ЛОНДОН - 11

• 41 140
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, реших да ви попитам, за да съм напълно убедена, че съм разбрала правилно. Ще пътувам Лондон-София идния петък 31.12 и съм напълно ваксинирана. Освен сертификата и паспорта, нещо друго трябва ли ми, за да се прибера?

# 406
  • Great Britain
Здравейте, реших да ви попитам, за да съм напълно убедена, че съм разбрала правилно. Ще пътувам Лондон-София идния петък 31.12 и съм напълно ваксинирана. Освен сертификата и паспорта, нещо друго трябва ли ми, за да се прибера?
Трябва ти да.Да не се заразиш с Омикрон. Той върлува с пълна сила в Лондон.

# 407
  • София
Сериозно питам.

# 408
  • UK
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_prevencia/

Тук може да намериш заповедта за влизане в Бг от страна в червената зона.
 Преди се искаше тест до 24ч.след пристигане, аз съм пътувала с направен тест в Англия. Незнам дали има промени.

# 409
На тръгване от Лондон искат само паспорта и билета да видят,друго не са искали.
В БГ,поискаха да покажа ПСР тест за ковид,които направихме в Лондон.
Ние не сме ваксинирани.
Мисля,че за ваксинирани искат антигенен,въпреки сертификата,че си напълно ваксиниран..
Приятно пътуване..

# 410
  • Варна
От 07.01.2022 г. ще има нови правила за пътуване и в двете посоки БГ-ВБ и ВБ-БГ.

Официалният текст на новите правила за влизане във ВБ:

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … and--january-2022

"Промените за влизане в Англия от 7.01.2022:
🔹Отпада входния тест за ваксинирани и деца до 17г.
🔹За ваксинирани, както и деца до 17г. пристигащи след 04:00 на 09.01.2022, ще е необходим Антигенен (LFT) за ден 2, а не PCR тест за ден 2. За пристигащи преди 09.01.2022 се изисква PCR за ден 2.
🔹 Отпада карантината за ваксинирани и деца до 17г. след пристигане в UK
Няма промяна в условията за влизане на неваксинирани.
"

И заповедта на МЗ за влизане в БГ от страни в червения списък https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/01/05/zapov … _04_01_2022-3.pdf

"От 7 януари, петък, лицата, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес, 5 януари.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната."

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 21:22 от Сребърна паричка

# 411
  • Пловдив
Съвсем се обърках с тия заповеди.На 29.01 трябва да пътувам за Англия.И ще се върна на 06.02.Отивам на гости на дъщеря ми.Има къде да дам адрес .Чудя се сега какви тестове и кога да правя?Не съм ваксинирана,боледувала съм преди 1 година.Имам антитела но този документ нали не важи за пътуване навън?

# 412
  • Sofia
Тук пише какво е необходимо:
https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-count … -fully-vaccinated

На сайта на външно министерство също има информация.

В общи линии- тест два дни преди да тръгнете, предварително да поръчате и заплатите тестове за 2 и 8 ден след пристигането (което, ми се струва, че прочетох някъде, че отпада, но все още стои като изискване на сайта им), да попълните plf и да стоите под карантина 10 дни, като ако тестът ви от ден 8 е отрицателен, карантината отпада. Ако сте в страната за по- малко от 10 дни, карантината е за целия период на престоя.

# 413
Един приятел ме покани да му дойда на гости в Лондон за няколко дена и ще ме разведе из него,но нищо не каза за карантина. Ако е вярно,че карантината е задължителна до десет дни след пристигането,това е лудост!

# 414
  • UK
Ако не си напълно ваксиниран все още има карантина 10 дена.

# 415
  • Пловдив
Доколкото разбирам от заповедта преди тръгване ще направя ПСР.След като пристигна на 2 ден пак трябва да направя иначе няма да мога да излизам.И на  7 ден когато се връщам за България пак.Само не разбрах ако последният с който ще кацна в София ще имам ли карантина ?И мога ли този последният да го направя в България?Ще имам ли проблеми на летището в Лондон и в София?

# 416
  • UK
Горе е линка, който съм дала към сайта на послоството. Ина промеми от 7 януари, доколкото разбирам трябва ПСР да е направен преди влизане в Бг, но ти си го прочети подробно.

Един съвет, нека дъщеря ти ти поръча теста за ден 2 по-рано, че една приятелка се върна от Бг след Коледната ваканция и 6 дена чакахажтеста и резултатите, децата и закъсняха за училище.

# 417
  • Пловдив
Да ще и кажа.Даже да поръча и онзи за връщането.С една дума за 7-8 дни трябва се направят 3 ПСР теста.

# 418
  • София
Да ще и кажа.Даже да поръча и онзи за връщането.С една дума за 7-8 дни трябва се направят 3 ПСР теста.

С две думи, понеже не сте ваксинирана ще трябва да направите тест преди заминаването, тест до 2-ри ден от пристигането, който е заявен преди заминаването ви и да стоите там в карантина през целия си престой от 7-8 дни.
За връщането ви в БГ също ще трябва PCR тест и понеже Великобритания е в червената зона ще трябва да останете и тука в 10 дневна карантина, защото не сте ваксинсирана.
Помислете дали въобще да пътувате при тези усливия.

# 419
Ще и заминат 500-600 лв по тестове, плюс карантина за целия престой. И аз не бих пътувала, ако не е на живот и смърт.

Общи условия

Активация на акаунт