Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 605
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
И не само Перник. И не само заради водата.

# 601
Хартийките се обезценяват...
След като календарът показа две двайсетици, купувачите пак луднаха.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 12:03 от bachkator

# 602
Хартийките се обезценяват...
След като календарът показа две двайсетици, купувачите пак луднаха.
това лични наблюдения ли са, или?
аз ако имах парите, пак щях да купя нещо. Обаче семейният съвет гласува първо да платим един много голям разход, който все и все отлагаме. И след това да мислим за имоти.
Затова питам кой ме изпреварва Wink)))

# 603
Евреи и араби са се пуснали да купуват в София. Други имат ли подобни наблюдения?

# 604
Явно са некоректни брокерите пуснали обявата. За съжаление често се срещат такива.
С Home2U Недвижими Имоти - НИКОГА ПОВЕЧЕ

Ще ви запозная с  нелоялните и неморални практики на бокерите от тази агенция за имоти.

В деня на публикуване на обявата за имота, какъвто търсех вече половин година - за х евро, аз - КУПУВАЧА,
 уговорих оглед-пореден 4-ти, за следващия ден съм 14 ч. с БРОКЕРА от обявата.
   На огледа БРОКЕРА каза , че са минали 7 огледа от началото - аз трябваше да съм 4-ти.
 Заявих, че желая да закупя този имот, но съм излязъл от работа само един час и не мога да заплатят поисканото от него
в момента на огледа стоп капаро от 2000 лв.
    Уговорихме се същия ден след 17ч. да го заплатя в офиса на фирмата.
    Преди да тръгна за офиса БРОКЕРА ми съобщи, че клиент след мен е платил стоп капарото и снема обявата от интернет,
 но можело да се откаже, понеже жена му не е виждала още имота.
    Недоволен от това  му предложих цена х+1000 евро.
    След половин час БРОКЕРА  ми съобщи, че е уговорил връщане на платеното стоп капаро и приема моята цена,
 но роднина на продавача искал оглед  на имота и да му се обадя на следващия ден.
    На следващия ден БРОКЕРА заяви, че роднината иска да закупи имота за х+2000 евро.
    Аз му предложих последна цена х+3000 евро.
    След половин час БРОКЕРА ми съобщи, че е уредил аз да съм окончателния КУПУВАЧ за х+3000 евро
 и се уговорихме за заплащането на стоп капарото.
    При заплащането му БРОКЕРА ми даде да подпиша предварително подготвен от него -Договор ЗА НАМЕРЕНИЕ С КУПУВАЧ.
    Не бях съгласен с  някои текстове в него, но бях принуден да го подпиша без изменения,
 понеже БРОКЕРА заяви, че друг купувач го иска за Х+4000 евро.
    В процедурата по уточняване  текста на предварителния договор БРОКЕРА се ползва
 с изключителни (eксклузивни ) права-да взема решения от името
 и за сметка на продавача – без да има нотариално заверено пълномощно за това.
    На практика БРОКЕРА веднага отказа моето искане за плащане по доверителна сметка на капарото
 и други текстове от предварителния договор, без да уведоми продавача, без да вземе неговото подписано
 писмено становище и да ми го предаде без изменение .
    10 дни след това откривам в сайта HOMES.BG  обява за същия имот.
 На посочения  за връзка телефон ми отговори служител на Home2U Недвижими имоти
-че обявата е активна в момента, няма купувач по нея и можем да стартираме процедура
 по закупуване на имота на обявената цена от х евро.
р
        Не подписвайте този Договор ЗА НАМЕРЕНИЕ С КУПУВАЧ - това е капан за вас пълен с голи обещания.
Стоп капарото не е гаранция, че вие сте купувача, а сумата която брокера ще прибере
 ако се откажете до една седмица да подпишете предварителен договор
за покупката на имота и след подписването му вече му дължите дори 3.6 процента с ддс-брокерско възнагаждение-
от цената на сделката дори да е над първоначално обявената.
Това искане не може да се причисли към предмета на договора.
 Не е ясно  какво получавам срещу това възнаграждение.
Никога не съм искал услуги или нещо друго от “ХОУМТУЮ  БЪЛГАРИЯ” и нямам подписани други договори с тях.що
Продавача също им заплати 3.6 процента с ддс-поне му извадиха необходимите документи.

Документите на продавача не бяха проверени - имаше изненади.
При положение , че сделката се сключи на по-висока с 3000 евро цена от първоначално обявената,
 незаконно и  неморално е да се иска възнаграждение за тази  ‘’услуга’’ причинила ми щета , а не полза.

# 605
може би първоначалната обявена цена е била по-ниска от пазарната, затова се е коригирала текущо.  И аз бях  обявила нещо за една цена, в крайна сметка едва ли не, всеки ден се увеличаваше, защото се намираше кой да плати повече.
Пазарна икономика, какво да ти кажа.

Не е добре, че брокерът те е измамил, но увеличаването на цената не е нещо, което да не очаквате Wink

# 606
  • София
О за Хоум2Ю мога да напиша роман и преди съм го писала. Как се опитаха да ми продадат апартамент, купен по време на развод без знанието на единия от съпрузите и се опитаха да го скрият до предварителния договор.
Когато разбрах и пожелах да се откажа, мениджърката на офиса им ме затвори в една зала заедно с брокера и ми крещя колко съм некомпетентна, с какви идиоти съм се консултирала и че адвокатите само спирали сделките и се пречкали, тя колко опит имала, пък аз никога съм нямало да си купя апартамент...
Стойте далеч от тях като цяло или с мнооого повишено внимание, правят всичко възможно да си пробутат кофти имотите по много грозен начин.

# 607
В Хоум2Ю са отрепки всичките, за щастие бързо ги усетих и се разминах без да им плащам нищо. Ама то нали им трябват парички за нови служебни BMW-та все пак, и брокерите се пробват - ако мине Simple Smile

# 608
само да вметна че зад тези 2 агенции /хоум ту ю ; и хоук фор ю/ скрит собственик е Евелин Банев - Брендо

# 609
Не че искам да ви развалявам рахата Simple Smile,  ама:
https://money.bg/economics/svetovnata-banka-bie-trevoga-za-opasn … algova-kriza.html

# 610
  • София
Ти само такива ли ги търсиш да четеш, бе жена Grinning
Кътай парите в дюшека и спи спокойно.
Иначе на мен изобщо не ми развали рахата Kissing Smiling Eyes

# 611
Здравейте,
Миналата година не много бързо, но без брокер продадохме апартамент, сега продаваме един по- голям за по- голяма сума и мисля, че няма да минем без брокер.
Моля да ми предложите читав брокер, който да защитава само моите интереси и да работи с по- малка комисионна. На лични, разбира се.

# 612
И аз идвам с една статия. Струва ми се нормална. От този сайт нямам впечатления да се опитват да лансират нещо, затова ги чета с една идея повече доверено Wink
https://m.economy.bg/realestate/view/37452/Kakvi-sa-prognozite-za-pazara-na-imoti

# 613
  • София, Bulgaria
Действайте с по-малки крачки, да не стане шпагат, та на земята. Локално не виждам признаци, но много уважавани от мен бизнесмени сменят стратегията за инвестицията си в имоти за бизнеса си. Интересно е, че в две коренно противоположни посоки. Едни "свиват перките", другите категорично заявяват интереси, общото между едните и другите е предвкусвайки предстояща стегнация. Криза - никой не употреби тази дума като термин. Пак казвам става въпрос за големи бизнес инвестиции. Иначе и едните и другите си купиха или ще купуват апартаменти и къщи за семейни нужди. Не знам, наистина,  не знам...но и 2008г. нямаше никакви признаци, за това което се случи, в смисъл стана много бързо и рязко. Така че винаги трябва да се има едно на ум. За купувачите на жилища,  премислете добре, ако реално сте за 2 ст. в Люлин, не купувайте 2 ст. в Иван Вазов, защото много Ви харесва да живеете там или бюджетът Ви е за 2 ст.  но купувате 3 ст., защото обичате да Ви е по- широко и да има място и за децата.
Всички кризи в света са в следствие на алчност и лакомия.

# 614
  • София

Това е доста съществена разлика:
Цитат
Увeличeниeтo нa зaдлъжнялocттa oт 2010 г. e ĸoнцeнтpиpaнo в нoвoвъзниĸвaщитe и paзвивaщи ce cтpaни, a нe тoлĸoвa в paзвититe нaции.
По ме притесняват действията на оня с перчема, да не вземе някоя война да направи, отколкото дългова криза. Все пак тази икономика трябва да се пречиства.
Проблемът сега са ниските лихви и настъпването на каквато и да е стегнация, централните банки нямат лостове се регулиране при толкова ниски нива на лихвите.
А в София и да чакаш, цените няма да се сринат. Повечето сделки са с готови пари (или поне голяма част от тях) и после хората няма да продават много по-евтино, отколкото са купили  Wink

Общи условия

Активация на акаунт