Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 39

• 46 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Е, Нико, аз нали уточних, че е субективно цялото това нещо. Що така нападаш?
Къщата в центъра най-вероятно е заобиколена не от къщи, а предимно от кооперации. Има усещане за градска среда. Аз това харесвам.
Бизнесменът, за който говориш, сигурно е супер човек, но има и други типажи. Разни други "бизнесмени", т.нар. вип-ове - певици, певци и др., или примерно един президент с неговата "синоптичка - синя птичка". Поздрав от него рано сутринта би ми скапал деня също като псувнята от шофьора от ГТ.
Лично усещане, както казах.
Очевидно има поне 3-4-5 потребителки в имотните теми, които търсят в тези затворени комплекси. Явно това им харесва, аз не казвам, че имат лош вкус. Пожелавам им да си намерят това, което искат.
Не може да поставяш всички хора под общ знаменател. И при тези с по-ниски доходи има лоши, и при тези с по-високи има добри. Аз лично бих се радвал да имам кенареца за съсед. Също така е много вероятно и новия собственик на къщата, който е управител на една от най-големите световни компании за производство на шоколад и шоколадови изделия да е добър и културен съсед. Не виждам причина човек да избягва съседи, които няма да го заливат с чалга и се държат културно. П.П. Сега видях, че къщата за която говориш е собственост на Валентин Златев. Със сигурност струва много милиони евро. Реално обаче не съм сигурен, че ще живее там. Към двора гледат прозорците на десетки апартаменти. Няма никаква уединеност.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 19:01 от Анонимен

# 571
  • София
Доживях да съм съгласна с Нико. Много по-добре е богати съседи, отколкото бедни. Не индивидуално, а средностатистически погледнато  Peace

# 572
И аз доживях да съм съгласна с Нико Simple Smile и понеже имам усещането, че част от коментарите трябва да засягат и мен, ами аз не търся къщи в покрайнините защото искам да копая домати(макар и да не виждам това да е нещо срамно, напротив), а защото това отговаря на моя ритъм на живот и предпочитания. Търся пространство, спокойствие, бърз достъп до офиса. Също така харесвам голяма част от типа хора, които живеят на такива места. Не виждам защо собственици на фирми или Плевнелиев да са лоши съседи. Напротив, точно пък разни реститути с претенции, живеещи в сгради коптори не са кой знае колко по-добри съседи. Или пък такива дето 10лв такса за блока са им много и се пазарят като на Бешикташ.
Но аз съм особен екземпляр. Готова съм да се откажа от супер жилише ако общите части са неподдържани или вехти. И не харесвам стари сгради. Предпочитам и да купувам на ШЗ, че ми е неприятно някой да е живял преди мен. Много претенции имам, не ми е лесно 😂

# 573
  • София
Разбрах, че не мога да живея с дзифтари (ако се пише така, не я използвам тази дума), които се крият за 10лв, когато домоуправителят се разрева пред мен, че за пореден път някой се е изписал простотии в асансьора. Тогава живеехме в ЕПК в Овча Купел под наем като млади гаджета. После,разбира се се карахме с кой ли ние за обувки пред вратите, паркиране пред гаража ни, мушкати по стъпалата, чупене на асансьора и т.н.  Mr. Green

# 574
мой познат купи на топ центъра западнала къща за без пари. Сама в двора. Заобиколена от реновирани луксозно къщи, и малко блокче. Топ център,
Стана ми интересно диапазона на " за без пари " имаш ли представа за точната сума.
Показваше ми една позната етаж от къща ( 1 от 2 ) с двор - топ център 300 000 евро. - Занемарена, не се живее в нея поне от 10 години. А колко ще глътне ремонта на тези 100~140 кв. не знам.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 10:11 от Casual

# 575
Нико, той ВЗ иска да събори Къщата с ягодите, ама много шум се вдигна, защото е знакова и на баш едно такова място, дето няма как да мине незабелязано. Това е пример, че парите и културата/вкусът не винаги вървят ръка за ръка.
Като общ коментар - не всички, които живеят извън затворените комплекси, слушат чалга.

.... аз не търся къщи в покрайнините защото искам да копая домати(макар и да не виждам това да е нещо срамно, напротив), а защото това отговаря на моя ритъм на живот и предпочитания. Търся пространство, спокойствие, бърз достъп до офиса. Също така харесвам голяма част от типа хора, които живеят на такива места. ....

Но аз съм особен екземпляр.

Е да де, нали и аз казах, че е съвсем субективно кой какво харесва! И аз съм особен екземпляр, мисля, че стана ясно Satisfied
Но пък в примера с къщата с течовете в затворения комплекс - нали и там се оказа, че нещо не могат да се разберат явно за подръжката. Значи и в такива комплекси явно се пазарят и пари не дават, нищо че имат къщи за 500 и повече хиляди еврА.
А с господина Плевнелиев няма какво да си говоря - аз от паркинЗи не разбирам, сори.  И не понасям мъже, дето ме гледат с влажен и топъл поглед, аха да проговорят.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 22:46 от man_darin_ka

# 576
Нико, той ВЗ иска да събори Къщата с ягодите, ама много шум се вдигна, защото е знакова и на баш едно такова място, дето няма как да мине незабелязано. Това е пример, че парите и културата/вкусът не винаги вървят ръка за ръка.
Като общ коментар - не всички, които живеят извън затворените комплекси, слушат чалга.

.... аз не търся къщи в покрайнините защото искам да копая домати(макар и да не виждам това да е нещо срамно, напротив), а защото това отговаря на моя ритъм на живот и предпочитания. Търся пространство, спокойствие, бърз достъп до офиса. Също така харесвам голяма част от типа хора, които живеят на такива места. ....

Но аз съм особен екземпляр.

Е да де, нали и аз казах, че е съвсем субективно кой какво харесва! И аз съм особен екземпляр, мисля, че стана ясно Satisfied
Но пък в примера с къщата с течовете в затворения комплекс - нали и там се оказа, че нещо не могат да се разберат явно за подръжката. Значи и в такива комплекси явно се пазарят и пари не дават, нищо че имат къщи за 500 и повече хиляди еврА.
А с господина Плевнелиев няма какво да си говоря - аз от паркинЗи не разбирам, сори.  И не понасям мъже, дето ме гледат с влажен и топъл поглед, аха да проговорят.
Явно не си обърнала внимание, че в комплекса където вероятно има проблем със събирането на таксите къщите са под 300 000 евро. Там за съжаление проектантът хич не се е справил добре, което сериозно затруднява продажбите, въпреки че мястото е много добро. Да не говорим, че на мен ми изглеждаше занемарен заради външната ограда. Както обаче споделиха по-горе вътре е добре поддържан и с охрана. Т.е. е вероятно да се плащат таксите. П.П. А това, че Валентин Златев иска да прави реконструкция на закупена от него къща не го прави автоматично лош съсед. Има голяма вероятност да не надува чалги и да не пречи на съседите си. А в крайна сметка това желаем ние от комшиите си.

# 577
Нико, ВЗ иска апетитния парцел, не къщата, защото не може/няма капацитет да я оцени подобаващо, затова е оставена да се руши. Времето да си свърши работата. Жалко, много жалко.
Вкусовете са различни - всеки го тегли нанякъде, където ще се чувства добре. С 300 плюс ремонта аз няма да имам колебания да избера центъра, други ги тегли към Витоша. Не е добре да смятаме, че единият или респективно другият правят лош избор.

# 578
мой познат купи на топ центъра западнала къща за без пари. Сама в двора. Заобиколена от реновирани луксозно къщи, и малко блокче. Топ център,
Стана ми интересно диапазона на " за без пари " имаш ли представа за точната сума.
Показваше ми една позната етаж от къща ( 1 от 2 ) с двор - топ център 300 000 евро. - Занемарена, не се живее в нея поне от 10 години. А колко ще глътне ремонта на тези 100~140 кв. не знам.
имам представа, да. Под 100000 евро. Беше запорирана заради неплатени големи сметки. Обаче с адвокат се оказа, че им е изтекла давността, или даже не знам какво стана, но отпаднаха Wink

# 579
имам представа, да. Под 100000 евро. Беше запорирана заради неплатени големи сметки. Обаче с адвокат се оказа, че им е изтекла давността, или даже не знам какво стана, но отпаднаха Wink

Е това си е ДЖАКПОТ !

# 580
  • София
Това може да стане само с някаква далавера. Ако има запори, ще отиде на публична продан през съдия изпълнител. А там вече са пазарни цените.

# 581
Доколкото съм чувала за "Къщата с ягодите" въпросният ВЗ е поръчал експертиза и тя е казала, че къщата не е стабилна. Затова иска да я събори и препострои визуално съвсем същата, но с модерни технологии. Това именно не му разрешават. Той попитал какво тогава да направи, че да стане безопасна, на което не са му дали отговор, но и не му дават да я пипа. И затова си седи ей така и я чакат да падне - не може да се укрепи, но и да се бутне не може.

На мен лично във въпросната къща не ме кефи това, че хем е относително засенчена, хем по онова времешния тертип е с много малки прозорци. На първия етаж са много и не е проблем, но в спалните ще да е голяма тъмница. Иначе е чудна.

# 582
Това може да стане само с някаква далавера. Ако има запори, ще отиде на публична продан през съдия изпълнител. А там вече са пазарни цените.
Никаква далавера не е, просто приемете, че има и такива сделки. Купиха я от наследниците.

# 583
Колкото по-дълго държи къщата с ягодите отворена и неремонтирана, толкова по-нестабилна ще става. Което е и целта, според мен. На оценки, поръчани и платени от него, не вярвам ама никак. Той иска да направи като с фабриката на Прошек. Накрая ще стане като с тютюневите складове в Пловдив и ще си построи някаква грозотия.

За къщата, за която говори Румка - и аз мисля, че ако има читав адвокат, зависи на какъв етап е процедурата. Може точно така купувачите да са имали късмета да хванат офертата навреме. Късметът е на страната на смелите, понякога, но задължително с добър и оправен адвокат.

# 584
Никаква далавера не е, просто приемете, че има и такива сделки. Купиха я от наследниците.
Къде точно се намира въпросната къща, колко е голяма и има ли самостоятелен двор?

Общи условия

Активация на акаунт