Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 526
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, Heart
Тинтири, Grinning, така си е. Радвам се, че е минало успешно. Къде прави операцията? Имам две бенки, които трябва да проверя, че не ми харесват и се чудя на кого да се доверя. Дъщеря ми от раждането е водена по дерматолози, че беше с тежки екземи, разни светила сме обиколили в София и имам особено чувство към тия лекари.

# 181
Момичета започвам работа и то съвсем скоро. Нова работа, спечелихме изборите и ще ставам зам. кмет в Оборище.
От лечението си правя химията(на бялото съм) още две имам от назначените 8 броя. Сега ще правя сцинтиграфия и след два месеца скенер. Добре съм, нали сме живи.

# 182
Тото, радвам се, че се появи и си добре! Зящото си добре, макар и във филма. 🍀🍀🍀❤

# 183
  • София
Марита, браво момиче! И аз съм от тези дето не се дават на мъжка работа, но гледам да се спирам, че какъв пример даваме на децата, жената да може и прави всичко Sad
Тото , добре си се завърнала в темата, хайде, аз си намерих Йога практика, ако искаш на лични да не спамим Heart
Бони, честито, интересно поприще си си избрала. Признавам на мен това ми е много чуждо. Пожелавам ти да си сбъднеш обещанията без това да ти коства нерви и здраве!
Тинтири ти защо реши да я махаш тази бенка, много ли беше належащо. Знам че е добре да се махат такива неща, но аз ако мига да пропусна пропусма интервенции. Имам едно масто обазувание на врата и не знам от какво , а расте Sad
Аз пак имах нощни приключения със сърцето. Вчера пих следобедно кафе и после имах много работа у дома, и легнах късно . Към 1:30 пак една аритмия ли е какво , като сърцебиене, все едно ми се отваря сърцето, а изобщо не бях притеснена, нямах никакво време да мисля и да тъгувам. Станах , кръвното високо, пих хапче, малко вода с мед и канела се пооправих. тази сутрин ходих да си подавам док. за пенсия, и като вървях на връщане пак същото , спраях пих хапче и така се завлякох на работа. Не е добре, не знам какво е това. Дали спира след приключване на херцептина?!
Лейди на теб подновиха ли ти херцептина?

# 184
Здравейте, момичета, за съжаление ще се включа и аз в темата.

На сестра ми й откриха рак на гърдата преди 20тина дни. Направиха й биопсия и вчера излязоха резултатите от хистологията. Единственото, което успях да разбера от резултатите на базата на това, което изчетох от темите тук е, че ХЕР2 е негативен и че има 75% шанс за отговор към терапията (което май е добре).
Хирургът, който маха образованието, каза че иска да махне само зърното и първия ред лимфни възли, а лечението ще коментира след като излязат резултатите от онкологичната комисия. Междувременно потърсихме второ мнение, което беше да се отстрани цялата гърда задължително.

Може ли някой да препоръча добър хирург за още едно мнение, за да можем да разберем дали махането на цялата гърда е наистина нужно или е просто остарял метод.

Също така ще съм много благодарна, ако някоя от вас има информация за клиниката в Турция - Анадолу, тъй като не успях да намеря темата, в която е обсъждана.

Успех и сила пожелавам на всички в лечението!

# 185
Здравейте, момичета, за съжаление ще се включа и аз в темата.

На сестра ми й откриха рак на гърдата преди 20тина дни. Направиха й биопсия и вчера излязоха резултатите от хистологията. Единственото, което успях да разбера от резултатите на базата на това, което изчетох от темите тук е, че ХЕР2 е негативен и че има 75% шанс за отговор към терапията (което май е добре).
Хирургът, който маха образованието, каза че иска да махне само зърното и първия ред лимфни възли, а лечението ще коментира след като излязат резултатите от онкологичната комисия. Междувременно потърсихме второ мнение, което беше да се отстрани цялата гърда задължително.

Може ли някой да препоръча добър хирург за още едно мнение, за да можем да разберем дали махането на цялата гърда е наистина нужно или е просто остарял метод.

Също така ще съм много благодарна, ако някоя от вас има информация за клиниката в Турция - Анадолу, тъй като не успях да намеря темата, в която е обсъждана.

Успех и сила пожелавам на всички в лечението!

Чакай малко, значи и на мен ми беше хер2 негативен и 75% да реагирам на терапия... Лифната дисекция е достатъчна според мен. А и зависи колко е бил голям тумора.
От моя опит, в Сити клиник точно това ми казаха, не е трябвало да се бърза с операцията, имат си апарати които да видят по добре кое е нужно на този етап. Моя съвет е с хистологията от биобсията директно на онколог, преди каквито и да е мерки. Решение да отсрани цялата гърда е твърде крайно и до колкото разбрах и аз от всички лекари на които бях и от момичетата тук не дава гаранции за нищо. Това което ви е казал първия хирург и на мен ми казаха. После ми твърдяха други че цялата гърда трябвало и накрая всъщност квото е направено е достатачно! Сега химио и т.н . Не правете моята грешка! Ако сте в София или в Сити клиник при др Ганчева или в Надежда при Тимчева..
Вярвам че и другите момичета ще ме подкрепят в мнението ми.А ако хирурга е онколог си останете при него, но без онколог не. Това е моят опит и съжелението ми, че не потърсих онколог още след първата хистология..

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 13:54 от Антония Д

# 186
Jvb,
При кои хирурзи сте били? С две ръце препоръчвам проф. Иван Гаврилов от Онкото София, има и частен кабинет. Единственият проблем е, че часовете и за декември може да са свършили. Ако успеете да стигнете бързо до него и ви прегледа, правите каквото каже!
Относно клиниката в Турция - мисля, че всички момичета в групата се лекуваме в България. Работи се по международни протоколи, моите лекари например непрекъснато са по конференции и симпозиуми, запознати са с новостите.
Успех! Heart

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 14:24 от Sheli17

# 187
  • София /Абсурдистан
Момичета, Heart
Тинтири, Grinning, така си е. Радвам се, че е минало успешно. Къде прави операцията? Имам две бенки, които трябва да проверя, че не ми харесват и се чудя на кого да се доверя. Дъщеря ми от раждането е водена по дерматолози, че беше с тежки екземи, разни светила сме обиколили в София и имам особено чувство към тия лекари.
С 2 ръце съм за д-р  Люси Попова от Токуда. Отличен дерматолог, една от най-добрите. Иди при нея и няма да съжаляваш. Обаче не работи вече с касата.
Мацкии, няма да имам още херцептин. Сбъркано е при броенето, не са взети в предвид вливките заедно с химията. Сега ми се обади онколожката, всичко е точно, имам ги всичките 18. Започваме  сега да борим непоносимостта към хормоналните таблетки. За начало ще тествам Аримидекс, да се види дали го понасям.
Бони, честита ти нова работа! Следващия път да ме вземете в предизборния щаб, едната от специализациите ми е точно такава Simple Smile

# 188
Ето ме жива! И детето е живо🤣 Легнах си в 01.00 и станах в 06.00. Добре си пийнах. Цели 3-4 чашки😜 Ама пък нямах проблем със съня хахахааа
Значи викате просто е време за смяна на мъжа🤣

Бони, браво бре девойко! 😊 Успех!

Лейди, в какво се изразява непоносимостта ти към хормоналните?

Още щях да пиша, но забравих. Спи ми се. Имам да оправям сега още в детската🤮 А и ме е страх, ако сега спя какво ще правя нощес?

# 189
Jvb,
При кои хирурзи сте били? С две ръце препоръчвам проф. Иван Гаврилов от Онкото София, има и частен кабинет. Единственият проблем е, че часовете и за декември може да са свършили. Ако успеете да стигнете бързо до него и ви прегледа, правите каквото каже!
Успех!

Ходихме при доктор Евгени Василев в Тина Киркова, който препоръчва да се махнат само зърното и лимфните възли.
Днес са я гледали двама професори от ВМА - единият е мамолог, а другият е онколог, които са били категорични за цялата гърда, защото ракът е бил мултифокален, което значело, че е много ядрен.
Големи надежди имаме за адекватно мнение от турската болница, но знам, че там не прибягват до премахване на цялата гърда.

Как въобще се разбира на кого може да се довериш и дали някой не прибързва просто Disappointed

# 190
Как въобще се разбира на кого може да се довериш и дали някой не прибързва просто Disappointed
[/quote]
Събираш мнения и при две три еднакви това е... И аз задвах същия въпрос..

# 191
  • София
Момичета, Heart

Д-р Пепа Георгиева, Болница Света София. Много е мила и прекрасен специалист. Тя е онко-дерматолог. Между другото, днес ми каза (докато си бъбрехме на операционната 😆), че химиотерапията можела да активира, ако има разни не-добри образувания по кожата. Така че, момичета, наблюдавайте се и ако имате разни бенки, дето не ви харесват, непременно отидете да ги видят. Ето, при мен тя огледа всичките ми бенки по цялото тяло, но тази не я хареса от пръв поглед и каза, че трябва да се махне. То не било и бенка, де, Ами некротирала тъкан. Иначе си е такава от много години, не се е променила. Но тя беше категорична. Сега ще видим хистологията какво ще покаже.

Тинтири ти защо реши да я махаш тази бенка, много ли беше належащо. Знам че е добре да се махат такива неща, но аз ако мига да пропусна пропусма интервенции. Имам едно масто обазувание на врата и не знам от какво , а расте Sad

Бях на профилактичен преглед лятото и докторката каза, че е за махане, както писах горе. Изчакахме да минат всички терапии и го направихме днес.

За д-р Василев мога да кажа само, че не прибягва излишно до премахването на цялата гърда. При мен я махна, защото аз поисках, и след като го обсъдихме. Той каза, че понеже съм със съвсем малки гърди, ще остане много малко "материал", за да е сигурен, че е махнал всичко. И аз реших кардинално въпроса и го улесних. Та мисълта ми е, че той не маха излишно. Но връщайки се назад, ако можех да върна времето, и аз бих се консултирала с онколог преди операцията.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 14:53 от Тинтири-Минтири

# 192
Jvb, за д-р Василев добри неща се чуват, и във ВМА има оперирани момичета, също доволни. НО: онкологичен проблем се оправя в онкологична болница. Няма да ти разказвам за 7 дни какви проучвания съм правила, после какви връзки и контакти впрегнах, за да се добера до операция от най-добрия в България...не само мое мнение, а преобладаващо в академичните медицински среди.
Тото, моят личен герой! Heart Много тежка борба водиш, възхищавам ти се! Hug
Маритка, и мебели щом сглобяваш, номер 1 си, няма кой да те измести! Heart
Момичета, много целувки и прегръдки! Здраве за всички! Hug

# 193
Тото радвам се че те виждам и че скенера е добър.
Бони успех в новото поприще.
Марита голяма фурия си.
За проф. Гаврилов  приема в сряда сутринта в онкологията. Аз се обадих сутринта в приемния кабинет и сестрата ми каза че ако отида до половин час ще ме включи. Така и стана вечерта трябваше да отида и на биопсия в частния кабинет и във вторник бях в операционната. Момичетата са много доволни и от доктор Василев и от военна болница.

# 194
  • В царството на игрите:)
Междувременно потърсихме второ мнение, което беше да се отстрани цялата гърда задължително.
Когато тумора е зад зърното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави мастектомия. Не знам кой ви е дал първото мнение, но определено не е ок. Това е златно правило в гръдната хирургия и ако лекар ви каже, че не е нужно отстраняване на гърдата значи има проблем. С цялото ми уважение към д-р Василев, ако той е препоръчал частична опреция при това положение, определено поема голям риск. Иначе аз винаги ще препоръчвам моя хирург - д-р Н. Марков от Онкологията в Дървеница, но не за поредно мнение, а за операция и то по - бърза при положение, че вече има и биопсия.
Радвам се за хубавите ви резултати и се надявам все да е така.
Тото, аз също работя в община, така, че е хубаво да се запознаем и честит нов пост! Успешен мандат!
На мен ми предстои сцинтиграфия, но още с чудя кога точно да я направя.

Общи условия

Активация на акаунт