ЛОНДОН - 11

• 41 129
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Дъщеря ми чака бебе всеки момент и искам да и помогна .За майката парите не са от значение.Само на връщане не бях наясно  ако имам отрицателен тест дали ще имам  10 дни карантина.Но явно да.Остава да се ваксинирам с еднодозова.За друга няма да имам време.

# 421
  • Варна
slavei4e, в посока Великобритания, може и антигенен тест от тук. И както и Alleks е писала и на връщане в БГ има карантина. Ако направиш там  ПСР тест преди полет и след това 72 часа след пристигане в България, втори ПСР тест , то карантината отпада след получаване на резултата , но това са минимум 4 дни.

Доколкото аз ги смятам дните , ще си за 9 дни там  , тъй че и ПСР за 8 ден трябва да правиш във Великобритания и  през цялото време трябва да си в карантина , която се прекъсва заради обратния полет. За полета към България , мисля че може да ползваш резултата от теста за ден 8 , но за да имаш навреме такъв, то трябва да направиш тест на място в лаборатория, за да ти дойде резултата в рамките на 24-36 часа . Ако не правиш ПСР теста преди полет, то в България ще имаш задължителна карантина без отмяна. В такъв случай правиш тест за ден 8, но не чакаш да дойде резултата и все едно пътуваш без тест.

Има някаква възможност да прекъснеш карантината в ЮК, с тест на ден 5 , обаче пак ще трябва да е на място в лаборатория, за да дойде резултата по бързо и примерно на ден 7 ще си "свободна". Това не те освобождава от задължение за тест на ден 8, обаче. Има и друг проблем, ако някой от самолета след пристигане е дал положителен резултат за ден 2 , то по никакъв начин не се освобождаваш от карантина, изпращат СМС-и за уведомяване.

Теста за ден 2 , може да се прави и преди ден 2 , в деня на кацане още , но ти си неваксинирана и отрицателният резултат не те освобождава от карантина.

За да се водиш ваксинирана, трябва да са минали 14 дни след ваксина , нямаш време до полета към ЮК. За връщане към България, обаче ще можеш да ползваш преференцията "без карантина".

# 422
  • UK
Slavei4e спомена, че е боледувала, ако има сертификат той важи при влизането в Бг и с ПСР тест може да се освободи от карантината в България.

А Великобритания в червения списък ли е? Умам някакъв спомен, че в началото на ски сезона я преместиха, но не съм сигурна. Аз се опитах да намеря инфо в сайта на външно министерство, но не успях. От 19ти януари обаче се готви нова заповед за влизане.
Актуалните за в момента изисквани са качени на сайта на посолството в Лондон.

# 423
  • Пловдив
Аз имам зелен сертификат за антитела.Но той нали важи само за България?Не знам някой дали ще ми го признае преди да ме сложат в карантина при кацане в София?

# 424
  • Варна
Да slavei4e, за международни пътувания този сертификат не важи , само в България.

GreenP , за България сте в червения списък , искат се 2 сертификата за да се освободите от карантина  / 2 ПСР, ПСР + Сертификат за ваксинация или ПСР+ сертификат за преболедуване /.

# 425
  • UK
В заповедта на външно министерство е посочено:
4.4. Лицата по т. 4.3. се допускат на територията на страната при представяне на
валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на
аналогичен на тях документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72
часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за
COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС или аналогичен
на него документ.“

Този "сертификат за преболедуване" не е ли същия с който сега миже да се влиза в магазини и заведения в Бг?

# 426
Ако не си напълно ваксиниран все още има карантина 10 дена.
А какво е положението, ако си ваксиниран и имаш зелен сертификат, не разбрах?
Трябва ли пак ПСР тест и има ли карантина?

# 427
  • UK
Неразбрах в коя посока питаш, към Бг или към ЮК?
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_patuvania/
На сайта на Българското посолство в Лондон информацият от двете заповеди е събрана и обощена просто и ясно.
Признавам си, че ми е много трудбо да чета заповедите на МВнР.

# 428
Неразбрах в коя посока питаш, към Бг или към ЮК?
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_patuvania/
На сайта на Българското посолство в Лондон информацият от двете заповеди е събрана и обощена просто и ясно.
Признавам си, че ми е много трудбо да чета заповедите на МВнР.
И в двете посоки. Ще бъда в Лондон за 6-7 дена в края на февруари.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 14:37 от monii

# 429
  • Пловдив
Благодаря,момичета.Ще видя на 19.01 какво ново ще има.И тогава ще го мисля пак.И ще звъня до РЗИ да ми разяснят.Само да сме здрави.

# 430
  • Варна
monii , за ваксинирани в посока Великобритания , искат попълнена plf декларация + закупен ПСР тест за ден 2 и сертификата за ваксинация . Бар-кода на теста, се попълва в тази plf форма и се дава от лабораторията от която сте купили теста / чрез имейл/. Теста за ден 2, може да се прави в дни 0-2 , ден 0 е деня на пристигане , като не се стои в карантина , докато се чака резултата.

За връщане в България за ваксинирани е необходим отрицателен ПСР тест + документ за ваксинация , като ПСР - а може да се направи или във Великобритания преди пътуването, или в България след пристигане, но се стои 72 часа в карантина и тогава се прави теста.

GreenP , сертификата за преболедуване в България се генерира на сайта на his.bg , ако си дал положителен ПСР тест в лаборатория тук в страната. Мисля, че е валиден 6 м. Може да се ползва за влизане в БГ, но не и за пътуване до Великобритания. Признава се в заведения, магазини и т.н. Ако скоро си преболедувал в Англия, също можеш да ползваш такъв сертификат за влизане в БГ , мисля ,че се сваля от апликация на NHS, обаче трябва да си дал положителен " ПСР официален тест" /  при изследване с безплатен ПСР тест от NHS / .

# 431
  • Sofia
Да ще и кажа.Даже да поръча и онзи за връщането.С една дума за 7-8 дни трябва се направят 3 ПСР теста.

Тестовете за 2 и 8 ден се поръчват предварително и информация за тях се попълва в plf формата. Тестът от 2 ден не ви освобождава от карантината, няма да имате право да излизате през целия си престой.
Освен това за връщане в Бг важи единствено ПСР. Ние пробвахме да се приберем с резултата от тези тестве, но нашите бяха някакви swap, различни от ПСР и не ни ги признаха. Имайте предвид като ги поръчвате.

# 432
  • Пловдив
Да ще и кажа.Даже да поръча и онзи за връщането.С една дума за 7-8 дни трябва се направят 3 ПСР теста.

Тестовете за 2 и 8 ден се поръчват предварително и информация за тях се попълва в plf формата. Тестът от 2 ден не ви освобождава от карантината, няма да имате право да излизате през целия си престой.
Освен това за връщане в Бг важи единствено ПСР. Ние пробвахме да се приберем с резултата от тези тестве, но нашите бяха някакви swap, различни от ПСР и не ни ги признаха. Имайте предвид като ги поръчвате.
Благодаря,нямам намерение да излизам и да обикалям.От летището у тях и после обратно.А за поръчването те знаят как и от къде.

# 433
  • Варна
monii , за ваксинирани в посока Великобритания , искат попълнена plf декларация + закупен ПСР тест за ден 2 и сертификата за ваксинация .

monii, без да искам съм те подвела с горното. За ваксинирани, теста за ден 2 след пристигане, може да бъде и антигенен , не е нужно да е ПСР, но така или иначе като купуваш тест за ден 2 от лабораторията, те ще ти изпратят подходящият за момента на пътуване .

# 434
Здравейте, мислим априлската ваканция да пътуваме с децата до Лондон. Неваксинирани сме, има ли все още 10 дневна карантина при пристигане? Нали там отпаднаха всички ограничения, това важи ли и при пътуване?

Общи условия

Активация на акаунт