Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Купоните ги помня, но бях студентка и ядяхме на стола на Графа. И си вземахме тайно захарчета от кафенетата.

# 481
  • София
Кой ти помни 91-ва, действието се развиваше в зрелия соц, осемдесет и пета-шеста май беше.

По-скоро презрелия социализъм е това. Laughing Но и него го помня, защото спираха тока баш по време на "Робинята Изаура" и баща ми връзваше един черно-бял телевизор към акумулатор и целият блок се изсипваше пред гаражите, всеки със столче в ръка. Като на кинопрожекция се редяха. Joy Ох, къде ме върнахте?! Scream

# 482
Шарки, твоят №2 е връстник на моята голямата. Студентските столове ги обикаляхме по списък😀 лъжех нашите 6 месеца, че съм на квартира и си прибирах наема, а си живеех при приятели, докато им писна. С жената и детето дойде и общежитието .... и събирането на празни бутилки около него, щото нямахме пари, и мляко за бебето им откраднах от идиотките от Студентска поликлиника, че криеха помощите ..... абе, голяма веселба беше.

Благодаря, момичета, много благодаря!

# 483
  • София
Аз като много бременна изпреварвах опашките за кисело мляко. Екс-менът така и не разбра какво е криза...Ама то е ясно и защо е екс.

# 484
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не виждам нищо осъдително в това една жена "само" да изглежда добре и на тази база да си търси мъж. Красотата винаги се е ценяла, защото дава индикации за раждането на красиви деца. Мъжете се влюбват в красиви жени, също и жените се влюбват в красиви мъже. Красотата е сериозен капитал, колкото и да се опитваме да го пренебрегваме. За книгата първо се съди по корицата, иначе дизайнерите и художниците щяха да умрат от глад. Wink

За книгите ще кажа, че никога не съм си купувала книга заради корицата. Корицата и изобщо видът на книгата нямат никаква стойност за мен.

Аз помня хем режим на тока, хем на водата. Бързоварче, големият леген...И как изхвърлях кофата с боклука -  нямаше найлонови пликчета тогава..та лятно време заставам до контейнера и започвам да лупам с кофата, че да изпаднат от нея вкиснали остатъци от домати, кори от диня, течеше един миризлив сок, махах залепнали обелки от картофи и това пред погледа на всички деца от блока. Страшно мразех нашите да ме карат да изхвърлям боклука...

# 485
Нищо няма да редактирам. Написала съм истината. Който се чувства обиден, може да ме донесе на модератор, както вече се случи. И уважавам всички, само че наистина мъжете освен по външния вид си падат и по добрите свирки, а богатите мъже имат голям избор и в това отношение, както и в други. Не се търси само корицата, трябват и други качества. Не е моя вината, че това е действителността. И да ви кажа, лайкове не събирам и много малко ме касае кой какво мислел за мен. А Нотарис си намери женски адвокати, явно сам не си е достатъчен да си защити позицията Laughing Негова си работа.
В София имаше режим на тока и в края на 1980-те, и в началото на 1990-те, а през 1993-94 при Янчулев имаше и на водата. Тогава имаше и дупки-Янчулевки по улиците, така им казвахме, цели кратери бяха. В началото на 1990-те имаше и опашки за бензин, имаше и купони за основните хранителни продукти, и опашки за тях, не стигаха за всички. И, Мецане, не цяла София има парно, а и парното има нужда от електричество, защото има циркулационна помпа. Та спре ли тока, спира и парното.
Не виждам нищо осъдително в това една жена "само" да изглежда добре и на тази база да си търси мъж. Красотата винаги се е ценяла, защото дава индикации за раждането на красиви деца. Мъжете се влюбват в красиви жени, също и жените се влюбват в красиви мъже. Красотата е сериозен капитал, колкото и да се опитваме да го пренебрегваме. За книгата първо се съди по корицата, иначе дизайнерите и художниците щяха да умрат от глад. Wink

Много по-сложно е, всъщност. Само бегло маркиране, че дискусията за красотата и връзката й със сексуалността е километрична (като и тази за успеха, всъщност)- ако погледнеш Тициановите красавици - Венери, по съвременните критерии изобщо не биха се класирали за красиви.  А че няма нищо осъдително, няма, просто за мен това не е никакъв връх на нищо. За когото е връх, е свободен да си го  преследва и покорява. Както няма нищо осъдително да си прати някой детето на курс по мат във 2 клас. Или да завърши инженерство в Германия. Просто различните хора имат различна представа за връх.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 21:21 от Анонимен

# 486
  • София
Е, щом ги могат, да си ги ползват със здраве!  Талант! Wink

# 487
Е, щом ги могат, да си ги ползват със здраве!  Талант! Wink
Абсолютно! Всеки е свободен да капитализира каквито таланти има и по какъвто начин намери за добре. Но тук говорим за представата за връх на сладоледа, а тя за всеки е различна. Това исках да кажа и го казах.

# 488
Ех, значи съм уцелил с това стихотворение.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 09:48 от Татко Мецан

# 489
  • София
Нали не съм изтървала нещо? Да си го постнал и после да си го изтрил?

# 490
  • София
Попея, лично аз на модератори никога не пиша, за да докладвам потребители. Излъгах, веднъж го направих, когато прехваленият от Росс Пламен ме нарече май травестит в темата за чужди университети. Laughing Или нещо с подобен нюанс. Каквото имам да кажа - казвам си го на човека. Разбира се, че всеки има право на мнение. Въпросът не е в мнението, а в начина, по който то е изразено. Ок, останала си с впечатление за някого, че е повърхностен, недостатъчно чел човек, за когото върхът на следоледа по отношение успех/реализация на детето е далеч от твоите представи...Никой не може, а и не трябва да се стреми да променя мнението ти. Ама трябва ли да се намесват св*рки, к**ове и сие? И най-простият човек на тази земя не иска да чете размятани из форуми намеци какви щяла да ги къдри дъщеря му с едната гола красота според непознати хора.

Мецане, от какво те е срам? Simple Smile Трябвало е да станеш поет. То никога не е късно, де.

ПП Срам не трябва да те е, ама страх - може. Ако жена ти случайно чете форума и на нея не си посветил във времето такива прочувствени стихове, може да стане  лошо. Ако не си, дерзай преди да те е изловила, сега хем поезията ти ще е по-зряла. Simple Smile. Майтапя се, разбира се.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 22:30 от пенсионирана русалка

# 491
  • София
Аз така и не разбрах защо "бракуването" на чадата е такъв "топик" за Ежко и Нотарис, че непрекъснато се шегуват с това.

# 492
Щото вероятно е само техен топик и драма. А чаветата хал хабер си нямат за тези родителски въжделения. То всяка възраст с драмата си. Simple Smile

# 493
Ако жена ти случайно чете форума и на нея не си посветил във времето такива прочувствени стихове, може да стане  лошо. Ако не си, дерзай преди да те е изловила, сега хем поезията ти ще е по-зряла. Simple Smile. Майтапя се, разбира се.

Ама точно това си мисля де:) Е, сега не мога да напиша вече такива неща на дърти години Grinning Пък и с жена ми се запознах в зряла възраст, така че стихове не пишех вече отдавна Simple Smile

# 494
  • София
Ами щото и двамата знаят, че никой няма да ги пита и им остава само да се шегуват с това Joy

Общи условия

Активация на акаунт