Добър зъболекар в София

• 638 179
  • 981
  •   3
Отговори
# 975
Здравейте.Може ли да ми препоръчате добър стоматолог за направата на кариес?В последно време попадам все на некадърни младоци.Района няма значение

# 976
  • In the land of Never Never
Здравейте.Може ли да ми препоръчате добър стоматолог за направата на кариес?В последно време попадам все на некадърни младоци.Района няма значение
Изчетете темата назад, може и да намерите някой. Според мен, трудно ще откриете. Особено от по-младите. Печалбари са.
Докато в темата Черен списък на стоматолозите, доста много хора споделят. https://www.bg-mamma.com/?topic=541822.msg49622103#new

# 977
  • София
Изчетете темата назад, може и да намерите някой. Според мен, трудно ще откриете. Особено от по-младите. Печалбари са.
Докато в темата Черен списък на стоматолозите, доста много хора споделят. https://www.bg-mamma.com/?topic=541822.msg49622103#new
Аз мога да помогна , като ориентирам какво за мен е качествена работа,
1. Да ползва Кофердам. Вижте в Гугъл или Youtube какво е кофердам
За мен ако един зъболекар не ползва кофердам, той е максимум средностатистически. В София от 1800 зъболекари съм сигурен, че над 10 процента ползват кофердам(което си е 180-200 зъболекари, което е добро отсяване)
2. Да не приема пациенти на всеки 30 минути
3. Да има негови случаи в инстаграма или фейсбук страницата , които да издават професионализъм. За мен зъболекари, които снимат снимка с телефон, в който има лиги, размазани са и не се вижда добре не говори за прецизност.
4. Гледайте на снимките в инстаграма и фейсбука, пломбите да приличат повече на художествени реставрации, отколкото на пълнеж. Боичките, които съм сложил тук на тази снимка долу не са задължителни, но е показателно, че зъболекарят следва определени принципи. Красотата е симетрия и за мен този зъб е по-красив, ако имитирам оцветяването с боичка,за да е еднака на здравата половина.
5. Не очаквайте цените да са ниски. Добрият зъболекар не е евтин. Реално ако някой работи пломба за 30 минути и взема минимума от здравната каса(77,68лв), а друг зъболекар отделя 90 минути на пациент, нормално е цената да му е поне 2,5 пъти над тази на зъболекарят, който работи евтино, за да има смисъл от цялото това стараене.
6. След такива постове, често много хора ми пишат да кажа имена или да дам контакт. Няма да го направя, по две причини. Първо веднъж изпратих конфликтен човек на мой колега точно от тук От тогава и на мен ми е обеца на ухото. Истината е , че добрият зъболекар също избира пациентите си. Аз веднага по телефона усещам , дали човека е сериозен, дали иска да е по-добър стопанин на зъбите си или просто случайно ме е намерил и не споделяме общи ценности в живота. Когато го написах това в една тема, някаква жена писа, че ще ме намери кой съм аз наглецът, който избира пациентите си(та аз съм длъжен да взема всеки едва ли не)и да ми извика телевизия едва ли не.

Надявам се съм бил полезен и дано помогна или поне да се замислите, при предишните зъболекари, кое от тези неща ги имае и кое не.

# 978
За съжаление има много зъболекари в София и човек не може да е сигурен на кого ще попадне Simple Smile. Ходя при един специалист с кофердам, но си има други проблеми и не мога да препоръчам, та познат, на който имате доверие ако може да ви препоръча, че и познати много.

# 979
  • In the land of Never Never
За съжаление има много зъболекари в София и човек не може да е сигурен на кого ще попадне Simple Smile. Ходя при един специалист с кофердам, но си има други проблеми и не мога да препоръчам, та познат, на който имате доверие ако може да ви препоръча, че и познати много.
Така е. Бях писала по-назад в темата, че България е на първо място по брой на зъболекари на глава от населението в Европа. Като се има предвид, че са главно в големите градове, и че голяма част от населението изобщо няма пари да си плаща за зъболечение, може да се разбере, защо правят ненужни работи или защо хората имат проблеми от интервенциите им. И при това изобилие, колко е трудно наистина да намериш качествен зъболекар. При това зъболечението е услуга, която се ползва не толкова често.

# 980
Търся добър стоматолог/клиника, с опит в областта на денталната протетика. Имам за смяна мостове и корони, като някои зъби са за "прелекуване".  Моля за лични препоръки!
Успяхте ли да намерите протетик?

# 981

Общи условия

Активация на акаунт