Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 69 019
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
# 391
Че ако Епителиалните (дано се пише така) клетки са ти ++ или повече, показвало наличие на сериозна инфекция в тялото, или на черния дроб:flushed:  Това беше за уринарна проба, не за секрет. За съжаление не можах да намеря инфо за секрет, но си се сдухах подобаващо. Пишеше, че може да е индикация за БВ, но в комбинация с WBC клетките, които също трябва да са завишени. Абе, Гугъл е много лош!

# 392
  • София
Епителните клетки нямат нищо общо с черния дроб. Дори в урина не са много диагностичен показател.
Както казах кожата и лигавиците ни са изградени от епителни клетки и дори без намеса се излющват, пък какво остава да се “остърже” участък от лигавицата/кожата.

# 393
  • Пловдив
Здравейте, може ли малко помощ с изследванията? Има ли нещо притеснително? Не са много големи отклоненията, но все пак исках да попитам, докато отида при личния си лекар. Не съм боледувала наскоро, имам леко увеличени лимфни възли от прекарана цитомегаловирусна инфекция. Изследвала съм и витБ12 - 288 (<300 латентен дефицит).

# 394
Привет, може ли да споделите и при мен - виждате ли нещо притеснително от обременяването с глюкоза? Тотал щетата с Б12 е ясна.

Скрит текст:

Мунята си беше принтирала два пъти друго изследване и сега трябва да чака 20 дни до новата среща с джипито. Relaxed

# 395
  • Стара Загора
Yogurina,Трябва да спазва НВ диета дългосрочно, за да не се влоши инсулина в бъдеще. Само на първия час се вижда ИР, на втория час е ок. Интересно е, че на гладно захарта е височка. Възможно е да се предпише малка доза метформин, но едва ли.

# 396
Благодаря, Мария! Flowers Tulip

# 397
Пуснах си на 3ти ден от цикъл FSH,LH,Estradiol и резултатите 12,91 MIU/ml; 4,35  MIU/ml; 65,95 пг/мл. Може ли мнение?

# 398
Здравейте, може ли мнение относно тези изследвания. Преди 2 месеца хемоглобина беше нисък, сега се е нормализирал горе долу. MCV, MCH бяха   ниски също. Rdw си беше и тогава високо, обаче WBC беше 7, а сега е скокнало доста. Бременна съм и не знам дали на това се дължи някой от резултатите в ПКК, но съм на лекар чак другата седмица и ми е интересно. Благ предварително!

# 399
  • София
Здравейте, може ли мнение относно тези изследвания. Преди 2 месеца хемоглобина беше нисък, сега се е нормализирал горе долу. MCV, MCH бяха   ниски също. Rdw си беше и тогава високо, обаче WBC беше 7, а сега е скокнало доста. Бременна съм и не знам дали на това се дължи някой от резултатите в ПКК, но съм на лекар чак другата седмица и ми е интересно. Благ предварително!

Нормални са. При бременност е нормало левкоцитите да са леко повишени.

# 400
Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитане на резултата. Не мога да разбера има ли плоскоклетъчни лезии, какви са препоръките?

# 401
  • София
Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитане на резултата. Не мога да разбера има ли плоскоклетъчни лезии, какви са препоръките?

Не. Това, което има е отбелязоно с V

# 402
Благодаря Nandin!

# 403
Здравейте! Може ли да коментирате изследванията на сина ми (3г и 10м). Детето е с температура без др. симптоми. Според педиатъра е вирусна инфекция, както и според др. лекар, с който се консултирах онлайн, но ще се радвам и на вашето мнение. Отклонеията са много големи и наистина се притеснявам
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 16:48 от AnMary

# 404
  • България <3

Имам няколко неща които са извън норма. Някой разбира ли от тези стойности?
Майка ми има хашимото (за мат и тат), но като че ли ме притесняват лимфоцитите повече, че са завишени. Какво означават завишени лимфоцити в %? Броя им е в норма поне.
Имам иначе оплаквания и затова си пуснах пкк.

Общи условия

Активация на акаунт