Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 598
  • 736
  •   1
Отговори
# 615

Това е доста съществена разлика:
Цитат
Увeличeниeтo нa зaдлъжнялocттa oт 2010 г. e ĸoнцeнтpиpaнo в нoвoвъзниĸвaщитe и paзвивaщи ce cтpaни, a нe тoлĸoвa в paзвититe нaции.
По ме притесняват действията на оня с перчема, да не вземе някоя война да направи, отколкото дългова криза. Все пак тази икономика трябва да се пречиства.
Проблемът сега са ниските лихви и настъпването на каквато и да е стегнация, централните банки нямат лостове се регулиране при толкова ниски нива на лихвите.
А в София и да чакаш, цените няма да се сринат. Повечето сделки са с готови пари (или поне голяма част от тях) и после хората няма да продават много по-евтино, отколкото са купили  Wink

Тогава да честитя на всички поредното замърсяване на въздуха в София Simple Smile

# 616
Да, на ромите им писна да стоят на студено по нареждане на властта и вчера запалиха печките.

# 617
Какви ги говорите? Не виждате ли, че кметицата пуска гювеч (паркинги и зелен билет) само когато няма да има много мераклии? Въобще не е свързано със замърсяването на въздуха. По празниците, като пусна зелен билет и безплатни паркинги, нито беше по-мръсно от обикновено, нито нищо. Но хората вече се бяха поизнесли от града да празнуват - кой по родните си места, кой по курорти насам-натам. Така загубата от билетчета беше минимална. Но тя отчита дейност - "грижи се" за хората, "изпълнява" някаква боза, наречена я програма, я стратегия, я визия.
Я погледнете през прозорците - ясно синьо небе, слънце. Днес е петък - половината град се изнася.
Защо не пусне безплатното понеделник-вторник, да речем?!?

# 618
Какви ги говорите? Не виждате ли, че кметицата пуска гювеч (паркинги и зелен билет) само когато няма да има много мераклии? Въобще не е свързано със замърсяването на въздуха. По празниците, като пусна зелен билет и безплатни паркинги, нито беше по-мръсно от обикновено, нито нищо. Но хората вече се бяха поизнесли от града да празнуват - кой по родните си места, кой по курорти насам-натам. Така загубата от билетчета беше минимална. Но тя отчита дейност - "грижи се" за хората, "изпълнява" някаква боза, наречена я програма, я стратегия, я визия.
Я погледнете през прозорците - ясно синьо небе, слънце. Днес е петък - половината град се изнася.
Защо не пусне безплатното понеделник-вторник, да речем?!?

Я погледни към Витоша и виж смога колко е гъст Wink А иначе Фандъкова е ясно, че гледа само пр да си прави.

# 619
Явно пак има инверсия, защото на картата цяла София е червена:
https://airsofia.info/

Мисля, че мерките на Фандъкова са си съвсем оправдани, друг въпрос е, че са крайно недостатъчни и плахи.

# 620
До снощи всичко беше наред. Живея близо до Западен парк и ви уверявам, че различавам мръсен въздух от коли и от печките на циганския квартал. Както и миризмата на изгорели дърва и въглища на село, която няма нищо общо със смрадта, която се носи от циганския квартал.
Моя приятелка живее в Левски и казва, че и там е лошо положението, защото много хора, които живеят в къщи, горят всякакви боклуци, с които се топлят.

# 621
Аз не разчитам толкова на обонянието, колкото на зрението Simple Smile .
Понеже съм в центъра на София (Сточна гара), тестът ми е - вижда се, респективно не се вижда (и колко се вижда) Витоша и Стара планина.
През коледно-новогодишния период един ден видях едни високи ЕПК-та в началото на Надежда-1. 
Тази сутрин Витоша я виждах - може и да не е цялата и с контраст, но се виждаше. Било е и много по-зле положението.

# 622
ФПЧ, които отчитат сензорите и са отбелязани на карата, която пуснах като линк, са неуловими за сетивата на хората. Така че това какво вие виждате или помирисвате не е гаранция за нищо.

# 623
  • София
ФПЧ, които отчитат сензорите и са отбелязани на карата, която пуснах като линк, са неуловими за сетивата на хората. Така че това какво вие виждате или помирисвате не е гаранция за нищо.
Между другото тука са новите станции на общината: https://platform.airthings-project.com/?fbclid=IwAR14L7ZHNdPV1eK … J7I7tWA1uHGhF3VYU  освен превишенията навсякъде, прави впечатление, че стойността на ПМ10 около Факултето е 117, а в станцията в Драгалевци е 175 ... а най-високата стойност е в Борово- 181.

# 624
Но никой не казва с каква точност са тези сензори на много популярния алтернативен сайт -  всички ли са с еднаква точност, кой ги проверява.
Абе много е модерно да си еко...

# 625
Напротив, на мен ми е много по-важно аз какво виждам и какво усещам, а не някакви датчици.
Когато въздухът вони на изгорели боклуци още от трамвайната спирка на Константин Величков и Стамболийски, а Лидъл на Вардар не се се вижда, хич не ми дреме какво показва датчика. Знам, че пак няма да отварям прозорци, няма да простирам навън и ще се наложи да пускам пречиствателя на въздух.

# 626
Някакни отзиви за "Явлена"  - сайта изглежда добре, но как са иначе?

# 627
Между другото тука са новите станции на общината: https://platform.airthings-project.com/?fbclid=IwAR14L7ZHNdPV1eK … J7I7tWA1uHGhF3VYU  освен превишенията навсякъде, прави впечатление, че стойността на ПМ10 около Факултето е 117, а в станцията в Драгалевци е 175 ... а най-високата стойност е в Борово- 181.
raptor, много полезно, мерси!

Но никой не казва с каква точност са тези сензори на много популярния алтернативен сайт -  всички ли са с еднаква точност, кой ги проверява.
Абе много е модерно да си еко...
Ами тогава гледай само станциите на общината. Или пък не гледай нищо, ами вярвай на носа и зрението си само Simple Smile
Напротив, на мен ми е много по-важно аз какво виждам и какво усещам, а не някакви датчици.
Скрит текст:
Когато въздухът вони на изгорели боклуци още от трамвайната спирка на Константин Величков и Стамболийски, а Лидъл на Вардар не се се вижда, хич не ми дреме какво показва датчика. Знам, че пак няма да отварям прозорци, няма да простирам навън и ще се наложи да пускам пречиствателя на въздух.
Е, щом е така, сигурно вярваш също така, че земята е плоска - в крайна сметка, зрението ти това казва Simple Smile

# 628
  • София
Да бе, вярваме на общината. Те казват, че и боклуци не се горят в ТЕЦ-овете, ама истината е друга. Щом Фандъчката казва, всичко е точно, ама тя си е в Мерджана на НСО и не й пука особено  Peace

# 629
  • here and now
Защо не си пуснете тема за замърсяването на въздуха?

Общи условия

Активация на акаунт