Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 579
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Тинтири, много се радвам. Хайде това да е първата от серия хубави новини относно твоите стресове напоследък.
Днес пък няма да пия вино, щото я карах на плодове и на празен стомах хич не ми е винено. Или да пия...
Тони, не предлатат ли психолог към онкото? Би трябвало. Не му се чуди много.
Пиини си..веднъж се живее и аз си сипах едно малиново винце. Наздраве! Най добрия психолог е то.
Не знам предлагат ли..аз днес бях толко ревяща и питах даже, не може ли да се откажа от химията и просто ми се каза: не. Сиг предлагат, ама трябва да си питам.

# 526
  • София
Аз преди първата химия имах среща с психоложката в Сити. Със сигурност ще се видиш с нея, но попитай, за да е по-скоро, Тони.

Ох, Лейди, от това се страхувам, че ще трябва пак лечение. Тамън се повъзстанових, и пак... Ама каквото трябва, избор нямам

# 527
Ние тук (UK) нямаме алпразолам( ксанакс) , иначе си го спомням , че бяха едни розови хапченца и си ги продавахме много вървежно без рецепта ( преди 10 год.) .
Също, при нас  Clinical psychologist е най- високата титла за психолог. Имат повечето PHD степен , което е над мастърс и си е докторат. Не съм чула за психотерапевт като титла. Явно в България има някакви борби между соц - системата и западната система. Дано се гласува закона , та да се урегулират нещата. Много са кадърни клиничните психолози , но трудно се стига до тях. Който има късмет за сесии с тях се оправя, освен ако не е с личностно разстройство - тогава гледам и те вдигат ръце и не се занимават с терапии въобще, само го констатират и точка. Много интересно.

# 528
  • София
Имам меланом Sad Бошнакова погледна стъклата и потвърди. До няколко дни ще стане пълната хистология да видим колко е агресивно това чудо. Та така...

# 529
  • София
Имам меланом Sad Бошнакова погледна стъклата и потвърди. До няколко дни ще стане пълната хистология да видим колко е агресивно това чудо. Та така...
Егати тъпото Sad . И това ще мине Тинти, нали знаеш, сега малко ще ти е кофти но ще мине. Прегръдки!

# 530
Cry Дано не е нещо чак толко страшно.. Sad

# 531
  • Варна
Тинти,силно гуш и стискам палци!

# 532

Силно гуш и от мен. Purple HeartPurple HeartPurple Heart
Нека да го видят онколозите, продължавам тайно да си мисля, че накрая ще излезе, че не е толкова страшно. Дано, дано!
Баси, сори, ама ми се ще по-цветущо нещо да кажа от баси – значи всяка бенка е съмнителна, така ли да го разбирам. Ако имаш сто бенки и стоте ли са съмнителни? Ми нещо гнило ми звучи.
Аз нямам бенки, по-тъмна ми е кожата, май бенките ходят по по-беличките. Но децата са метнати на баща им а особено малкото си има в изобилие.

# 533
Все си мисля, че нещо не е както трябва при тази диагноза - меланом. Пет скенера се използва за диагностика на меланом, защо този меланом не е бил отчетен? Тинти, колко е голям този меланом?

# 534
  • София
По-малко от половин сантиметър беше бенката. Дерматоложката каза, че е трябвало да светне на ПЕТ скенера, ако го е имало. Т.е. или е нямало меланом преди 6 месеца, или някой не е догледал. А дали е възможно на бенка, дето не е мръднала от 30 години клетките й изведнъж да станат ракови за 6 месеца, нямам идея.

# 535
  • София /Абсурдистан
Ние тук (UK) нямаме алпразолам( ксанакс) , иначе си го спомням , че бяха едни розови хапченца и си ги продавахме много вървежно без рецепта ( преди 10 год.) .
Също, при нас  Clinical psychologist е най- високата титла за психолог. Имат повечето PHD степен , което е над мастърс и си е докторат. Не съм чула за психотерапевт като титла. Явно в България има някакви борби между соц - системата и западната система. Дано се гласува закона , та да се урегулират нещата. Много са кадърни клиничните психолози , но трудно се стига до тях. Който има късмет за сесии с тях се оправя, освен ако не е с личностно разстройство - тогава гледам и те вдигат ръце и не се занимават с терапии въобще, само го констатират и точка. Много интересно.
Това, че не си чула, не означава, че няма. За протокола - завършила съм специализация в съответна психотерапевтична школа в Германия, в клонът и за източна Европа. На сертификата си пише "психотерапевт", сертифицирахме се заедно с немските колеги, които получиха същите сертификати като нас. Изпита ни беше общ и за нас, и за тях. Така че какъв соц пък да има.  PHD степен имам от БАН, но тя не е задължителна за самостоятелна практика. Виж, в САЩ без нея не може изобщо и дума да става. Тук изискванията за обучение за професията от няколко години са приравнени към европейските и са същите. Само за докторантурите ги приравниха от есента миналата година.
 Клиничната психология тук е магистратура и не дава право да се практикува самостоятелно, а само към болница, обикновено психиатрична. За тази цел се кара след нея 5-годишна специализация към някой от медицинските университети, където се обявяват местата, ако има такива за годината. И по принцип магистратурата по психология не дава право на самостоятелна работа, само към институция може, иначе изисква се специализация след магистър, нещо подобно като при лекарите. Само логопедите са изключение. Всички чакаме закона, но го няма.
Миналият месец бях на семинар, където имаше обучители сертифицирани психотерапевти от цяла Европа, от Англия имаше също. Аз бях в белгийската група, темата беше такава, но имаше терапевти от къде ли не.
А Ксанакса тук се продава само срещу зелена рецепта и няма начин да си го купиш свободно защото лекарствата на зелени рецепти се водят на отчет и дори не всички аптеки работят с тях.

Тинти, съжалявам за това, което става. Къде ще се лекуваш сега? В Сити може ли, или те пращат на друго място?

# 536
  • София
Лейди, ще изчакам хистологията от проф. Бошнакова и ще ходя в Сити да видя те какво ще кажат. С Дудов ли да правя консултация, се чудя, или направо с Ганчева... И аз не знам, не мога още да го осмисля. Дерматоложката, която е и онко-незнам-си-какво, казва, че нямало да се налага лечение, само проследяване. Ама какво ще се следи, нямам идея.

# 537
Поискай според мен преразглеждане на диска от Пет скенера, тази бенка нали я имаш от десетки години?

# 538
Тинтири, съжалявам и ти стискам палци да се направи каквото е необходимо. Нека да излезе тази хистология, да станат ясни детайлите и да се действа. Гледах в нета статии как се развива меланомът и като всеки рак, хванат на определен етап, си има лечение. За мен е недопустимо, ако е пропуск на Сити, но като излезе хистологията, те могат да си направят проверка на записа. Лекуващият пази оригиналния диск, така ми казаха от образната. Аз съм страшен Тома Неверни, всичко подлагам на съмнение и много ми тежи това ми качество. Неведнъж съм се борила да не съм такава, че трудно се живее така. Аз бих настоявала за проверка на резултата от скенера, ако е възможно.
Ще ходя при твоя дерматолог, моята бенка е далеч от това, което описваш. Няма такава скапана ситуация! Прегръщам те!

# 539
  • София /Абсурдистан
Лейди, ще изчакам хистологията от проф. Бошнакова и ще ходя в Сити да видя те какво ще кажат. С Дудов ли да правя консултация, се чудя, или направо с Ганчева... И аз не знам, не мога още да го осмисля. Дерматоложката, която е и онко-незнам-си-какво, казва, че нямало да се налага лечение, само проследяване. Ама какво ще се следи, нямам идея.
Ще му се и невидяло ... Обади се по телефона на д-р Ганчева, ако го нямаш, ще ти го дам и я попитай какво да направиш в тази ситуация. Тя трябва да знае. Нали тя ти е лекуващата лекарка? При професора не знам дали ще се доредиш толкова бързо,ама тя и без това ще го съгласува с него на комисията. Но ако имаш опция да влезеш веднага при него, пробвай. И не се отчайвай, аз в рематологията бях в стаята с жена, оперирана от това в Токуда и беше си съвсем добре, бяха я стабилизирали. Как пък не се сетих да я попитам подробности, но и тя много не говореше за това.Искаха да и сложат инжекция в раменната става и тя не позволи. Никой нищо не и каза, но явно не може набождане и рани. За козметика ми каза, че само на Бочко детските козметики ползва, нищо друго. Явно така трябва. Хайде виж какво става и да пишеш. Ще се оправиш, навреме си хванала. А по какъв повод отиде при дерматолог? Имам бенка под окото аз, хич не ми харесва и съм се навила да я махам.

Общи условия

Активация на акаунт