуси няма, купува се хартиен дневен билет , важащ за всички видове транспорт, за зона 1-2 струва около 14 паунда.

https://tfl.gov.uk/campaign/new-fares

Т.е., ако всички си имаме дебитни карти например, пътуваме с тях вместо с Ойстер и няма да има никаква разлика от Ойстер карта?
Но тогава няма да направи намаление за детето, защото то е със стандартна дебитна карта /на 15 г. е/, нали така? Ще я таксува като възрастен.

Дебитната / кредитна карта трябва да е безконтактна, няма разлика с Ойстера. За детето , колко е голямо , ако е малко над 10, -11 никой няма да му проверява възрастта, направо може да минава безплатно. А иначе за намаление за детето, може да питате по големите гари / Уотърло, Виктория Ст. Панкрас и т.н /  има гишета и там да ви издадат Ойстер с намаление. Не на всяка спирка иначе стафа е наясно и може да ви го направи на машината. Тегаво си е да улучите точният човек.

Общи условия

Активация на акаунт