Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 69 019
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
Има ли нещо притеснително в тези резултати?
Утре ще се обадя на личната да я попитам.

# 376
Има ли нещо притеснително в тези резултати?
Утре ще се обадя на личната да я попитам.

Резултатите са в норма, само левкоцитите Ви са малко завишени. Това обаче може да се дължи на много неща - наличие на инфекция или скоро прекарано заболяване, бременност, стрес, повишена физическа активност, а също и след хранене.

# 377
Sunny555, благодаря Ви много.

# 378
Здравейте! Днес ми излязоха изследванията и пролактина ми се струва притеснителен. А съотношението между другите хормони не ми говори нищо. Ще помоля за вашето мнение. Благодаря!

# 379
  • Бургас
Moonnii
 Ако не си бременна/ кърмеща трябва да ти направят ЯМР на хипофизата.Имаш ли изтичане на коластра от гърдите?

# 380
Moonnii
 Ако не си бременна/ кърмеща трябва да ти направят ЯМР на хипофизата.Имаш ли изтичане на коластра от гърдите?
               Не съм бременна, правим опити от една година. Относно гърдите, едната лявата ме боли и на зърното имам нещо? засъхнало доста често. Ходих на преглед и заключението беше, че ми растяли? нови каналчета 😀 Забелязвам и от няколко месеца промяна в цикъла... А ТСХ трябва ли да е под 2 за забременяване. Забравих да спомена на 28години съм.

# 381
  • Бургас
Казват,че ТСХ трябва да е около 1 за забременяване,но за моята ендокриноложка около 2 е перфектната стойност по принцип.
Този пролактин обаче пречи за забременяване.Намери добър ендокринолог,трябва да ти видят хипофизта и задължително да намалят пролактина.На лекарстватлекарствата,които съм пила за понижаване на Пролактин пише,че се използват и за лечение на стерилитет,Достинекс,Бромокриптин,виж ги,но не пий без ЯМР и лекарско мнение,не са безвредни!

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 18:03 от mariqivanova799

# 382
Моля за мнение! Въпреки моите  60г, жена съм, не съм имала до сега здравословен проблем, освен борбата ми с килограмите. При последните ми кр.изследвания, се вижда повишен, TSH и инсулинова резистентност, според лекарите. Въпросът ми е: при нормални други хормони на щитовидната жлеза и TSH - 7.8. трябва ли да започвам с лекарства, макар и в ниски дози. Изписаха ми: Еутирокс - 25микрограма?

# 383
  • Бургас
violeta St.,трябва,да.Иначе високото ТСХ води до ритъмни нарушения на сърцето,за съжаление и предозирането с Еутирокс води до същото.Обаче много не се връзва,ФТ3 ти е високо,а ФТ4 е почти на долната граница.Трябва в началото на лечението да си правиш и трите хормона всеки месец.Аз съм с премахната оперативно жлеза,може да попиташ в темата за Хашимото и да потърсиш може би някой професор ендокринолог,антителата ти не са високи.
Инсулинова резистентност не мога да коментирам,не знам много по темата,но има и такава тема,потърси я.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 01:52 от mariqivanova799

# 384
Здравейте, моля Ви за мнение относно този резултат. От микробиология е при преглед с гинеколог.

# 385
Още нямаш резултати. Не го ли виждаш и сама?

# 386
Здравейте, момичета. Живея в Англия и ми взеха вагинален секрет, защото съм със сърбеж и течение, след неуспешен трансфер. Излязоха ми резултатите, но нищо не разбирам, а може би трябва да чакам до другата седмица за разчитане. Има два резултата, които са положителни, и изчетох страшни неща за тях, направо ми иде да си тегля коршума. Може ли някой да ми каже какво значат, моля?
Благодаря предварително! Хубава вечер.

# 387
  • София
Какви толкова страшни неща прочете?
Епителни клетки - няма как без тях, все пак е взета натривка от лигавица. Кожата и лигавиците в талото ни са изградени от епителни клетки!
Лактобацили - трябва да са там. Не е добре да ги няма. Те са нормална флора за влагалището и се “борят” с потогените

# 388
Благодаря ти много, Нандин! Да си жива и здрава Simple Smile

Т.е, всичко е нормално, така ли да го разбирам?

# 389
  • София
Да.
Интересно ми е какво страшно прочете

Общи условия

Активация на акаунт