ЛОНДОН - 11

• 41 146
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Ами, до вчера ходеха без маски навсякъде, пък не знам...

# 391

Жената пита за условията за влизане в държавата. Не дали ходят с маски или не.
Има си правила и те са описани в линка, който съм дала.
Който откъдето иска да си черпи иначе информацията.

# 392
Не знам къде е това "навсякъде", но преди 2 седмици не бяха задължителни, но поне 70% ги носеха в транспорта и почти не видях хора без маски в магазините.
Вече са задължителни.

# 393
Това са условията за влизане, жената да си преценЯ дали семейната ситуация налага тръгване, или е по-добре да изчака (или пък да се ваксинира и да си спести бумащина и разходи).

# 394
"Мерки" има само срещу влизащите в Британия. В най-лошият случай може да те карантинират,но след като изкарате карантината,сте волна птичка в небето. Yum

Джонсън каза,че всеки сам си преценява или преценЯ Laughing,дали да носи маска или не. Кмета на Лондон оня пакистанеца нещо се заканваше да задължи носенето на маски в градският транспорт,но не знам какво стана после.

# 395
  • UK
От днес, маските са задължителни на закрито. От другата седмица, незнам обаче дали уточниха датата, се въвежда сертификат за посещаване на някой( за сега) мероприятия.
От днес официално въвеждат план Б, така че следете линка даден по-горе за влизане в страната и за действащите мерки в момента.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 18:40 от GreenP

# 396
Дамата питаше за влизане. А маските са задължителни на закрито, ако това е важно за нея. Но не за това пита.

# 397
Дамата питаше за влизане. А маските са задължителни на закрито, ако това е важно за нея. Но не за това пита.

Тя едва ли ще ходи само по улиците, така че е важно да знае какви са правилата в страната, в която отива.

# 398
Ми като начало ще е осем дни в карантина. Плюс това отива при местен жител, който вероятно няма да я остави без указания кое как.

# 399
  • Great Britain

Подгответе се за карантина до изли за не на отрицателен pcr.Маските са задължителни отново,особенно в обществения транспорт.Глобите са солени.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 23:17 от Мусковадоoo

# 400
TeoYo,Essentiall Благодаря за отговорите.🌹
Днес цял ден питах и разпитвах и накрая намерих отговори на всички мои въпроси.
Ще споделя и тук,че ако има "новаци" като мен,може да им е от полза.
От Министерството на вътрешните работи ми казаха,че 2 дни преди деня на полета трябва да направя тест.Може и в лаборатория,а може и бърз тест от терминала на летището,няколко часа преди полета.
На тръгване от БГ няма да направя тест за дъщеря ми,а на втори ден от пристигането.И да заявя онлайн,тест за детето преди да замина,за да са при нас на втория ден.
След това да попълня формуляра за адреса на който ще пребивавам за да изпратят тестовете там.
Това е..Живи и здрави..

# 401
  • Great Britain
[/quote  Какво точно ти не знаеш?Толкова потребители ти каза ха как стоят нещата днес.Вчера остана в историята.Що за б езхаберие? Чети официални източници,сайта на правителството и т.н.]

# 402
  • София
Ама нещо променяме тона ми се струва.

Майка ми живее в ЮК от 10години, мисля, че ми е достатъчно достоверна информацията, че от лятото до преди седмица ходеха навсякъде без маски. Не коментирам какви са или какви са били мерките за влизане в страната. Говоря, че наистина нямаха никакви мерки в градския транспорт, магазини и тн, всичко функционираше нормално. А и ще продължава да функционира нормално, локдаун няма да имат. Вижда ми се нормално да искат да въведат зелен сертификат за концерти, зали и места със стотици хора в помещение.

Дали е имало същите мерки при влизане в страната - тук не споря.

# 403
  • София
TeoYo,Essentiall Благодаря за отговорите.🌹
Днес цял ден питах и разпитвах и накрая намерих отговори на всички мои въпроси.
Ще споделя и тук,че ако има "новаци" като мен,може да им е от полза.
От Министерството на вътрешните работи ми казаха,че 2 дни преди деня на полета трябва да направя тест.Може и в лаборатория,а може и бърз тест от терминала на летището,няколко часа преди полета.
На тръгване от БГ няма да направя тест за дъщеря ми,а на втори ден от пристигането.И да заявя онлайн,тест за детето преди да замина,за да са при нас на втория ден.
След това да попълня формуляра за адреса на който ще пребивавам за да изпратят тестовете там.
Това е..Живи и здрави..
Адресът за доставка на тестовете се попълва още при закупуването им.

Преди пътуването трябва да попълниш онлайн формуляр кога, как, къде и с кого отиваш/ отсядаш в ЮК. В този формуляр попълваш номера на поръчката за ПСР тестовете.

# 404
  • Варна
Който ще пътува около Коледа, да има предвид ,че Royal Mail ще имат доста почивни дни около празниците, а основно чрез тях става доставката на тестовете / тези предварително поръчаните за ден 2 и ден 8 / , както и чрез тях се изпраща взетата проба към лабораторията . Справка за неработните дни тук : https://www.royalmail.com/sites/royalmail.com/files/2021-11/Chri … ngements-v1.9.pdf.
Вариант е да се търси лаборатория за даване проба на място, но трябва предварително да имате резервиран час и да сте купили тест за ден 2/8 от тях, за да сте го посочили във plf формата. Или , ако имате кутия "click and collect" на лаборатория Randox наблизо , да ползвате тях, пак с предварителна резервация.

Лаборатории с правене на тест "на място" , например са Collinson и Expresstest , имат пунктове и по летищата . В дрогерии Boots също могат да се правят тестове след предварителна резервация.

Ако не успеете да си направите тест преди ден 2 , то май подлежите на глоба , освен че се стои в карантина.

На обратно , ако сте неваксинирани, също трябва да помислите къде да направите ПСР тест преди полета за България, ако искате да не сте в карантина при прибиране.

Общи условия

Активация на акаунт