Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 542
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
И аз съм стиснала палците на Зори, но каквото и да се случи, нека да е най- доброто за нея и за здравето ѝ! Praynig
Аз, тия дни съм в някакъв вихър от случайни събития и изненади, та почти не ми остава време да намина...

# 211
Марита,да се оправя бързо детето!
 За гърдите - ти прави ли им някакви масажи,за да не стане тази фиброза?Моят лекар ми каза да правя и може би 1,5-2 месеца правих.Мазах се и с един билков гел ,таблетки пих.
Абсолютно нито дума по въпроса никой не ми е казал, нито мазила ми дадоха освен за белезите от разрезите. Обаче аз точно първите 1-2 месеца едва ходех от болка, та не си представям да ги масажирам. И сега никак не ми е приятно ако се пипат много. Ако натисна по-сериозно още си наболва някак подкожно. Ти защо искаш да махаш матката? А яйчниците? Незнам....аз като знам без яйчници какво става с организма май предпочитам да си ги имам.
Детето май само е настинало.

# 212
Марита засега никой не иска да си прави допълнителни операции. Като пием Нолвадекс ни предупреждават на 6 месеца да ходим на гинеколог за наблюдение. Ти нали и ти мина на това лекарство?  Нищо ли не са ти казвали?  На мен ми намериха киста , спрях го пих 10 дни хормони и скоро трябва да отида на контрола . От паника така и не разбрах колко е дебелината на матката, забравих да питам, а уж за това отидох. Надявам се лекарката да не ми е спестила нарочно тази информация.

# 213
Аз пък най-после се наканих и записах час за ехо на гърди другата седмица. Да видим мойта гръдна киста какво прави. Та вие проверявате долните женски органи, аз – горните.
Някой беше писал горе как било без яйчници, ми добре е.  И без матка също. Не чувствам промяна, освен пълнеенето и че не ми идва. И плюсове открих  даже - че рязката менопауза установих, че е по-добър вариант от  постепенната.  Дето рекламират по ТВ разни хапове за менопауза въобще не разбирам защо са им. Всичко става изведнъж  - прас и после се адаптираш. Колаген, магнезий, калций и други подобни се следят, щото намаляват, ама с храната чудесно може да се балансира това, просто трябва да го имаш предвид.  Холестерола пък скача, кръвното почва да играе физиологично, щото яйчниците регулирали нещо си,  пък вече нали ги няма – обаче не виждам стрес при регулирането на всичко това по естествен начин, нито се напрягам, нито съм се вманиачила. Така или иначе всичко това става, но бавно и мъчително и депресиращо. Тук няма нервни хормонални кризи, няма ПМС-та. Поне при мен е така. Остарявало се по-бързо, ми не се намирам остаряла, само наедряла, хаха

# 214
Аз, съм без матка и яйчници от 6 години и също не се оплаквам. Даже, направо се рахатясах като ми ги махнаха, че преди това само нерви и проблеми покрай тях...Да, имаше малко сътресения първата година, но после така си се натамъни всичко и проблемите ги забравих. И, всъщност, почнах да пълнея покрай химиите, преди това просто позагладих косъма, станах малко по-женствена, но в никакъв случай не и дебела.

# 215
Искам да ви попитам ехографа достатъчен ли е за профилактичен преглед на 45 години?

# 216
  • София
Благодаря ви!Д-р Карагьозов каза,че всичко изглежда добре,само лигавицата дето е по-дебела.Той я е измерил 10мм.Той препоръчва хистероскопия ,защото абразиото вече не се правело и било остарял метод.Питах го за превантивно махане-той каза, че е ЗА.Сеща ще изчакам другата седмица резултатите от цитонамазката ,ще пусна изследване на Естрадиола пак и после ще реша,какво да правя.

REN,а хормоните кой ти назначи за кистата- онколозите или гинеколог?На мен ми бяха казали,че правя ли кисти ,докато съм на Золадекс,направо да махам яйчниците.

За килограмите - то дали си без яйчници или си на Золадекс,не е ли същото?Че аз за сега не качвам - от 5м съм на Золадекс и не съм мръднала.

Ida,зависи от лекаря,който те гледа - ако е добър.Моят рак се видя на ехограф.После ходих и на второ мнение, там ми направиха мамография ,но казаха, че на ехографа даже се виждало по-добре и ако е била само мамографията,са щели да го пропуснат.

# 217
Ехографа дава насоки и съмнения, ако има нещо, после се конкретизира. Но, да ехограф, аз така си следя гърдите. За гинекологичен преглед обаче, ехографа да е от оня неприятния, трансвагинален.

# 218
Благодаря за отговорите-става въпрос за гърдите.

# 219
  • София
Искам да ви попитам ехографа достатъчен ли е за профилактичен преглед на 45 години?
Достатъчен е, ако те гледа добър специалист, че мен ме гледаха и нищо не видяха на първия преглед.....

Зори това при теб не знам дали е от Золадекса, то и ти се съмняваше . Само за 5 месеца..... ще видя и на мен какво ще ми кажат на 28-ми

# 220
Зори аз бях в диспансера на гинеколог. Предполагам че е и онколог. Иначе го консултира и с онколожката. Трябваше да ми дойде 3 или 4 дни след като ги спра, но днес става седмица. ( аз не съм ходила от години на гинеколог и не съм сигурна че нолвадекса е причината. Вземах го 2.5 месеца само. На всичкото отгоре аз нямам золадекс .)

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 17:48 от REN!

# 221
  • София
Е,щом не си на Золадекс е друго.

Лагерета,той Золадекса не удебелява лигавицата,само Нолвадекса(поне аз така знам),а него го пия от 45 дни само.

Момичетата без матка и яйчници,как ви ги махнаха - лапароскопски или отворена?Карагьозов прави лапароскопска.

# 222
Изпуснах ви, мацки. За ТЕЛК - аз съм в СФ и получих писмо. Обадих се на дадения тел. в писмото и попитах дали важи епикриза от месец май, те казаха "да". Аз лежа във ВМА. Вчера ми махнаха нещото от белия дроб и сега чакам хистологията.

# 223
Арми бързо възстановяване. Стискам палци.

# 224
  • София
Арми, бързо възстановяване и да няма нищо притеснително на хистологията!

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 20:05 от Тинтири-Минтири

Общи условия

Активация на акаунт