Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 30 315
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Зори, честит рожден ден на патерица! Снощи още прочетох, но бях вече в предсмъртна агония и заспах. От 09.00 до 22.00 монтирах детски мебели и днес продължавам. Хееелп🤣

# 151
Момичета, почва се.. В четвъртък ще ми сложат порта и потвърдих за 18 сти 1ва вливка..
Ще ми се пръсне сърцето от притеснение..

# 152
Недеййй! Добре, ако трябва дръпни му един здрав рев! Май не може без това, мила, Тони. Но този рев ще е само за изхвърляне на напрежението, помага, но не променя нещата за съжаление. Но...помни - с всяка процедура по въпроса се приближаваш  към края на този ужас! Ти ще се справиш перфектно и после ще си по-добре, по-красива, по-вярваща в себе си и по-обичаща живота от всякога!

# 153
Недеййй! Добре, ако трябва дръпни му един здрав рев! Май не може без това, мила, Тони. Но този рев ще е само за изхвърляне на напрежението, помага, но не променя нещата за съжаление. Но...помни - с всяка процедура по въпроса се приближаваш  към края на този ужас! Ти ще се справиш перфектно и после ще си по-добре, по-красива, по-вярваща в себе си и по-обичаща живота от всякога!
ДАНО!

# 154
Момичета, може ли някоя да ми разясни какво точно ми трябва за пред ТЕЛК. Днес си получих писмото. Има някакви подчертани неща, ама това значи , че трябва наново да правя всякакви изследвания ли? Та нали съм им оставила при подаването на документите всичките си епикризи , от личния лекар също.

# 155
Unabella, ние двете с теб сме единствените на света с 4 вливки. Не ти ли е леко страшничко? Ти имаш и хормонално терапия, което е много добре. Аз съм тройно негативна. Четири отрови и т'ва е. 😭

Тинтири не си единствената с рак на гърдата с 4 вливки и аз съм с толкова. В интерес на истината при мен се получи едно забавяне, първо направих 25 броя лъчетерапии и след това 4 червени вливания. По принцип нямах назначена химиотерапия, но ки67 се оказа високо и затова направих и химиотерапия. Не се притеснявай, да се надяваме, че и 4 броя вършат работа.

# 156
  • София
Освен л. карта, резултати от изследване на кръв и урина и ренген на б. дроб. Това са група инвалидност ли е или за болничен? Понеже в София вече не пращат писма а се обаждат по телефона.Само първия път за болничен получих писмо.
Тони с теб сме, датата е супер, точно до срещата вече ще си се оправила и ще пием по едно за здраве Simple Smile

# 157
Lagertha аз не работя(не съм работила последните 8 години) и това ми е първо явяване на ТЕЛК. Сигурно е за група за инвалидност. Уффф... нищо не ми е ясно. И за какво да ги правя тия изследвания, не разбирам. Та нали сега съм здрава. То и да ги направя , какво ще докажа с тях?
Не може ли да им занеса изследванията от контролните ми прегледи преди един месец? Дали ще важат?

# 158
kacha, отиваш при личната и й го връчваш. Да дава направления и да не се скатава.
Подчертаното само ти искат.

# 159
Трябва като се явиш да носиш подчертаното, Кача.

# 160
Значи кръв и урина ще дам за изследване, обаче това с рентгена няма да стане. Ще им занеса стария от преди месец. Няма да се облъчвам всеки месец егати. Надявам се да разберат. А някаква етапна епикриза от личния дали ще трябва?

# 161
  • София /Абсурдистан
От опит да кажа, че на ТЕЛК-а трябва да се занесе копие от  документация, всякаква, каквато се сетите, че е свързана с болежките. Мен са ми връщали за неща, които не са били подчертани. Та сега ходя с една супер дебела папка с подредени документи по хронология. Каквото и да поискат, всичко има вътре.

# 162
  • София
Да питам и аз нещо за  ТЕЛК.Като сте използвали 180 дни ,после имаме право на още 3 пъти по 60 дни с ТЕЛК.Аз си пуснах първите 60 дни ,защото още ходех на лъче,но като свършиха,реших да не взимам повече болнични.Трябва ли да ходя на комисия и тя да реши дали мога да се връщам на работа или просто не ходя за повече болнични и това е !
 Питам, понеже днес ходих да подавам документи за ТЕЛК за група .Служителката беше безкрайно нелюбезна и се държа ужасно.Пита ме аз ли съм си решила,че съм годна за работа,че да се връщам или комисията е решила .Та за това ви питам ,да не ми върнат сега документите.Те всъщност ми искаха само един протокол,който ЛЛ изготви.
 И още един въпрос.Ако се наложи другия месец кюртаж на матката или по-сериозна операция,мога ли да си ползвам болничен от болницата ,в която ще направят операцията?

# 163
  • София /Абсурдистан
От болницата ще ти дадат аправление с диагнозата за ТЕЛК и те ще решат дали да ти дадат болничен. Ако е само за няколко дни, пусни си отпуска и не се разправяй.

# 164
Тинтири, правилно си е спомнила, че на мен, поради прецакани вени  и невъзможност да ми сложат абокат никъде по ръцете, ми го турнаха на крака- даже ме опаковаха с едни мрежички, че да мога да си обувам чехлите. Та, намират начин, като няма как от ръката....И, Тинти- дано бързо, безболезнено и без последствия да минава утре манипулацията.
Антония, от мен един съвет- започни да мислиш за химиотерапията като нещо хубаво, като твоя шанс да оздравееш и  да пребориш гадинчето. Започнеш ли по този начин да го приемаш, а не като мъка и наказание, ще ти е в пъти по- леко. И за съквартирантките- не ги слушай като разправят гадости и се оплакват......сменяй темата или слагай слушалките. Нямаш нужда чужди страхове да споделяш  Naughty
Аз да питам, във връзка с питането на  kacha- снимката на бял дроб от кога трябва да е най- много.....че аз имам правена преди 5мес. и се надявам да не ме карат пак да се облъчвам....Иначе кръв и урина ще им дам, само да минава....
Зори, аз ползвах 4 месеца, след 180 дни( като за последния уж не можеше, ама се оказа че можело, стига да са на кеф). Сега, пуснах отпуск, по съвет на Инспекция по труда, докато ми дойде времето за комисия за процент....А, тая служителка нещо не е била на фокус- не ѝ е на нея работа да ти държи сметка дали и кога ще се върнеш на работа. А и ти нали не спира да работиш- явно си си преценила силите....

Общи условия

Активация на акаунт