ЛОНДОН - 11

• 41 003
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Хубаво ли е времето в момента?

# 631
  • Great Britain
Хубаво ли е времето в момента?
Не е е. Вчера дъжд,дъжд,дъжд.Днес вятър,вятър,вятър.Местните го наричат буря.

# 632
Ние се върнахме вчера сутринта. Времето си е типично Лондонско. В сряда си поваля на няколко пъти, като към 4 часа следобед доста силно, но не за повече от 15-20 минути. След това също на няколко пъти си валеше, но по-интензивно вали за около 10 Мин. и спира. Ние летяхме на 2 април и вечерта си беше доста студено, усещаше се като -1. Хубаво е да си носите зимните якета, а за такива зиморничави като мен и шапка и шал. Вятъра, като цяло не беше силен, минаваха някакви течения, но за разлика от Варна където като почне да духа си духа постоянно, там като подухне и в следващия момент като спре става топличко. Не му се плашете много на дъжда, просто си пригответе по един чадър и си се разхождайте спокойно. При нас прогнозата за 5 дни беше само дъжд, но ни валя само в понеделник сутринта и в сряда на няколко пъти. Като понякога виждахме и слънце въпреки, че по прогноза си беше само облачно. Англичаните даже си ходят боси вече. Ще разказвам повече уикенда като си почина малко и си събера мислите.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 21:38 от Rositsa Dimkova 626983

# 633
  • София
Биг Бен още го ремонтират, но от средата надолу, така че се вижда доста добре.
В сряда беше доста валежно вечерта, четв. духаше много на пориви и беше студено за мен /дори и със зимно яке/, но слънчево, вчера - облачно, но тихо и по-приятно. Днес се надяваме на слънце, около 10-12 гр. темп.
Много ни хареса мюзикъла Wicked - страхотни гласове, костюми и декори, силно препорчвам. Бяхме взели билети на редица Z и се виждаше добре, но бяха с намаление доста преди да пътуваме заради London Theater Week - по 45 лири.

# 634
  • BG
Може ли съвет, дали е необходимо да се купят предварително билети от летище Станстед до Лондон и обратно или на място е същото? Става въпрос за семейство с 2 големи деца, май месец. Благодаря предварително!

# 635
  • София
Не съм сигурна дали това е най-добрият вариант, но ние на място купихме билети /още преди паспортния контрол има гише/ за 3 ни /2 възрастни с 1 дете на 15 години/ на Станстед експрес. Ако се закупят билетите заедно с връщането се спестява по 6 лири на човек. Излезе нещо около 65-66 лири общо отиване и връщане. Може да спрете на последната спирка - Ливърпул стрийт /1ва зона/ и оттам с метро.

# 636
Здравейте!
Предстои ни първо пътуване до Лондон в началото на май месец и ми е нужна вашата помощ за трансфер от летище Гетуик.
Искаме да си купим предварително онлайн билети с easyBus, но не се ориентирам в сайта какво трябва да избера като начална точка - при положение, че има Gatwick North и Gatwick South и за крайна точка какво трябва да избера - целта ни е да стигнем до Hammersmith в северната му част. https://www.easybus.com/.
Благодаря предварително!

# 637
  • София
Здравейте!
Предстои ни първо пътуване до Лондон в началото на май месец и ми е нужна вашата помощ за трансфер от летище Гетуик.
Искаме да си купим предварително онлайн билети с easyBus, но не се ориентирам в сайта какво трябва да избера като начална точка - при положение, че има Gatwick North и Gatwick South и за крайна точка какво трябва да избера - целта ни е да стигнем до Hammersmith в северната му част. https://www.easybus.com/.
Благодаря предварително!

Проверете на кой терминал кацате.
С оглед избрания вид транспорт препоръчвам да пътувате до London Victoria Coach Station, след което пеша до метростанция Victoria (или до Sloane Square; все са 10 минути) и с District Line / Circle Line до Hammersmith.

# 638
Самолетите от/до България са на Gatwick North, което е без значение за придвижването до Лондон
С влака от летището до Victoria през Clapham Junction пътувате с Ойстер - най-удобния, бърз и евтин вариант според мен

# 639
https://www.gatwickairpo-reg.eu.350/2022-/flights/?type=departures
ето ви официалния линк на летището с информация от кой терминал се лети на Гетуик.....в момента

# 640
Според линка Wizz летят от Gatwick South. С влак е 30-60 минути от Лондон до Gatewick, докато с автобус на National Express е 2 часа.

# 641
Самолетите от/до България са на Gatwick North, което е без значение за придвижването до Лондон
С влака от летището до Victoria през Clapham Junction пътувате с Ойстер - най-удобния, бърз и евтин вариант според мен

Здравейте и благодаря за отговора!
Прочетох за тези карти Ойстер, но не намерих информация може ли да се закупят някъде от летището или на самата гара на влака? И имате ли представа с такава карта колко ще струва билета с влака еднопосочно? Благодаря!

# 642
  • Great Britain

Здравейте и благодаря за отговора!
Прочетох за тези карти Ойстер, но не намерих информация може ли да се закупят някъде от летището или на самата гара на влака? И имате ли представа с такава карта колко ще струва билета с влака еднопосочно? Благодаря!
Могат.Най-добрия вариант са.

# 643
Не съм много сигурна как играят зоните в случая. От трета зона до Гатуик - £9

# 644
  • Варна
Ей тук , могат да се видят цените : https://www.thetrainline.com/train-times/gatwick-airport-to-london-victoria / въведете си начална и крайна гара /, но това са цени , ако билетите се купят предварително от сайта и мисля че " физическият  билет " пак трябва да се вземе от машина на летището с картата с която е купен. Билет , купен на място от летището , ще струва вероятно около 20 паунда / на човек.

Няколко пъти пиша, че ако нямате Ойстър ,може да ползвате безконтактна кредитна / дебитна карта вместо нея.

Зоните не играят никаква роля в случая , просто с Ойстъра се таксува билет за влак до / от определена дестинация. "Gatwick has no Oyster fare zone and specific fare cap, your Oyster is just debited for the fare between Gatwick and London".

И билетите и Ойстъра / пластиката/ , обичайно се купуват от машини / има ги и по летищата, по гарите и по станциите на метрото/.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 11:07 от Сребърна паричка

Общи условия

Активация на акаунт