Време е за ИКЕА! - Тема 29

• 49 372
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте! Някой знае ли големия Малм (легло с ширина 180 и място за съхранение) дали може с 2 отделни матрака по 90см.ш. или трябва да е общ 180?

# 541
  • София
Нечошевката сила, която може да бутне гардеробът е земетресение, което я се случи, я не. Всеки си преценява дали му се рискува.

# 542
Аз мисля да го фиксирам за стената, само не съм решила дали да има перваз зад него или не.
Купх и този механизъм за вратите:
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/wardrobe-in … br-v-k-t/50443774
В полезната информация пише:
Артикулът е подходящ за всички плъзгащи се врати проектирани за рамки за гардероб от серията PAX. "Препоръчваме да поставите стопер за меко затваряне на плъзгащата врата, преди да я монтирате на рамката"
Та какъв е този стопер трябва ли да е задължително от Икеа?

# 543
  • София
Май ще опра до Икеа и аз...
Това кресло Poang съм го тествал и ми е доста удобно - трябва ми за четене и филми и лесно да се вдига (пренася).
Защо има такава голяма разлика - заради възглавницата ли (може ли да се приспособи друга) 129лв са ми ок като цена. В Юск гледах подобен, но там са извити подлакътници... правите са ми по-удобни. Калъфите свалят ли се?

Ще видя и люлеещия аналог, не съм има такова нещо и не знам дали има минуси (тази незастопореност и постоянно люшкане)?!
https://www.ikea.bg/products/chairs-stools-benches/armchairs/fab … -kreslo/69197754/
https://www.ikea.bg/products/sofas-armchairs/armchairs/fabric-ar … -kreslo/39240787/
Мисля днес да ги разгледам.
За табуретка по-натам ще мисля нещо да си скова.

# 544
Калъфите се свалят. Материите са различни, оттам и цените.

# 545
Момичета, горещо ви препоръчвам да закрепите за стената гардеробите и скриновете, както е препоръчано. Потребителката по-назад е показала дистанционерите, които се използват не само, когато има первази, а и ако стената е крива. При едно земетресение НЕ ИСКАТЕ това чудо да ви се стовари върху главите, нали? Друго си е да изпопадат дрехи. Освен това, за различните видове стени (стара тухла без дупки, тухла с дупки, панел, итонг и т.н) има различни видове дюбели за захващане. Както и с различни дължини (това за потребителката, която се притеснява, че ще пробие плочките на съседната стена). За жълти стотинки не си играйте на руска рулетка. Ако някога решите да местите гардероба, тези дупки толкова лесно се замазват и скриват, че изобщо няма смисъл дума да се отваря. В този ред на мисли, може да си купите первази и снадки/ъгли, които да си съхранявате върху гардероба, че не се знае след време дали ще намерите същия профил, модел и цвят.
Личния ни опит със скрина Малм и внучката - в родителската спалня беше закрепен за стената. Преместихме го вечерта в детската стая, с идеята на другата вечер, в по-нормално време баща и дядо да го захванат здраво. Е, дребното беше дръпнало две от трите чекмеджета и дядото я чул да скимти отдолу на шкафа. Познайте дали не го направих сам да си говори после.
Извинете ме, ако с писанието ми съм ви дошла в повече.
Много харесвам ИКЕА.

# 546
Със сигурност ще настоявам да го закрепим за стената. Само не разбрах тези дистанционери каква работа вършат. Закрепят се за стената и гардероба ли?

# 547
Ако стената и гардероба са идеално вертикални (без кривини по стената), и без перваз, който да ги раздалечава, дистанционери не са необходими. Иначе попълват разстоянието между гърба на гардероба и стената, като винта минава през него. Погледни снимките по-назад, които са показани.
ПП - току що ММ уточни, че на някои от мебелите на ИКЕА в основата откъм гърба има изрязано пространство за подовия перваз.

# 548
  • София
В детската стая имаме модули Стува. Докато се усетя малката беше отворила две чекмеджета и видях как целия модул се накланя над нея. Такъв ужас изпитах, че щях да родя преждевременно.

# 549
  • София
И ММ е спасявал дребния от летящ скрин (не икейски), добре че ни беше пред очите. Изобщо не съм смела оттогава с мебелите. Дори паксовете в коридора, където няма място да паднат съвсем защото е тясно, са закрепени според указанията. Хората неслучайно са го написали на 1000 места.

# 550
И ние закрепяме всичко за стената. Безсмислено ми е да се поема риск за децата, заради 5 дупки в стената.

# 551
  • Deutschland/HE
Днес ходих до ИКЕА и се загледах само в РАХ и за първи път видях тази изтегляще се торба за съхранение. Дали някой я има и може да даде отзиви?

# 552
Не е ли за дрехи за пране? Има и евтин вариант от порядъка на двайсетина лева..

https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/laundry-ba … l-cherno/30224046

# 553
  • Deutschland/HE
Да и на мен това ми беше идеята, но се чудя дали него да предпочета или закачалка за панталони. Този евтиния вариант мога да го сложа в детската при малкия Simple Smile

# 554
Нашият е извън гардероба. В детската...коша имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт