Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 830
  • 801
  •   1
Отговори
# 525
FSH е висок. Другите не мога да ги коментирам, но е важно лекар специалист да се изкаже. От колко време се правят опити за бременност, каква е възрастта? Може да се наложи да се правят допълнително изследвания.

# 526
Ами след цикъл fsh ми е около 2.7
Около 9 месеца правим опити , аз съм на 28г , мъжа ми на 29
Правила съм и ТАТ и МАТ едното ми е доста над нормата

# 527
  • София
Е2 също ти е много висок за 3-ти ден, прилича ми на задържан Ф. От него пада ФСХ и се полачва Е2.
Прекалено си млада да задържаш Ф, явно имаш накакъв проблем.

# 528
.pepita5 какво е тове че задържан ф
И кое е Е2

# 529
  • София
E2 e Estradiola той трябва ако е всичко на ред да е между 40-60 на 3-ти ден, естрадиола се покачва когато има фоликул, твоят е 212 това значи, че имаш доста пораснал около 20мм. Той обаче е пораснал в предния цикъл не е имало овулация и не е успял да се спука, идва ти другия цикъл, но фоликула си стои още там и това нещо нарушава всичките процеси протичащи в организма за новообразуването на нови фоликули и развитието им. Затова и хормоните са ти нарушени.

# 530
Pepita5 много благодаря за разяснението , много сте мила
Това което ми казва гинеколога ми един път още преди да започнем бебеправене , че имам киста , и той ми обясни че това е фоликул който не се е спукал и следващия път като отидох на преглед вече нямах , каза че не е страшно и всеки път се шегуваше с мен айде другия път те чакам бременна хихихи
Това същото ли е което и ти мислиш че се получава

# 531
  • София
Точно така, правлно ти е казал, но имай в предвид, че тези фоликули когато не се спукат и останат се превръщат в кисти, но може в един момент и тези кисти да не могат да изчезнат сами и тогава се преминава към оперативна намеса.

# 532
.....
Правила съм и ТАТ и МАТ едното ми е доста над нормата

Това са антитела които атакуват щитовидната жлеза, и щом има завишение значи има Автоимунен тиреоидит или т.нар. Хашимото. В този случай са важни как са ТСХ, ФТ3 и ФТ4.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 18:17 от mibobo

# 533
Здравейте, някой може ли да ми каже резултатът. Благодаря

# 534
# 535
Леко е понижена функцията на жлезата, а ТСХ за забременяване е високо, трябва да е под 2

# 536
Правени пкк 5 и 6 месец.
Д3 взимам от 7 месеца, на капки 30 веднъж седмично.. почти като гледам не мърда .. няма спане БЕЗ хапчета и от 3месеца изразена силна фоточувствителност .

Нещо нередно в пкк?
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 11:58 от AnMary

# 537
Petq.grigo,имате Бактериална вагиноза. Това е дисбаланс във вагиналната микрофлора. Ще ви назначат лечение и добавки за възстановяване на лактобацилите.

# 538
  • Parsberg
Здравейте, живея в Германия и при кръвни изследвания се видя, че имам нисък хемоглобин и съответно Анемия. Но никой не ми казва нищо  за др изследвания. Качвам ги тук, ако може някой да ги разчете 🌹

# 539
Аз не разчитам всичките, но е сериозна анемията, освен желязото и хемоглобина и MCV  и MCH са доста ниски, феритина почти го няма... всичко това си сочи. Но виждам, че В12 също е  нисък, те го приемат, че е в норми, но сте в дефицит. За възрастни нивата трябва да са над 500pg/ml, прочетете в интернет по темата.   
След като оправите желязото, защото то сега е по-важно, може да си вземете после известно време и В12 (поинтересувайте се после, има тук тема във форума за дефицит на В12).

А в предвид тези два дефицита - имате ли проблем със стомашно чревен тракт или сте веган/вегетарианец?

Общи условия

Активация на акаунт