Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 605
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Явно не си обърнала внимание, че в комплекса където вероятно има проблем със събирането на таксите къщите са под 300 000 евро. Там за съжаление проектантът хич не се е справил добре, което сериозно затруднява продажбите, въпреки че мястото е много добро. Да не говорим, че на мен ми изглеждаше занемарен заради външната ограда. Както обаче споделиха по-горе вътре е добре поддържан и с охрана. Т.е. е вероятно да се плащат таксите. П.П. А това, че Валентин Златев иска да прави реконструкция на закупена от него къща не го прави автоматично лош съсед. Има голяма вероятност да не надува чалги и да не пречи на съседите си. А в крайна сметка това желаем ние от комшиите си.

Да, но в момента и те не са под 300000. Обявената цена е без ддс. Като се сложи ддс-то и става 330000. А за падналата мазилка от стената точно и на мен за това ми изглежда неподдържан, но всъщност вътре е. Честно казано едната паднала мазилка не би ме спряла ако толкова исках къщата. Дет се вика и сама ще я ремонтирам за моя сметка ако съседите не могат да се разберат да съберат пари, не е чак такъв проблем, макар че всичко все още е в гаранция и би трябвало да е задължение на строителя.

# 586
Ето една обява за 270 000 евро. Не пише нищо за ДДС. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j15740902082676 … k=54lp2i&f1=1

# 587
На мен ми казаха, че е без Ддс тази цена. Много често вече из обявите спестяват тази информация. Не знам с каква цел при положение, че това няма да промени нагласите и бюджета на купувача. Може би за да изглежда по-атрактивна цената и да се обадиш...

# 588
Явно са некоректни брокерите пуснали обявата. За съжаление често се срещат такива.

# 589
Докато не си докарат някоя глоба, защото по закон ако не е изрично упоменато, че цената е без ДДС се приема, че данъкът е включен.

# 590
От 2-3 месеца не бях гледала обяви и снощи много се забавлявах с описания:
1. В района наоколо живеят само млади и платежоспособни хора
2. Продавам тристаен... А в описанието - В момента апартаментът е двустаен.

# 591
мой познат купи на топ центъра западнала къща за без пари. Сама в двора. Заобиколена от реновирани луксозно къщи, и малко блокче. Топ център,
Стана ми интересно диапазона на " за без пари " имаш ли представа за точната сума.
Показваше ми една позната етаж от къща ( 1 от 2 ) с двор - топ център 300 000 евро. - Занемарена, не се живее в нея поне от 10 години. А колко ще глътне ремонта на тези 100~140 кв. не знам.
имам представа, да. Под 100000 евро. Беше запорирана заради неплатени големи сметки. Обаче с адвокат се оказа, че им е изтекла давността, или даже не знам какво стана, но отпаднаха Wink

да кажи моля ,както и по напред някой попита , в какво каре от улици се намира въпросната къща/

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 16:14 от pinko

# 592
От 2-3 месеца не бях гледала обяви и снощи много се забавлявах с описания:
1. В района наоколо живеят само млади и платежоспособни хора
2. Продавам тристаен... А в описанието - В момента апартаментът е двустаен.

Хахахаха ние сме ходили на оглед в търговски център, което не беше упоменато, уж в двустаен, който може да се преустрои на тристаен. Да, квадратурата беше 140 и може да се заблуди човек, но отиваме и какво да видим - буквално едно хале, огромна тераса и място, което дори в двустаен не може да се преустрои, камоли в тристаен.

# 593
  • София /Абсурдистан
Няма нещо, което да не може да се преустрои, но ще струва още пари Simple Smile
Защо постоянно лъжат тези хора, не мога да разбера.

# 594
В случая нямаше шанс, просто нямаше как да се съберат две стаи в това нещо. Дори да се съберат, то в едната в никакъв случай нямаше да може да се побере легло Grinning

# 595
Преди няколко години срещу МОЛ-а на цариградско ходих на оглед в някаква нова сграда. До колкото си спомням е било ателие и после е направено на апартамент по документи. Отиваме на оглед и в спалнята няма прозорци.

# 596
  • София
Няма как да се преустрои документално коректно и да има стая без прозорци с определена площ спрямо квадратура и изложение  Wink

# 597
  • В планината / На морето
https://www.green-acres.fr/en/properties/34456a-g0324vm.htm
Къщата над морето е прекрасна за хора с вече отраснали деца.
Малко ми е баиресто, обаче, бих предпочела на по-равно и по-близо до морето, защото не съм спортна натура.
Аз имам подобен и даже по-хубав изглед в България.  
Съвсем близо до морето означава през лятото много шум от хората и баровете на плажа.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 12:38 от RichiRich

# 598
Супер е, че си харесваш пейзажа.
На мен провансът ми харесва повече. Въпрос на вкус.

# 599
  • В планината / На морето
Супер е, че си харесваш пейзажа.
На мен провансът ми харесва повече. Въпрос на вкус.
Ами купи си там.

Скоро цените на жилищата в София (и наемите) ще се покачат още , защото Перник ще бъде изселен поради липсата на вода .

Общи условия

Активация на акаунт