Любители на Котки - Тема 139

• 29 084
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
След вечеря, жална ни майка към 1-2 часа... Снощи към три дружно търсихме топчето дето вдигаше много шум, котката не беше във възторг.

Две минути след снимката той вече спи.Astonished

# 76
  • София
Pepittto, на моите "мъже" топките продължават да са ясно изразени и виждащи се. Просто са няколко пъти по-малки. А веднага след кастрациите почти не личеше, че е правено нещо, защото формата на торбичката си беше същата. Постепенно се свиха.

Среднощно Слънце, Дейзи има такъв хамак и е много успешен. Използва го дори когато няма парно. Ето я като бебе:

И като дърта магарица:

Laughing

Тук се вижда как виси под тежестта ѝ:

Laughing

И вече изобщо няма горна част, опряна на парното, защото всичко е смъкнато под нея.  Laughing

AnyHr, със сигурност Маци го е научила. Женските котки са ловджийките.  Wink

Аз забелязах, че лудеенето нощно време е пряко свързано с храната. Когато им изпека истинско месо (воденички, дробчета, бутчета и др.) и се наядат добре, после имат прекалено много енергия и цяла нощ беснеят. Снощи направих същата грешка. Спаха 2-3 часа и започна гонитбата. Направо се чудя колко търпеливи са съседите отдолу! Освен, че препускат като коне, ами и бутат с гръм и трясък разни неща. Под леглото, на което спя, съвсем навътре и зад една голяма кутия, има опаковани ролери на дъщеря ми. Как успяха да ги достигнат, не знам. Събориха ги с гръм и трясък. Събудиха ме и изобщо не разбирах какво става. На всичкото отгоре в останалата част от нощта се редуваха да бият и фучат на непознатото съборено нещо.  hahaha hahaha hahaha

# 77
  • София
Странно...На Барни му давам/е 2 пълни супени лъжици пастет (консерва Карни) месо в 10:30 вечерта и после спи непробудно до 6:24 сутринта. Ако съгреша да му дам месо към 7 вечерта и после пак преди лягане, тогава имаме енергийни излишъци и препускане през нощта.

# 78
Всяка котка е различна, Топче, сега и Ушатото имат/ха режим на хранене съобразен с нашата ангажираност, затова вечеря толкова рано, към 9 му давам и малко гранулки. Топче се активираше към 1 часа, ходи, попее и се мушне под завивките да спи, Ушатото пък играе цяла нощ, кротне се по някое време и сутрин в 6 скача върху нас и се дере като за световно. Сутрин не млъква докато не закуси, след това си ляга. Топче закусваше 1-2 часа след като ни беше събудил. Сутрин имаше настроение и идваше да се гуши.

# 79
Да си платя и аз дснъка:
Ая ми помагаше да оправям леглата, но по едно време реши, че е под достойнството й и се направи на Спящата красавица

А сега е "партизанин, криещ се в землянка"😂

# 80
от нас лека нощ

Скрит текст:

# 81
  • София
Успях и принцеса Мацоца да я хвана в кадър...

# 82
  • София
Вече не знам с кой вет да се консултирам, в града е пълно с некадърници за съжаление, а точно там където ходим по принцип и знаем че са добри, казаха че е нормално. Май ще изчакам няколко дни да позабрави и ще я водя пак...

А защо не кастрирате котката? Имайте предвид, че след време при котки, които се разгонват, а не зачеват и раждат, много често се появява рак на млечните жлези, или на матката, или възниква пиометра (гнойно възпаление на матката, изключително болезнено, което се лекува само с оперативното й отстраняване, ако изобщо се лекува, защото често умират въпреки операцията). Освен това, ако й има нещо на матката в момента, както се притеснявате за кафявия секрет, при кастрацията тя се маха и забравяте за проблема. Просто е много по-здравословно за тях да се кастрират, ако не са предвидени за разплод.

# 83
Вече не знам с кой вет да се консултирам, в града е пълно с некадърници за съжаление, а точно там където ходим по принцип и знаем че са добри, казаха че е нормално. Май ще изчакам няколко дни да позабрави и ще я водя пак...

А защо не кастрирате котката? Имайте предвид, че след време при котки, които се разгонват, а не зачеват и раждат, много често се появява рак на млечните жлези, или на матката, или възниква пиометра (гнойно възпаление на матката, изключително болезнено, което се лекува само с оперативното й отстраняване, ако изобщо се лекува, защото често умират въпреки операцията). Освен това, ако й има нещо на матката в момента, както се притеснявате за кафявия секрет, при кастрацията тя се маха и забравяте за проблема. Просто е много по-здравословно за тях да се кастрират, ако не са предвидени за разплод.
Разбира се, че ще я кастрирам. Исках още преди първото разгонване, но ме изненада доста. Всъщност днес пак ще ходим на доктор, защото от събота не е имала признаци на разгонване, а секрета си продължава. Също така забелязах, че в урината и има бели нишки и парцалчета и мирише много силно и необичайно. Моля се да не е нищо сериозно...

# 84
Унищожавам:

И след това чистя мама: Joy

От току-що:

Joy

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 18:52 от Ивекс

# 85
  • на брега на морето
Добро дете Simple Smile

# 86

Прибирам се и какво заварвам!?
Значииии така и завиждам на Тарзана 😜

# 87
  • София

Прибирам се и какво заварвам!?
Значииии така и завиждам на Тарзана 😜

Joy Joy Joy
И аз взех моя за да плете пуловери, ама ей на, само прахоляка по ъглите обира. Joy

Днес Мърчока ме изнерви много. Реших, че сама мога да го заведа на Вет, ми никакъв шанс.
Само като взех клетката и като се почна едно гонене по ап-та, криене, въобще не можах да го хвана.
Сега седя и гледам къде да вържа един канап та да му взема кръв както е във вет к-ка.
Някакви идеи?

# 88
И ние сме така с Ушатото, Топче сам си влизаше в клетката.
Не знам как ще успееш да вземеш кръв на Мърчони. Вариант е да го дебнеш като е заспал. Аз няма да мога със сигурност, но и нямам необходимото образование. Успех!

# 89
  • София
И ние сме така с Ушатото, Топче сам си влизаше в клетката.
Не знам как ще успееш да вземеш кръв на Мърчони. Вариант е да го дебнеш като е заспал. Аз няма да мога със сигурност, но и нямам необходимото образование. Успех!
Проблемът е, че той никога не спи като има буден човек. Confused Какво е това не знам, като ви чета как им режете ноктите като са заспали...
Утре ще опитаме с повече човешки сили, че сега съм му ядосана, аз профилактичен преглед да искам, а той като кон препуска...

Общи условия

Активация на акаунт