Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 750
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ще скандализирам аудиторията сега, в частност тази нейна част, която има само момчета. Притесненията родителски според мен за момиче са просто от малко по-различно естество, каквото и да си говорим. Детето все е дете, любовата към него все е любов безусловна и в това отношение разлика няма, желанията на родителите да е успяло, здраво и щастливо са също еднакви, Попея. Притесненията от общ характер също. Но я ми кажи колко момчета/мъже тук или в чужбина са жертва на сексуален тормоз (изнасилвания ) или на системен физически от бойна женка?Колко са изоставени от жена си с дете на ръце, за което хем да работят, хем да се грижат? Не е ли релацията все с обратен знак? Искаш  или не, се притесняваш (по-силно е от теб, казвам го от личен опит) от разни такива сценарии за дъщеря си, колкото и да е образована, амбициозна, научена на труд и гонеща върхове, представляващи нещо повече от едната  св*рка, и ти се иска да намери И някаква сигурност редом с любовта като най-важна съставка в микса, което НЕ изключва по никакъв начин личностното й развитие, стремежите й, преследваните цели, а оттам и финансовата й самостоятелност.

# 511
Ох, Poppea, разбира се, че една жена може да изкарва достатъчно пари, че и повече, за да издържа и себе си, и децата си. И аз уча дъщерите си точно на това - да се развиват, да изградят живота си така, че да имат лична реализация и да са независими. Но при равни други условия, един разведен мъж с деца има далеч по-добри перспективи да изгради нова връзка, ново семейство, от разведена жена с деца. Наистина ли не е ясно това?
Ами не знам колко пъти да повторя, че според мен не е така. Не сме в ислямския свят, все пак. Познавам жени с по две деца и нови семейства, както и мъже. Точно обратното на желанието на Нотарис за богат зет, проблемът е именно когато жената е материално зависима от мъжа в брака, а няма своя кариера и начин да печели пари. Тоест, всъщност е много важно какво ще завърши и какво ще работи, толкова важно, колкото и за кого е се омъжи. Защото именно това я прави независима. А че никой не го иска развода (и аз не го искам за сина си, разбира се!), е ясно, въпросът е какви резервни варианти подготвя, ако се случи.

Русалка, това е съвсем друг разговор, говорим дали е важно момичето да учи и се развива в професия, а не дали може да стане жертва на изнасилване. Според мен и двете са еднакво важни, и какво ще завърши, и за кого ще се омъжи/ожени, и това не зависи дали е момче или момиче. Ти споделяш ли мнението на Нотарис, че за жената  е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши, а за мъжа не е така?

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:49 от Анонимен

# 512
  • София
Кое е съвсем друго? Аз ти говоря за родителски страхове, основателни или не - това е друга тема. Нима самостоятелното, умно, научено на труд момиче, завършило едикъде си едикакво си и имащо всички предпоставки да е самостоятелно, е застраховано срещу идиот-мъж, който да  упражнява тормоза "законно" у дома? Да, ще може с тази си база да духне бързо, ама пак негативите са за нея.. И ей тезо неща човек ги мисли, когатос тава дума за момиче. Иначе е ясно, че всеки родител се надява дететео му да  се разбира/да се обича с партньора си.

Ничие мнение не споделям, изразявам моето си. А то не е, че е най-важното за кого ще е омъжена. Но не и другото. Компилация от двете е. Просто казвам, че родителските страхове за момиче са по-големи, независимо колко е образовано и можещо.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 00:56 от пенсионирана русалка

# 513
Нищо няма да редактирам. Написала съм истината. Който се чувства обиден, може да ме донесе на модератор, както вече се случи. И уважавам всички, само че наистина мъжете освен по външния вид си падат и по добрите свирки, а богатите мъже имат голям избор и в това отношение, както и в други. Не се търси само корицата, трябват и други качества. Не е моя вината, че това е действителността.

За всеки всяка гара си има влак, както и за всеки влак си има пътници.
И добре, че е така, че ако всички гледаха само 'фасадата' и музикалните умения на отсрещния пол
като нищо Нютон да беще луднал по някоя 'засукана английска трътка' и сега нямаше
да имаме диференциално и интегрално смятане. Щяхме да се чудим на какво да учим децата си
от 7-8 годишна възраст. О, ужас... само като си го помисля Grinning

# 514
Кое е съвсем друго? Аз ти говоря за родителски страхове, основателни или не - това е друга тема. Нима самостоятелното, умно, научено на труд момиче, завършило едикъде си едикакво си и имащо всички предпоставки да е самостоятелно, е застраховано срещу идиот-мъж, който да  упражнява тормоза "законно" у дома? Да, ще може с тази си база да духне бързо, ама пак негативите са за нея.. И ей тезо неща човек ги мисли, когатос тава дума за момиче. Иначе е ясно, че всеки родител се надява дететео му да  се разбира/да се обича с партньора си.
Попитах те съвсем ясно: Ти споделяш ли мнението на Нотарис, че за жената  е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши, а за мъжа не е така? Защото не е въпросът в родителските страхове, а в тежестта, която той придава на омъжването в противовес на ученето и професията на жената. А иначе разбира се, че е важно за кого е се омъжи, но и за момчето е не по-малко важно за кого ще се ожени. Аз разлика не виждам.

# 515
  • София
И аз също толкова ясно ти отговорих в същия пост, за да не пиша нов.

ПП Баш родителските страхове са повод за такива позиции.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 01:03 от пенсионирана русалка

# 516
И аз също толкова ясно ти отговорих в същия пост, за да не пиша нов.

Не, не си ми отговорила. Питам те за теб по-важно ли е за кого ще се омъжи дъщеря ти от това какво ще завърши, а не какви страхове изпитваш като майка. Защото за Нотарис е по-важно.
Никой не е застрахован срещу идиот-партньор, нито момчето, нито момичето. И не само физическият тормоз е тормоз, жената също може да бъде много добра в тормоза. И майките на момчетата също изпитват страхове за кого ще се ожени. Няма разлика в това отношение.
Скрит текст:
Нищо няма да редактирам. Написала съм истината. Който се чувства обиден, може да ме донесе на модератор, както вече се случи. И уважавам всички, само че наистина мъжете освен по външния вид си падат и по добрите свирки, а богатите мъже имат голям избор и в това отношение, както и в други. Не се търси само корицата, трябват и други качества. Не е моя вината, че това е действителността.
За всеки всяка гара си има влак, както и за всеки влак си има пътници.
И добре, че е така, че ако всички гледаха само 'фасадата' и музикалните умения на отсрещния пол
като нищо Нютон да беще луднал по някоя 'засукана английска трътка' и сега нямаше
да имаме диференциално и интегрално смятане. Щяхме да се чудим на какво да учим децата си
от 7-8 годишна възраст. О, ужас... само като си го помисля Grinning
Човече, малко не си в час с разговора, без да се обиждаш. Аз коментирам реплики на човек, който попита "ако едно момиче е красиво, трябва ли да бъде отличничка". Ти как мислиш - трябва ли?

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 01:10 от Анонимен

# 517
  • София
Разбира се, че и жената може (особено на ниво психически тормоз е ненадмината), ама  кои случаи все пак преобладават като събереш всякаквите видове тормоз над партньор (психически, вербален, физически, сексуален), в коя посока?

# 518
Разбира се, че и жената може (особено на ниво психически тормоз е ненадмината), ама  кои случаи все пак преобладават като събереш всякаквите видове тормоз над партньор (психически, вербален, физически, сексуален), в коя посока?
Абе жена, питам те за трети път - ти съгласна ли си с Нотарис, че за дъщеря ти е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши? И че да завърши медицина в Германия не е някакъв връх на сладоледа? Да или не?

# 519
  • София
Попитах те съвсем ясно: Ти споделяш ли мнението на Нотарис, че за жената  е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши, а за мъжа не е така?
Че той и Нотарис не го споделя това мнение. Joy Не и в този буквален смисъл. Чак и изрично го написа накрая, макар че беше ясно за всички, освен за теб. Хипербола е това и контраст, с цел подчертаване на виждането му, че ако не се получи в брака, една жена излиза от него с по-големи последици от един мъж. Колко още страници трябва да изпишем, за да го разбереш? А разбрахме и че според теб няма разлика между мъжа и жената в това отношение. Та, викам да спрем вече, а?
Може ли да се върнем на темата с чистачките? Joy

# 520
Попитах те съвсем ясно: Ти споделяш ли мнението на Нотарис, че за жената  е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши, а за мъжа не е така?
Че той и Нотарис не го споделя това мнение. Joy Не и в този буквален смисъл. Чак и изрично го написа накрая, макар че беше ясно за всички, освен за теб. Хипербола е това и контраст, с цел поддчертаване на виждането му, че ако не се получи в брака, една жена излиза от него с по-големи последици от един мъж. Колко още страници трябва да изпишем, за да го разбереш? А разбрахме и че според теб няма разлика между мъжа и жената в това отношение. Та, викам да спрем вече, а?
Да бе, адвокатска работа, хем го споделя, хем не го споделя Simple Smile И накрая, според както му изнася на съдията -разбрахме вече. А аз викам да си гледаш твоята работа и да не ми казваш на мен какво да правя -става ли?

# 521
  • София
Попея, може ли по-внимателно да четеш? Написах, че НЕ заставам зад позицията на Нотарис, но и зад захаросаната твоя, че образоваността решава всичко с магическа пръчка - също не. Ако не смятах, че въпросната образованост е важна в много отношения (самочувствие, удовлетвореност, усещане за пълноценност, финансова самостоятелност, а оттам и приличен стандарт), нямаше да се вълнувам какво, къде, как, защо учат децата ми, а щях да се озъртам за зетьове. Не мислиш ли? Сигурна съм обаче, че и Нотарис живо се вълнува от нещата с ученето.

# 522
  • София
Скрит текст:
Попитах те съвсем ясно: Ти споделяш ли мнението на Нотарис, че за жената  е по-важно за кого ще се омъжи от това какво ще завърши, а за мъжа не е така?
Че той и Нотарис не го споделя това мнение. Joy Не и в този буквален смисъл. Чак и изрично го написа накрая, макар че беше ясно за всички, освен за теб. Хипербола е това и контраст, с цел подчертаване на виждането му, че ако не се получи в брака, една жена излиза от него с по-големи последици от един мъж. Колко още страници трябва да изпишем, за да го разбереш? А разбрахме и че според теб няма разлика между мъжа и жената в това отношение. Та, викам да спрем вече, а?
Да бе, адвокатска работа, хем го споделя, хем не го споделя Simple Smile И накрая, според както му изнася на съдията -разбрахме вече. А аз викам да си гледаш твоята работа и да не ми казваш на мен какво да правя -става ли?
Става! Joy То положението и без това е неспасяемо.

# 523
Попея, може ли по-внимателно да четеш? Написах, че НЕ заставам зад позицията на Нотарис, но и зад захаросаната твоя, че образоваността решава всичко с магическа пръчка - също не. Ако не смятах, че въпросната образованост е важна в много отношения (самочувствие, удовлетвореност, усещане за пълноценност, финансова самостоятелност, а оттам и приличен стандарт), нямаше да се вълнувам какво, къде, как, защо учат децата ми, а щях да се озъртам за зетьове. Не мислиш ли? Бъди сигурна обаче, че и Нотарис живо се вълнува от нещаат с ученето.
Извинения, добавила си го. А аз къде съм казала, че образоваността решава всичко? Казах, че са еднакво важни, и са еднакво важни и за момче, и за момиче. Между другото,  майки на момчета в темата споделиха на шега, че няма да се откажат от богати снахи. Точно по същата логика.
За Нотарис не съм сигурна, че се вълнува, предвид това, което написа, че не вижда защо дъщеря му да е отличничка, какво ще й донесе това. А и да се вълнува,  е малко късно, изпуснал е влака, ако е вярно написаното от него за тройките и четворките. Което би обяснило и шегичките за богати зетьове. А ти не знам дали си спомняш, ама тръгна да му се обясняваш на въпроса "ако едно момиче е красиво, трябва ли да е отличничка?" Wink  Почна да разсъждаваш какво е красиво момиче и по кои критерии Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 01:38 от Анонимен

# 524
  • София
Хайде, бе, изпуснал влака.. Понеже (принципно, не визирам щерката на Нотарис) няма успели тук/навън хора и с някоя тройка за разкош от гимназията. Още повече, ако тройката/четворката е текуща оценка по мат, а човекът се е ориентирал да учи нещо съвсем друго.

И какво има да помня, аз пак съм на същото мнение. Красива според кого е дадена девойка - според мама, според татко, според наборите с бушуващи хормони, според съседа застаряващ и точещ лиги, според наложения от медиите модел на анорексична манекенка, според любителите на по-закръглени форми, според чалга визията с тунинговането и напомпването на каквото се сетиш? Това с красотата е толкова субективно и вярвам, че всеки го знае, затова и гледам на твърденията на Нотарис в това отношение като на закачка.

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 01:50 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт