Време е за ИКЕА! - Тема 29

• 49 360
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Tetka, благодаря, сега разбрах каква е идеята Simple Smile

# 556
А в комплекта на pax има ли включени дюбели за закрепване към стената?

# 557
  • In transit
Не, няма. Зависи на каква стена ще го закрепвате. Така избирате дюбелите. Според ММ най-добри са на Фишер.

# 558
Да и на мен това ми беше идеята, но се чудя дали него да предпочета или закачалка за панталони. Този евтиния вариант мога да го сложа в детската при малкия Simple Smile
Аз бих избрала закачалка за панталони.
Някак нямам настройка да сложа дрехите за пране в гардероба при чистите, макар и в торба с капак. Но всичко зависи от размера и организацията на жилището.
За друго става ли да се ползва? За играчки, например?

# 559
  • Deutschland/HE
Сигурно и за нещо друго може да се измисли, но аз имма няколко месеца да си избистря идеята.

# 560
  • София
Възглавници, някой и друг юрган?
Или пък тънки одеала, това ми идва наум.

# 561
  • София
Не, няма. Зависи на каква стена ще го закрепвате. Така избирате дюбелите. Според ММ най-добри са на Фишер.

Закрепването за мен беше без въпрос, а задължително. Дюбели спрямо стената, от бриколаж или друга железария - изборът е огромен, аз ползвам дюбел пирони за бетонна стена поради простия монтаж. За дистанционери може да ползвате буквално всичко - това на снимката например е от укрепващите елементи за транспорт на сушилнята...

# 562
  • София
Скрит текст:
Май ще опра до Икеа и аз...
Това кресло Poang съм го тествал и ми е доста удобно - трябва ми за четене и филми и лесно да се вдига (пренася).
Защо има такава голяма разлика - заради възглавницата ли (може ли да се приспособи друга) 129лв са ми ок като цена. В Юск гледах подобен, но там са извити подлакътници... правите са ми по-удобни. Калъфите свалят ли се?

Ще видя и люлеещия аналог, не съм има такова нещо и не знам дали има минуси (тази незастопореност и постоянно люшкане)?!
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/fab … -kreslo/69197754/
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/armchairs/fabric-ar … -kreslo/39240787/
Мисля днес да ги разгледам.
За табуретка по-натам ще мисля нещо да си скова.
Калъфите се свалят. Материите са различни, оттам и цените.
Пробвах ги и не разбрах защо разликата между две възглавници е 110лв... освен наличието на задглавника?! Дунапрена не ми се стори различен (6см), дамаската не беше с коприна. Rolling Eyes
Скрит текст:
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/fab … a-kreslo/10362468
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/fab … a-kreslo/00394318
Засега мисля да си взема 1-2бр от рамката само, стандартен, а възглавницата ще я мисля по друг начин.

# 563
Ние сме с тази по-скъпата. Аз ги тествах на място в магазина и взех тази, която ми беше най-удобна. Отделно гледах да не е изцяло изкуствена материята.

# 564
  • София
Здравейте,

Честит празник !

Предстои ни обзавеждане на новото ни жилище и с моята половинка разглеждане обзавеждане за спалнята да е с MALM легло с повдигащ механизъм и гардероб РАХ (200см).
Бихте ли споделили, дали е оправдана цената им( вложени материали, надеждност, гаранция, солидна изработка)? Някак си ми се струват леко завишени( не само заради марката).
На пазара е пълно с мн варианти за спални с механизъм, но пък ме всички вас включена подматрачна рамка. Има и доста примамливи комплекти с гардероб,шкафчета,скрин.

Благодаря предварително !

# 565
  • Русе/Germany
Има ли ползващи детските пластмасови чинии и купички?
Случвало ли ви се е след миене в съдомиялна да се появяват такива бели петна?

# 566
Недобре разтворена таблетка?

# 567
  • ENGLAND
Има ли ползващи детските пластмасови чинии и купички?
Случвало ли ви се е след миене в съдомиялна да се появяват такива бели петна?

A при мен чинийките и чашите нищо им няма, но пък купичките всички станаха така, мисля, че препарата в съдомиялната е много силен. Но пък моите са 12-13 годишни, сега използвам 1-2 купички, които не са много с това бялото, но ще ги хвърлям вече. Използвам ги основно да разтапям масло в микровълновата.

# 568
  • Русе/Germany
Ако го изчагъркам с нокът се маха, но инаме не 😐 ще ги хвърлям и ще купя от новите, гледам са нов материал.

# 569
Въпрос към тези, които имат от сгъваемите детски легла - кое матраче ползвате? Чудя се дали да взема от матрака с пружините или само с пяна...

Общи условия

Активация на акаунт