Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 613
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
За Ривър парк мисля, че ако не продават на сравнително ниски цени ще им е трудно с продажбите. Там на 226 000 м2, ще построят над 350 къщи. Като се вземе предвид каква част от тази площ отнемат улиците и общите части ще се окаже, че и там къщите няма да имат нормални дворове. Под Проя има комплекс от редови къщи, но не са бели. Изглеждат с хубава и обширна озеленена част, но не съм попадал на обява за продажба. Предполагам, че ти имаш предвид комплекса под ресторант Бос. Там цените са ниски, но вероятно имат проблем със събирането на месечните такси, защото изглежда позанемарено. Къщата, която съм оградил в зелено се продаде за над 1 млн евро. Направо не ми се вярваше, че е възможно. Тя е с двор от 1200 м2 в много добре поддържан и охраняем затворен комплекс. Къщата пред нея ми казаха, че е продадена чисто нова за 1.3 млн евро, а по диагонал се пада комплекса, за който ти питаш.

# 541
Да, за него питам. Не са баш под Проя, прав си, но май са в близост. И на мен ми се стори позанемарено. Иначе имат охрана, доста зелени пространства...Цените и там са към 330000 евро. Чак евтино да е, не мисля. Не гледай какви квадрати пишат. В тях са включили и покрива, който уж трябва да играе ролята на тераса, но в момента по-скоро е водопад от него. Те също нямат двор.
А за Ривър парк обявените цени на този етап са от 270 000 без ддс за най-малките. И на мен ми се струва, че ще стане нагъчкано и скъпо за това, което ще предложат, но ще поживеем и ще видим. Мястото,  като ги застроят тези ливади, ще е доста комуникативно, особено ако докарат и метрото до Ринг мол. Единствено не мога да си представя как ще минава лифта през комплекс Морени както са го планирали.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 15:28 от Анонимен

# 542
  • София
Ако става въпрос за къщичките със зелените покриви, бях наскоро на оглед там. Според брокерите има една единствена свободна къща (от по-малките) с 3 спални и кабинет, който би могъл да е и четвърта миниятюрна спалничка. Въпреки че къщата е построена пред 10 години и терасата на покрива се нуждае от ремонт няма течове, което означава, че хидроизолацията е добре изпълнена. Малка ми се видя на мен, обаче и не е "моята" къща. Таксите в комплекса в момента са 300 лв. месечно.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 16:14 от Onna-bugeisha

# 543
Аз съм в потрес от цените на къщите в Божурище и селата около него.

# 544
Аз съм в потрес от цените в цяла София. В потрес съм че и толкова много хора купуват апартаменти. Ама какво да правиш, България страна на неограничените възможности.

# 545
Ако става въпрос за къщичките със зелените покриви, бях наскоро на оглед там. Според брокерите има една единствена свободна къща (от по-малките) с 3 спални и кабинет, който би могъл да е и четвърта миниятюрна спалничка. Въпреки че къщата е построена пред 10 години и терасата на покрива се нуждае от ремонт няма течове, което означава, че хидроизолацията е добре изпълнена. Малка ми се видя на мен, обаче и не е "моята" къща. Таксите в комплекса в момента са 300 лв. месечно.

Точно за същите. Не знам в една и съща къща ли сме ходили на оглед, но тази която видях аз имаше течове от тавана ( то точно тогава валеше по време на огледа), имаше скеди от течове от почти всеки прозорец и врата, отделно имаше и големи влажни петна от градината, което означаваше нужда от ремонт на хидроизолацията около основите. Цената беше 330000 евро. Квадратурата според мен около 250 кв, нищо че е обявена на 300 и нещо кв. Отделно външната стена на комплекса е с паднала фасада.

# 546
....
Не знам в една и съща къща ли сме ходили на оглед, но тази която видях аз имаше течове от тавана ( то точно тогава валеше по време на огледа), имаше скеди от течове от почти всеки прозорец и врата, отделно имаше и големи влажни петна от градината, което означаваше нужда от ремонт на хидроизолацията около основите. Цената беше 330000 евро. Квадратурата според мен около 250 кв, нищо че е обявена на 300 и нещо кв. Отделно външната стена на комплекса е с паднала фасада.

Ако това беше положението в апартамент какви ли щяха да бъдат коментарите?!? Дупка, пещера, и т.н.

# 547
Аз съм в потрес от цените в цяла София. В потрес съм че и толкова много хора купуват апартаменти. Ама какво да правиш, България страна на неограничените възможности.

Много хора източват пари през еврофондове , има и много програмисти взимащи 5-6 пъти над средната заплата. Оттам идват голяма част от сделките.

# 548
Ами....от една страна си права. От друга страна ако е апартамент в такова състояние най-вероятно цялата сграда е така и това допълнително допринася да е като дупка. Тук къщите наоколо са поддържани където се живее. Площите из комплекса също. Някой ентусиаст ако му се занимава да си отремонтира тези дефекти има доста потенциал да не изглежда дупка. То и в момента погледнато отвън не изглежда като дупка. Падналата мазилка от зида е от към улицата и ако не успеят да се разберат с поддръжката и на някой много му пречи, лесно може да го отремонтира и това.

Малко да поясня, че се изразих и аз....забелязвам тенденция, че българина го интересува само неговото си, а общите части кучета ги яли. Има и изключения, но в повечето случаи са едни скандали за месечните вноски...та като е къща, то тогава си е неговото и си поддържа. Отремонтира си дефектите. Като е блок, най-много да не иска да плаща за покрива щото не е на последен етаж и др. Та в този компкекс си личи, че другите дето вече живеят си поддържат тахното и алеите са поддържани. Та ако я отремонтират и тази къща, която е като дупка в момента то вече няма да е, въпреки очевидното лошо качество. Докато ако е блок с такова качество не ми се мисли как ще изглежда

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 16:51 от Анонимен

# 549
  • София

Точно за същите. Не знам в една и съща къща ли сме ходили на оглед, но тази която видях аз имаше течове от тавана ( то точно тогава валеше по време на огледа), имаше скеди от течове от почти всеки прозорец и врата, отделно имаше и големи влажни петна от градината, което означаваше нужда от ремонт на хидроизолацията около основите. Цената беше 330000 евро. Квадратурата според мен около 250 кв, нищо че е обявена на 300 и нещо кв. Отделно външната стена на комплекса е с паднала фасада.
Различни къщи сме гледали значи, защото тази която гледах аз беше средна в редичка от четири или пет къщи. А и цената беше по-ниска с 30 хиляди. Тази, която гледах аз уж била последната, която се продавала от инвеститора, "вашата" също така ли беше или препродажба от собственик?

# 550
Ами уж последна от инвеститора. Странна работа. Никакви следи от течове ли нямаше в тази, която вие гледахте?

# 551
На този комплекс основното предимство е мястото. Много е добро. Наоколо са само красиви къщи и е съвсем близо до денонощен супермаркет, спирка на ГТ и хубав ресторант. Отделно е със супер достъпност, асфалтирани улици и с централна газификация. П.П. Наскоро четох, че комплекса над/до Ринг мола е пред получаване на разрешително за строеж. Мястото е супер, но вероятно цените ще са високи.

# 552
  • София
Ами уж последна от инвеститора. Странна работа. Никакви следи от течове ли нямаше в тази, която вие гледахте?
Нямаше, да. Ден-два преди това беше валяло и обърнах специално внимание. А нямаше следи и от стари течове

# 553
На този комплекс основното предимство е мястото. Много е добро. Наоколо са само красиви къщи и е съвсем близо до денонощен супермаркет, спирка на ГТ и хубав ресторант. Отделно е със супер достъпност, асфалтирани улици и с централна газификация. П.П. Наскоро четох, че комплекса над/до Ринг мола е пред получаване на разрешително за строеж. Мястото е супер, но вероятно цените ще са високи.
Напълно съм съгласна и за комплекса в Драгалевци, и за този над Ринг мол. Всъщност ние за това не си даваме зор да купуваме непременно сега, защото много ни се иска да видим какво ще се получи над Икеа. Там най-много би ни допаднало, но точно този комплекс ще е под лидта, когато го изместят от мола. Е не знам дали няма да прецакат работата.
Нямаше, да. Ден-два преди това беше валяло и обърнах специално внимание. А нямаше следи и от стари течове
А цената 300000 с или без ддс беше? Странно. Явно имат няколко остснали къщи и си ги показват избирателно. Тази, която на нас показаха беше към 330000 с ддс.

# 554
  • София

А цената 300000 с или без ддс беше? Странно. Явно имат няколко остснали къщи и си ги показват избирателно. Тази, която на нас показаха беше към 330000 с ддс.
Аз мисля, че успях да открия обява за въпросната къща, дори е на още по-ниска цена, от тази на която я гледах https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15740902082676 … k=54g4ed&f1=1
На 13-тата снимка, ако не бъркам, е снимана точно къщата, която гледах аз (дясната). Плановете със сигурност са за същата къща

Общи условия

Активация на акаунт